Jump to content

Cate Amenzi Ati Primit Pana Acum?

Recommended Posts

Ce trebuie sa intelegi e doar ca au un radar ultrafin, capabil sa te discearna dintr-o coloana doar pe tine, si respectiv cu viteza de 61km/h PRECIS.

m un sfat pentru toti conducatorii auto: NU RIDICATI NICI O SCRISOARE RECOMANDATA TRIMISA DE UN OP (oficiu postal). Singur e amenda de la un radar fix. Eu am facut prostia sa o ridic si acum a trebuit sa dau datelele soferul - i le-am dat pe ale sotiei 10000001.gif . Motivul - am circulat cu 83 km/h in loc Cotorca jud. Ialomita (E 85). Acum astept pv si Judecatoria Urziceni scrie pe mine. Daca nu o ridicam, pe 4 martie 2009 se prescria. 20000000.gif

Despre asta era vorba. Si se merge la Slobozia nu la Urziceni, din cate-mi aduc aminte. In Urziceni sunt ocupati sa lustruiasca masinile cu nr de Franta ale celor din Barbulesti...

Edited by pavcostel

Si n-ai inceput sa le ignori de-acuma?

Eu as fi platit linistit amenzile daca stiam ca se asfalteaza cu banii de pe ele sau se planteaza un copac. Dar daca din ele se alimenteaza o tara de asistati social, mai bine nu.

Edited by laurentziu83
Despre asta era vorba.

Păi, my man, tu răspunzi la un post de acum o lună, de care ne despart alte 45 de posturi, fără să spui că te referi la el, şi ai pretenţia ca ceilalţi să se prindă?

În fine, acum e clar.

Nu mi-e clară însă faza cu mersul cu viteza coloanei. Păi dacă coloana merge cu 90, înseamnă că e OK să merg şi eu cu 90?

Mă iartă cineva doar pentru că nu eram singur, ci în coloană?

Mai ales că e arhicunoscut faptul că E85 e înţesat de camere fixe, marea majoritate fiind şi foarte vizibile. Aşa că... 59 km/h!

Draga coleg, eu intru cand pot si de unde pot pe acest forum. Mea culpa, la prima postare nu a luat cut&paste apoi edit a disparut. Cer scuze. Despre coloana, sa detaliez: pe ruta spre Buzau si pe ruta dintre Sibiu si Cluj unde este coloana eu nu depasesc nici mort. De ce? Pentru ca pe langa radarele fixe sunt si baietii cu radarul mobil, se plimba si ei... Daca o coloana merge in Cosereni sau Cotorca cu 80km/h, probabil si eu asa as merge. Te rog retine: nu am spus ca sunt nevinovat, 61km/h nu sunt nicidecum 59 sau 50! Ci am spus despre faza discernerii unui vehicol anume intr-o coloana si PRECIZIA radarului ialomitean, fix 61km/h desi in instiintare scria de 87km/h!! Intr-o coloana. Am platit si nu am mai pierdut timpul cu contestatiile, pentru ca de fapt eram de vina.

Bafta!

Costel

Cotorca e spre Buzau, nu spre Slobozia. Investeste intr-o statie de emisie receptie ca sa scapi de radarele mobile :)

Oricum, la camere fixe, daca aveti timp, faceti contestatie. Multe sunt decalibrate, iar cei ce aplica legea sunt pe langa din pacate (salariati civili). Eu am primit la firma 2 comunicari, dupa cum urmeaza: intre masina 1 si masina 2 - 2 secunde diferenta, masina 1 cu 65 (zona de 50 pentru ea, peste 3,5 to), masina 2 cu 68 km/h (zona de 70 pentru ea, pana in 3,5 to). Evident, la Barcanesti :)

Mai bine comunicam date de expeditie spre Rep. Moldova si starpim raul din fasa. La contestatie poti sa mori cu dreptatea in mana daca n-are chef judecatorul sa ti-o accepte in ziua aia. Daca a mai si primit vreo directiva de sus ca e slab bugetul si ca e nevoie de fonduri, nu-i greu de intuit care va fi raspunsul. Si, daca ti se respinge contestatia, ma indoiesc ca iti mai iei o zi din concediu (pentru recurs, o zi deja ai consumat-o pentru contestatie) pentru 100 ron, de exemplu.

Tommy: nu ai ce face

Tommy: decat contestatie

Tommy: sunt 3 puncte

satori: la dracu

satori: nu fac

Tommy: da-le naibii

satori: cine stie

satori: poate se uita aia mai bine

satori: si e 172kmh

Deci clar nu fac contestatie :D

Pune bre o adresa din Republica Moldova sau din Ucraina, da-i dreaku de tablagii, vrei sa mori cu dreptatea in mana ca subsemnatu'?

Eu si acum mor de ciuda ca am ridicat de la posta vreo 2 amenzi (una de 500, cu babetul de dedesubt, cu care m-am tarait de vreo 4 ori prin tribunal, si una de 180 ron) in ultimii ani de care scapam linistit daca le lasam acolo. Daca nu ridicam amenda de la babet, putea sa cheme babetul politia de 1000 de ori, pana facea infarct, ca habar n-aveam ca luam amenda, nici la impozit nu ajungeam.

