mef Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Va salut, Daca nu am postat unde trebuie rog un admin sa mute topicul. Problema este urmatoarea: Tata a murit anul asta si detinea un Cielo din 1999, masina facuta la noi, el fiind al doilea proprietar. Am dreptul sa vand masina, vrem sa o dam unei persoane gratis. Nu stiu daca noul proprietar va trebui sa plateasca taxa de mediu - evident ca in cazul asta nu are rost sa i-o mai dau, masina nu cred ca face mai mult de 800 de euro. Initial vroiam sa o radiez pt ca persoana careia vreau sa ii dau masina nu are inca carnet si nu vreau sa ramana pe numele tatalui sa platim impozit. Acum ma gandesc daca e mai bine sa o dau la rabla... Ce ma sfatuiti si care ar fi cea mai buna optiune? Multumesc Link to comment
mef Posted October 1, 2015 Author Share Posted October 1, 2015 Mai poate cineva in afara de colegul tunning4file sa imi confirme ca trebuie platita txa de mediu la schimbarea proprietarului? Am gresit anul de fabricatie, e 2003. Link to comment
Banderas_232003 Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Confirm, 100% se plateste la schimbarea proprietarului. Mai intai va trebui sa faci mostenirea, schimbare de talon pe numele persoanei din familie care o va prelua, etc. Foarte complicat daca vrei sa fie legal. Link to comment
Dj_Dark Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Taxa trebuie platita doar o odata in decursul vietii masinii conform legislatiei in vigoare. Daca s-a platit in trecut si ai dovada nu trebuie. Daca nu, se va plati acum la schimbarea proprietarului. Link to comment
mef Posted October 1, 2015 Author Share Posted October 1, 2015 Taxa trebuie platita doar o odata in decursul vietii masinii conform legislatiei in vigoare. Daca s-a platit in trecut si ai dovada nu trebuie. Daca nu, se va plati acum la schimbarea proprietarului. Am inteles...daca ar fi sa o dau la programul rabla, se mai poate vinde cuponul? Cat mai este acum valoarea cuponului? Link to comment
Recommended Posts