Juliaen Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 In Piatra Neamt, a patit-o taicamiu acum 2 luni, a primit prin posta proces verbal pentru parcare (cica aiurea), in fata blocului, cand au venit si au vopsit trecerea de pietoni pana in dreptul masinii - au prelungit-o 2 metri pe coltul unei borduri. Totul s-a filmat, iar pentru vizionarea casetei se cerea o taxa de 50.000 lei Macar si-au mai schimbat obiceiurile: acum 4-5 ani lipeau cu aracet pe parbriz o foaie cu semnul oprirea interzisa - atunci munca la curatat , dar scapai fara amenda. Link to comment
VAXXi Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Deci deja asta e nesimtire (radar la ora aia ?!?). Si tot nu mi-au trimis poza. Insa am ajuns la concluzia ca e mai ieftin sa mergi "tare" (senzatie majora cu 86 la ora) decat sa parchezi. BTW, asa ca info, din 12 iunie in Ploiesti se va trece din nou la ridicarea masinilor parcate "ilegal" , 1.5 milioane amenda si se duc intr-un nou spatiu amenajat in Bariera Bucuresti. Link to comment
stryder Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 (edited) Macar si-au mai schimbat obiceiurile: acum 4-5 ani lipeau cu aracet pe parbriz o foaie cu semnul oprirea interzisa - atunci munca la curatat , dar scapai fara amenda. aoleo, da, imi aduc aminte...era si ditamai "posteru", cat juma` de parbriz...stiu ca tatal meu a patit-o on topic: 0 pana acum, doar ~ 15000 la bord...e timp ) Edited June 6, 2006 by stryder Link to comment
Gica Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Insa am ajuns la concluzia ca e mai ieftin sa mergi "tare" (senzatie majora cu 86 la ora) decat sa parchezi. Tu ai fost filmat sau pozat...whatever cu 86km/h unde ? In localitate ca nu prea inteleg din PVul ala ? In sensul ca eu stiam ca daca ai cu mai mult de 30km/h peste limita (ar fi 50 in localit., deci cu mai mut de 80) amenda creste si se dau (teoretic) si puncte. Insa tie vad ca ti-au stabilit minimul ala de 30 RON in 48 h. Link to comment
VAXXi Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Pai, dracu' stie. Poza n-am primit, camera nu era in zona respectiva (ca le-am invatat deja), si "abaterea" a fost in localitatea Ciolpani. Din ce-am descifrat, cu ajutor, scrie asa: - in partea de sus: "a fost inregistrat cu aparatul de masurare a vitezei tip VSO ceva cu viteza de 86 km/h" - in partea de jos: "inregistrarea foto 3341" Cum obtin poza ? Link to comment
Alezz Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 (edited) Habar nu am,cred ca da.Sau suna si tu la un numar de tel la politia rutiera si intreabai. Sau cand vezi pe strada un "cap de creta" bagai o intrebare ca nu strica. Edited June 6, 2006 by Alezz Link to comment
Satori Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Tu ai fost filmat sau pozat...whatever cu 86km/h unde ? In localitate ca nu prea inteleg din PVul ala ? In sensul ca eu stiam ca daca ai cu mai mult de 30km/h peste limita (ar fi 50 in localit., deci cu mai mut de 80) amenda creste si se dau (teoretic) si puncte. Insa tie vad ca ti-au stabilit minimul ala de 30 RON in 48 h. Limita de viteza acolo, dupa cate stiu eu, este 70kmh. Deci a depasit cu 6kmh limita de viteza la care nu lua amenda. Link to comment
Gica Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Da, exact, asta am realizat si eu cand a zis ca acolo era scris Ciolpani... Link to comment
Esperatul Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 (edited) Am primit si eu una acasa ca am parcat pe trotuar pe Matei Voievod. Eram sa iau bujii, acolo trotuarul e destul de lat sa treaca lejer inca 2 pe langa masina, plus ca strada are 2 benzi inguste. Amenda e din luna a doua, procesul verbal scris in luna a 5-a bazat pe caseta cu numarul x. Naspa. Edited June 8, 2006 by Esperatul Link to comment
AAdorjan Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 (edited) Una asemanatoare am primit si eu. Am mers cu viteza astronomica de 67km/h pe strada X in pe 5 aprilie, procesu verbal a fost scris pe 15 mai, iar amenda a venit cu posta pe 5 iunie. Iar datele sunt stocate pe caseta cp. 23 ) Deja uitasem de eveniment... Edited June 8, 2006 by AAdorjan Link to comment
laurentziu83 Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Mai marchez inca una pentru viteza. Vineri dupa-amiaza, pe la 4:20, iesisem din Braila spre Slobozia de vreo 20 de km. Vad un Logan in fata care mergea cam cu 80-90, vad ca am spatiu de depasire (drum destul de aglomerat), dau a 4-a, pedal to the metal si ma bag in depasire. Dupa ce il depasesc pe individ ma pregatesc sa bag a 5-a si sa revin la mersul normal, nu mai apuc, caci vad Vento-ul venind de pe contrasens si deja aprinsese girofarele. Asadar opresc si Loganul ma depaseste. Intind eu actele, "eram in depasire""pai de ce il depaseati, pt ca mergea cu viteza legala" (ma cam manca limba, dar am tacut). Rezultatul , scris pe PV 121km/h, 300 de mii in 48 de ore. Cica as fi avut mult mai mult, dar ma cam indoiesc ca am mers atat de mult, in bord nu m-am uitat. Invatatura de minte: intotdeauna cand aveti pe unul in fata care merge cu 80, echipati-va cu un binoclu, sa vedeti pana departe, asta daca va permite drumul, asigurati-va ca e liber, aprindeti-va o tigara, accelerati pana la 90 km/h, si apoi incepeti manevra de depasire. Dupa cateva minute, atunci cand terminati tigara, veti sti ca ati terminat depasirea, si va incadrati pe banda corespunzatoare. Asa se face o depasire corecta. Link to comment