Traim in Romania, totusi.

Edited by laurentziu83

Buun, deci am primit si decizia la plangerea mea referitoare la amenda. Dupa 5 luni de zile de la depunerea ei, un adevarat model de eficienta :mrgreen:

Nu pot sa zic decat "unde dai si unde crapa", eu am contestat ca radarul a fost utilizat necorespunzator (adica instant-on) si diverse vicii de procedura; mi s-a raspuns ca radarul are buletin metrologic si a fost prezentata dovada foto. La prima infatisare nu s-a prezentat politia cu dovezi si s-a amanat, n-au venit nici la a 2-a infatisare, pe decizie scrie ca "nu s-au prezentat partile" (desi din partea mea a fost cineva acolo). Nu inteleg cum de nu s-au prezentat partile, dar au aparut dovezile, in fine.

Eu n-am primit nici copie dupa foto (la banii platiti macar asta puteau sa-mi dea), nici copie dupa buletinul metrologic, doar o scrisoare kilometrica (3 pagini nene) in care scrie foarte alambicat ca sunt bun de plata. 2 chestii foarte tari in scrisoare: "petentul trebuie sa dovedeasca nevinovatia" (probabil greseala de tastare, dar amuzant rau) si "depasirea vitezei legale de 50 km/h" in conditiile in care acolo unde am fost eu pozat de radar era limita de 70 km/h :) probabil au sablon standard pentru cei care depasesc cu +50 si fac contestatie ca sa nu li se suspende permisul.

Urmeaza recurs.

..., pe decizie scrie ca "nu s-au prezentat partile" (desi din partea mea a fost cineva acolo). Nu inteleg cum de nu s-au prezentat partile, dar au aparut dovezile, in fine.

Eu n-am primit nici copie dupa foto (la banii platiti macar asta puteau sa-mi dea), nici copie dupa buletinul metrologic, doar o scrisoare kilometrica (3 pagini nene) in care scrie foarte alambicat ca sunt bun de plata. ...

De obicei dovezile se depun la dosar anterior datei in care este fixat noul termen de judecata. In pricipiu, documentatia se depune la dosar in 3 exemplare dar nu este obligatoriu. Tu ai posibilitatea sa mergi la arhiva si sa faci copii dupa documentele depuse.

Scrisoarea kilometrica este cumva de la politie?

"petentul trebuie sa dovedeasca nevinovatia" (probabil greseala de tastare, dar amuzant rau)

Nu-i greseala de tipar... pur si simplu in scumpa noastra patrie procesul verbal se bucura de prezumtie relativa de adevar. Adica tu trebuie sa iti dovedesti nevinovatia, nu ei sa dovedeasca faptul ca esti vinovat (desi dovezile sunt la ei). Aberant, nu?

Nu-mi dau seama cum ai putea sa dovedesti ca baietii sunt veiozari, deci n-ai mari sanse sa primesti alt raspuns nici la recurs. Macar mai tragi de timp cu punctele de penalizare...

PV este un act de constatare si nu unul de acuzare, deci, eu vad aici prea multa filosofie de cafenea pentru a ascunde o realitate. Locul ocupat de catre RO in statistica accidentelor grave este cea mai buna dovada a inconstientei la volan si a refuzului de-a admite realitatea.

De acord, Tolin. Insa in spatele multor "acte de constatare" se ascund abuzuri ale organelor care ar trebui sa aplice legea. In forma actuala, codul civil nu ne lasa multe sanse de izbanda in lupta cu aceste abuzuri... iar contraventiile nu sunt numai de natura rutiera...

Eu stau si ma intreb: cum draq n-am fost tinta unui singur abuz din partea "agentilor" in atatia ani ? Poate si din cauza ca n-am procedat asa: intai, sa recunosc ce am facut si apoi, sa contest la tribunal actul constatator al faptei mele. Cine-i cel care face abuzul ?

M-am saturat sa-i aud pe unii cum fac spume la gura ca politistii aplica metoda veiozei si ei nu reusesc sa-i prinda cu detectorul sau ca politistii stau dupa colt si ei nu-i vad. Povestea asta cu "hotul neprins, e negustor cinstit" face victime pe sosele.

Edited by tolin
...in spatele multor "acte de constatare" se ascund abuzuri ale organelor care ar trebui sa aplice legea.

Si asta o spui bazandu-te pe...dovezi pe care banuiesc ca le detii personal?!?!

In forma actuala, codul civil nu ne lasa multe sanse de izbanda in lupta cu aceste abuzuri...

Banuiesc ca noile coduri te fac sa te simti mai in siguranta.

N-am negat niciodata ca am avut viteza in zona aia. Dar nici nu accept folosirea "cum stim noi" a cinemometrelor; sa-si cumpere dispozitive cu laser, si atunci gata, nu mai merge treaba. Pana una alta, ce-au facut ei este un viciu de procedura ... si tot prin de-astea scapa si aia care-au delapidat companii de stat, si interlopi, si criminali. Asta e, ne adaptam.

