Mike1 Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Am vazut tipul acesta de ulei la Mol si se numeste Gold 0W-30. Voi care credeti ca ar fi diferenta fata de clasicul full sintetic 5W? Eu folosesc la cieloul meu sohc care are 90kkm numai valoline 5W-30 . Banuiesc ca acest ulei 0W este mai subtire si se poate consuma mai repede in conditi ''speciale'' Link to comment
Alezz Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Pentru SOHC e recomandat 5W-40,0W-40 este recomandat pt DOHC iar tinand cont de km motorului tau de la 100.000 ar merge un Castrol Magnatec Protection plus de 10W-40. Parerea mea. Link to comment
Mike1 Posted May 17, 2005 Author Share Posted May 17, 2005 De 10W pt ca ar putea sa incepe sa pape din cel de 5W? Dar este mai bun Castrol Magnatec Protection decat Valvoline? Totusi eu am folosit numai Valvoline 5W de cand era masina noua iar motorul merge ca atunci cand era nou(nu bat tachetii sau alte zgomote suspecte) si fuge de rupe, cei dret si consuma cam 12urban si 6,7 extra. Link to comment
ZLI Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 PRIMA CIFRA (5;0;10) indica vascozitatea uleiului la temperatura joasa. cu cat cifra e mai mica, cu atat vascozitatea la temperaturi joase e mai mica si uleiul intra mai repede in ininstalatia de ungere si PROTEJAZA MOTORUL. Este foarte important SA NU DEPASESTI CIFRA INDICATA DE PRODUCATOR (adica daca producatorul spune 5W... tu sa nu pui niciodata 10W...) cu cat mai mica prima cifra, cu atat mai bine - dar costa. Cu cat ai motor de generatie mai noua cu atat cerintele de vascozitate sunt mai stringente. Motoarele mai noi au tolerante mai stranse (mai putin loc pe unde sa intre uleiul si sa unga) si ca sa intre acolo, cat mai devreme, trebuie sa fie cat mai fluid (mai putin vascos) Cu cat motorul e mai uzat cu atat spatiul (in care trebuie sa intre uleiul sa asigure ungerea) e mai mare, si atunci - zice lumea - nu mai ai nevioe de un ulei atat de fluid la temperaturi joase. in plus - zice lumea - nu merita sa dai bani pe un ulei scump (cu prima cifra mai mica) sa protejezi un motor uzat, care consuma ulei Sfatul meu e sa pui ce indica producatorul pe toata viata masinii si sa nu schimbi nici producatorul nici indicativul uleiului. Link to comment
alx Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Mai, un motor "dus" se masoara in principiu dupa cantitatea de ulei pe care o consuma. Un alt factor ar fi compresia ce are repercursiuni in demaraj (sau cum "fuge", dupa cum va place voua sa spuneti). Dar datorita faptului ca, deobicei, uzura de segmenti (caci despre asta vorbim cand spunem compresie scazuta) apare gradual, este foarte posibil sa nu observam daca masina trage bine sau mai prost. Link to comment
ZLI Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 pana acum, am vazut ca un motor tage cel mai bine, in viata lui, cand incepe sa dea putin fum alb in spate. cand cumperi masina trage bine, dupa aceea din ce in ce mai bine pana la maximul de care vorbeam, si dupa aceea trage din ce in ce mai prost (cam proportional cu fumul pe care-l da) in conditiile in care este reglata perfect mereu (aprindre, distributie, carburatie/injectie si celalalte: unghiuri si alte belele) Link to comment
alx Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Pai fumul ala alb e defapt gri si inseamna ca "s-a dat pe ulei" deci, teoretic, nu mai trage f bine... Link to comment
VAXXi Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Eu ştiam că fum alb = arde benzină cu antigel, fum albastru = arde benzină cu ulei. Link to comment
Mike1 Posted May 18, 2005 Author Share Posted May 18, 2005 Deci, drept concluzie, exact cum banuiam si eu, nu ar trebui sa schimb producatorul, in speta Valvoline, si in nici un caz tipul de la 5w la 0w sau la 10w. Dar asa ca fapt divers cum stim noi( a se citi de fapt astia care doar avem habar asa tangential despre chestiile interne ale masinii) cand incepe sa consume ulei masina? Practic vorbind e mai greu sa vezi la teava de esapament daca fumul este albastru in timpul mersului si oricum cand se ajunge in stadiul asta motorul este deja terminat, nu? Link to comment
Recommended Posts