yannick Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 (edited) Si eu care ma consideram sofer cuminte Am carnet din 01.99 si vreo 200.000 de k In total vreo 11 -13 dar in ultimul an 0 plus nenumarate opriri cred ca vreo 50 pentru "controale de rutina" poate le pica si lor ceva asta pentru ca merg foarte mult noaptea prin bucuresti prima amenda in 99 radar 68 km/ora pe nicolae caramfil , a doua tot radar 92 dar am dat spaga si sa ajuns la 72 . Si am terminat cu amenzile de radar , in schimb amenzi de parcare la greu vreo 5 , plus vreo 2 acidente usoare soldate doar cu amenzi si una pentru ca am bagat 6 persoane in masina plus suspendat permisul de 2 ori . Prima oara chiar a fost japca nu alta , veneam de la mare prin 2001 si am intrat intr-o depasire dupa curba de la lehliu, drumul tocmai se asfaltase si nu era nici o linie trasata, dupa ce am intrat inapoi pe sensul meu un tzugureanu sare efectiv din porumb ( nu glumesc) si ma opreste ca cica am depasit " pe linie continua" ???????????? care linie? drept urmare scandal si nu stiu cum se face ca mi-a suspendat carnetul pe 2 luni. A doua ca cica as fi trecut pe rosu la palatul parlamentului dar asta sa rezolvat prin contestatie Edited July 17, 2006 by yannick Link to comment
davidescu_liviu Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 nu stiu cum iau altii amenzi ca eu mam saturat . veneam pe bucuresti-ploiesti si am fost oprit de un echipaj ...mau incunostintat ca am avut in localitate 86 k si urmeaza sa primesc acasa tidula ... .nu au luat spaga si poate scap ca de.. sint coleg de al lor Link to comment
laurentziu83 Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 300 de mii amenda pentru 70 la ora in Intorsura Buzaului. Logan albastru nemarcat, dar cu numere MAI. Opresc eu si politistul ma roaga sa opresc "mai in fata", ca le obstructionez radarul. Macar au scris frumos, fata de amenda de acum 2 saptamani din Braila unde nu se intelegea decat suma de plata. Concluzia: trebuie detector, nu mai am vigilenta de altadata. Link to comment
sorinrec Posted July 31, 2006 Share Posted July 31, 2006 (edited) Hmmm.. eu cand am luat masina am facut un drum la mare iar la intoarcere ma agatat un radar 121/h (sa fie lozinca standard Laurentiu83?) si binenteles ca nu stiu cand am prins 121 ca abia redusesem viteza la 90 sa ma ajunga cumnatu.Cum am ajuns in GL am si pus detectorul si pana acum ma ferit de foarte multe amenzi .A si permisul saltat 3 luni pentru ca nu am oprit la coloana oficiala . Edited July 31, 2006 by sorinrec Link to comment
Zerro Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Pana acum ZERRO amenzi in postura de conducator auto ... insa penibil ... 1 amenda ca PIETON ... penibil ... Link to comment
ticoman Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Am o amenda pe care nu am platit-o de anul trecut. Are rost sa o mai platesc acum? Sper sa nu fie multi politisti pe forum (daca sunt, ii salut) Link to comment
bella Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 fftopic: N-are sens sa mai pierzi tu timpul sa o platesti...te vor cauta ei >- Link to comment
iulia Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 Off-topic: Are rost, vezi tu cand iti vinzi masina. Pana atunci, nu, oricum nu atrage dobanda sau penalizare On-topic: Ma astept la cel putin o amenda dupa drumul din weekend Link to comment
Vijelia Posted August 1, 2006 Share Posted August 1, 2006 (edited) Una nematerializata pentru parcare neregulamentara in Piata Victoriei (12 ianuarie 2006). Citez: "respectati cetatenii orasului Bucuresti" Ete, na! ca ei ma respecta pe mine de... Intre timp am radiat masina aia PS S"> Astept ceva cu autograf de pe la Iasi, unde in week-end-ul trecut am facut prostii "rutiere" fara numar, fara numar, fara numar Edited August 1, 2006 by Vijelia Link to comment
laurentziu83 Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 On-topic: Ma astept la cel putin o amenda dupa drumul din weekend Si tu? eu macar m-am linistit. Am o intrebare. Amenda am luat-o in Intorsura Buzaului, jud Covasna. Cand am platit-o ieri la CEC, vaca de acolo a scris la beneficiar pol Buzau, dar a scris corect seria PV-ului. Poate sa fie vreo problema asta, ca nu vreau sa le trimit chitanta, sta mai bine la mine decat la ei. Link to comment
Mircea Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Nu le trimite bre nimic. Pastreaza chitanta si PV-ul si cand te duci la financiar, arata-le si gata. Oricum, beneficiar e RAPPS, nu politia de la dracu sau lacu Link to comment
laurentziu83 Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Oricum, din proprie experienta, daca le platesti in municipiul de resedinta, poti sa nu trimiti nimic, ca nu am primit nimic acasa. Link to comment
Recommended Posts