Si asta o spui bazandu-te pe...dovezi pe care banuiesc ca le detii personal?!?!

Banuiesc ca noile coduri te fac sa te simti mai in siguranta.

Da, sigur. Am anulat in instanta un astfel de abuz, in speta o amenda primita prin posta. In pv-ul respectiv eram instiintat ca masina care zacea de 1 an in curtea mea fiind dezmembrata fusese filmata in timp ce sationa pe o strada de care nu am auzit in viata mea. Iti imaginezi um te simti cand gasesti asa ceva in cutia postala, in conditiile in care trebuie sa dovedesti ca nu ai facut ceea ce scrie acolo?

Politia nu s-a obosit sa prezinte filmarea in instanta, nici macar nu s-a prezentat la proces. Judecatoarea mi-a explicat ca degeaba arat eu poze cu starea masinii, astea nu sunt dovezi menite sa rastoarne prezumtia relativa de adevar a pv-ului. La final a stabilit totusi ca pedeapsa e prea aspra, bla-bla, a comutat amenda in avertisment. M-am simtit ca un rahat. Ma dusesem la judecatorie sa cer dreptate, nu mila. Amenda era infima - 300 de mii de lei parca.

A doua afirmatie a ta nu o inteleg. Banuielile tale legate de noile coduri sunt prea profunde pentru mine. In plus am vaga impresie ca nu intelegi in ce context am adus vorba de codul civil.

@_escu > cazul tau reprezinta altceva. In cazul contestatiei, judecatorul a avut dreptate. Pentru nedreptate, trebuia sa reclami tu la parchet Politia, pentru abuz si fals (plangere penala).

Edited by tolin
N-am negat niciodata ca am avut viteza in zona aia. Dar nici nu accept folosirea "cum stim noi" a cinemometrelor; sa-si cumpere dispozitive cu laser, si atunci gata, nu mai merge treaba. Pana una alta, ce-au facut ei este un viciu de procedura ... si tot prin de-astea scapa si aia care-au delapidat companii de stat, si interlopi, si criminali. Asta e, ne adaptam.

Eu ti-am zis din prima sa nu te ostenesti cu contestatia. Si eu am fost veiozat acum un an si mi s-a luat permisul pentru fenomenala viteza de 138 km/h si am facut contestatie. La sfarsit, am primit vreo 3 pagini de la judecatorie cum ca am pierdut, in cutia postala, fara sa semnez de primire, fara nimic. Amenda oricum era platita la jumatate de ora de la ridicarea recomandatei, permisul mi l-am recuperat dupa ce mi-am scos certificatul de grefa de la judecatorie. Cand am fost sa-mi predau permisul, mi s-a spus ca n-a venit de la tribunal notificare, cand m-am dus la tribunal, mi s-a spus ca trebuie sa-mi legalizez sentinta si alte balarii. Asa ca mi-am bagat picioarele si am renuntat la incercarea de a-mi preda permisul, sta mai bine in portofel.

Edited by laurentziu83
Da, sigur. Am anulat in instanta un astfel de abuz, ...

Politia nu s-a obosit sa prezinte filmarea in instanta, nici macar nu s-a prezentat la proces. Judecatoarea mi-a explicat ca degeaba arat eu poze cu starea masinii, astea nu sunt dovezi menite sa rastoarne prezumtia relativa de adevar a pv-ului. La final a stabilit totusi ca pedeapsa e prea aspra, bla-bla, a comutat amenda in avertisment. M-am simtit ca un rahat. Ma dusesem la judecatorie sa cer dreptate, nu mila. Amenda era infima - 300 de mii de lei parca.

Ala nu e abuz. E o eroare. O greseala probabil a operatorului care a facut verificarea numarului de inmatriculare sau a agentului care a facut constatarea.

Prezenta in instanta a partilor nu e obligatorie tot timpul. Judecata se poate face in lipsa. Faptul ca politia nu a prezentat probe, poate fi interpretat ca o recunoastere a greselii facute. In mod normal asta ar fi trebuit sa duca la anularea PV-ului. Ghinionul tau cred ca a fost judecatoarea. ;)

Imi "place" ca toata lumea foloseste termenul de abuz in raport cu o autoritate a statului. Vorba ceea cu paiul din ochiul altuia. Mai aruncati un ochi si in ograda voastra daca vreti sa dati dovada de demnitate si apoi mai vorbim.

A doua afirmatie a ta nu o inteleg. Banuielile tale legate de noile coduri sunt prea profunde pentru mine. In plus am vaga impresie ca nu intelegi in ce context am adus vorba de codul civil.

Cred ca orice tine de lege e profund pentru tine. Altfel nu te-ai folosi de temeni juridici in orice context ti se pare ca suna bine.

... La sfarsit, am primit vreo 3 pagini de la judecatorie cum ca am pierdut, in cutia postala, fara sa semnez de primire, fara nimic...

N-ai ambitie daca nu faci plangere la judecatorie si sa contesti asta.

Edited by zeneseu