meg_ande Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Salutare tuturor. Doresc sa va intreb ce marca de radiator de incalzire ati folosit la schimbarea acestora. La matizul meu a cedat exact unde intra teava de tur in radiator. Practic s-a dezlipit, nu e spart. Stie cineva despre calitatea pieselor, respectiv radiatorarelor CNX? Va multumesc. Link to comment
asanyi Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Recomand sa cumperi piesa originala,cele contrafacute sar putea sa aiba randament mai slab la incalzirea,eu personal am patit ,am cumparat radiator de incalzire la un pret mai mic nu cel original si iarna se simte diferenta...incalzeste mult mai slab. Link to comment
sergiu2010 Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 On 4/1/2014 at 2:38 PM, meg_ande said: Salutare tuturor. Doresc sa va intreb ce marca de radiator de incalzire ati folosit la schimbarea acestora. La matizul meu a cedat exact unde intra teava de tur in radiator. Practic s-a dezlipit, nu e spart. Stie cineva despre calitatea pieselor, respectiv radiatorarelor CNX? Va multumesc. Ar bine incerci sa repari caloriferul vechi.Vei iesi muuult mai ieftin. Link to comment
meg_ande Posted April 2, 2014 Author Share Posted April 2, 2014 On 4/1/2014 at 6:06 PM, sergiu2010 said: Ar bine incerci sa repari caloriferul vechi.Vei iesi muuult mai ieftin. M-am gandit si eu sa il repar dar care ar fi solutia, cu ce s-ar putea lipi? Cineva in aceeasi situatie ca mine l-a lipit cu poxipol dar nu a tinut decat o luna. Link to comment
sergiu2010 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 (edited) Cauta sudura in argon pentru aluminiu. Edited April 2, 2014 by sergiu2010 Link to comment
meg_ande Posted April 3, 2014 Author Share Posted April 3, 2014 On 4/2/2014 at 5:37 PM, sergiu2010 said: Cauta sudura in argon pentru aluminiu. Multumesc mult Serrgiu. Momentan am rezolvat cumparand unul original. O sa comand totusi niste electrozi de aluminiu, cei care se folosesc cu o lampa cu propan, sa fie in casa, de mesterit se gaseste tot timpul cate ceva. Aveam de mult in plan asta si era bine sa ii am in casa acum, dar nu mai ajunge timpul pentru toate. Dupa ce o sa il sudez cel vechi, o sa postez niste poze cu rezultatul obtinut. Am vazut pe youtube multe lucruri sudate cu acesti electrozi, de la reconstructii elicii de barci cu bucati din pale lipsa, pana la un radiator de Kavasaki, cu defectul similar celor de la Matiz. Multa sanatate. On 4/1/2014 at 5:28 PM, asanyi said: Recomand sa cumperi piesa originala,cele contrafacute sar putea sa aiba randament mai slab la incalzirea,eu personal am patit ,am cumparat radiator de incalzire la un pret mai mic nu cel original si iarna se simte diferenta...incalzeste mult mai slab. Multumesc pentru indrumare. Era sa ma ,,frig" si eu cu un radiator mai ,,rece", daca nu citeam postul. Am comparat caloriferul original cu unul aftermarket si numarul de celule prin care trece apa este exact la jumatate, de aici si randamentul scazut. Pretul este la jumatate dar si radiatorul este in jumatate. Momentan am rezolvat cu unul original, urmand sa comand si niste electrozi de aluminiu cum a sugerat si Sergiu, sa va dce pot face cu cel vechi. Inca o data multumesc pentru sugestie. Multe drumuri line si multa sanatate. Link to comment
ches Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 (edited) A folosit careva radiator de incalzire Polcar? http://www.bestautovest.ro/radiator-incalzire-daewoo-matiz-calorifer-habitaclu.html Pretul este suspect de mic, doar 65 lei, sa fie atat de prost? Cel original l-am gasit la radacini cu 248 lei. De asemenea la Radacini au unul DAC cu 184 lei (e oare acelasi cu cel original?) si unul no-name la 170 lei. In rest am gasit tot felul de chinezarii... Daca ati umblat pe la radiator, poate ma ajutati si cu informatia referitoare la producatorul celor originale, daca e DAC sau altul... Multam! Edit: Daca baga caldura cand accelerez sunt sanse sa il mai salvez pe cel vechi cu o curatare cu calgon sau cu solutie speciala? Edited October 31, 2014 by ches Link to comment
sergiu2010 Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Caloriferul original este in totalitate din aluminiu,adica nu are bazine de plastic.Densitatea celulelor este mai mare la cel original si de acolo randamentul mai bun.Cel montat de mine era unul la 70 de lei si nu avea randament ca cel original.Inainte sa cumperi ceva vezi daca poti sa-l pui in functiune pe cel original. 1 Link to comment
ches Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 MUltumesc de raspuns Sergiu. Cel pe care l-ai pus tu era tot in stilul asta, adica plastic+aluminiu, sau era total din aluminiu? Al meu tare mi-este ca pierde si apa, am gasit o baltoaca la pasagerul din dreapta sub burete si mocheta. Am gasit si radiatoare originale din dezmembrari, asta spre exemplu e de la tipul de la care am luat niste scaune fata ca noi, deci maisina este cat de cat OK: http://www.tocmai.ro/radiator-calorifer-matiz-17901904.html. Merita sa risc sa iau un SH original in loc de un "stift" nou? Link to comment
sergiu2010 Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 Cel montat de mine avea bazine si tevi de plastic.Eu as merge pe dezmembrari .Posibil caloriferul tau sa fi curs inainte si cineva sa fi pus o solutie stop leak si asta sa fi scazut debitul de apa in calorifer. Link to comment
ches Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 (edited) Multumes pentru raspuns, voi merge pe SH, l-am sunat pe baiatul ala si marti pune pachetul. Edited November 2, 2014 by ches Link to comment
ches Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Am pus radiatorul SH pe ea, este alta viata. Cel vechi nu numai ca era plin de mal, dar la fel era si stutul dinspre motor, practic pe acolo siroia doar un strop de apa in comparatie cu ce ar fi trebuit sa fie, ceea ce forta sistemul de racire sa functioneze la o presiune mai mare. Bine ca am rezolvat-o si pe asta, multumesc de ajutor Sergiu! Link to comment
Recommended Posts