Dj_Dark Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Asta vroiam sa zic si eu, am patit-o cu RAR in trafic, noroc ca nenea a fost de treaba si doa rm-a atentionat, e drept, nu era in zona vizibila dar era destul de mare crapatura. Saptamana urmatoare l-am schimbat 😄 Link to comment
florinellll Posted May 4, 2019 Author Share Posted May 4, 2019 (edited) Urmeaza sa ii fac schimbul Am cumparat Castrol 5w40 C3,vreau sa vad daca il consuma. Alte evenimente deosebite nu avem de relatat Totusi ar mai fi o ...medie de 6,4litri la 100 pe ultimii 650 km Stilul de condus ''baba pensionara''🤔 Edited May 4, 2019 by florinellll Link to comment
florinellll Posted April 27, 2020 Author Share Posted April 27, 2020 Deci ,nu l-a consumat Urmeaza ARAL ,sa vedem ce zice K24Z3 engine Link to comment
Akon Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 Nu am inteles eu sau ai pus ulei 10w in ea? Link to comment
florinellll Posted April 30, 2020 Author Share Posted April 30, 2020 Da am pus si 10w. Stiu ca exista un trend de a pune uleiuri cat mai subtiri in motoare. Eu sunt ala care pune uleiuri groase, foloseste un regim subturat si duce motoarele peste 400.000 de km. Motorul de la Leganza se apropie de 400.000 de km cu ulei ieftin si gros. Nu a fost segmentat,''pistonat''. ''cuzinetat '' niciodata,in schimb a fost subturat la greu.😉 Kitul de ambreiaj a fost schimbat la 300.000km,probabil din cauza subturarii !!!!!! Fiecare face ce vrea cu banii sai,uni ii baga in masini Eu ii bag in ''bauturile spirtoase si femeile frumoase'' 😍 1 1 Link to comment
Akon Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 Nu este un trend cu uleiurile subtiri, este doar ceea ce recomanda producatorul pt ca tolerantele sunt tot mai mici. Leganza a mers atat probabil pt ca are un motor arhaic, un motor modern cu turbo, egr, dpf etc cu ulei gros si subturare il bagi in moarte clinica rapid. Eu am aproape 300k cu ambreiajul original si functioneaza f bine, doar nepriceputii distrug ambreiajele rapid. Numai bine! Link to comment
florinellll Posted May 18, 2020 Author Share Posted May 18, 2020 Ba da este ""foarte trendi"" asta cu uleiul. La Honda se recomanda 0w20,pai nu as pune asa ceva nici batut cu ranga,ca sa folosesc un limbaj academic.🤨 Norocul meu este ca motorul asta{ K24Z3 } nu are turbo si nici dpf ,deci pot sa imi bat joc de el fara sa se defecteze.✌️ Nu faceti ca mine ,faceti ca voi. Sa ne auzim cu bine Link to comment
Wolfman Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 N-ai vandut-o? 🙂 Apropo de ulei, il alegi in functie de stilul de condus, daca mergi linistit poti pune si 0W20, daca tragi tare de motor mergi pe ceva mai potent, eu la Accordul meu (K20Z2) am pus RLI 0W30 si ultima data 0W20 tot de la RLI (Renewable Lubricants), acum are peste 300.000 KM, proprietarul actual i-a pus GPL si motorul nu consuma deloc ulei... Link to comment
florinellll Posted May 18, 2020 Author Share Posted May 18, 2020 (edited) Acum 3 ore, Wolfman a spus: N-ai vandut-o? Apropo de ulei, il alegi in functie de stilul de condus, daca mergi linistit poti pune si 0W20, daca tragi tare de motor mergi pe ceva mai potent, eu la Accordul meu (K20Z2) am pus RLI 0W30 si ultima data 0W20 tot de la RLI (Renewable Lubricants), acum are peste 300.000 KM, proprietarul actual i-a pus GPL si motorul nu consuma deloc ulei... Cine mai cumpara rabla aia?🙂 Dupa cum stii si a mea are peste 300.000 km. La stilul meu de ""drive"" nu mi-a consumat ,insa nu pun ""0W""sub nici o forma. Edited May 18, 2020 by florinellll Link to comment
Viktor Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 Pe la 800.000 km o sa-ti crape blocu de nu-i dai cu 0w ori 5w. Ai sa vezi tu ... Cum sa bagi mizeria aia de 10w in motor. Producatorii de cazane mai dau si seama cu recomandarile lor feroce la capitolul uleiuri. Nu-ma din asta sa bagi, doar orijinal d-al nostru si bla , bla, bla. Cel mai bun ulei ii cel cu care se simte caleasca bine Punct Link to comment
florinellll Posted May 19, 2020 Author Share Posted May 19, 2020 1 oră în urmă, Viktor a spus: Pe la 8.000.000 km o sa-ti crape blocu de nu-i dai cu 0w ori 5w. Ai sa vezi tu ... Cum sa bagi mizeria aia de 10w in motor. Producatorii de cazane mai dau si seama cu recomandarile lor feroce la capitolul uleiuri. Nu-ma din asta sa bagi, doar orijinal d-al nostru si bla , bla, bla. Cel mai bun ulei ii cel cu care se simte caleasca bine Punct Ai grija ce spui!!! Am editat ,ca sa fie corect😂 Link to comment
Viktor Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 Aham. Sa nu-i scape majoratu'. O mai duce mult si bine de isi ia portia de consumabile la timp. Link to comment
Akon Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 On 5/19/2020 at 6:33 PM, Viktor said: Cel mai bun ulei ii cel cu care se simte caleasca bine Punct Cum iti dai seama ca se simte bine cu uleiul? Link to comment
Viktor Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 6 hours ago, Akon said: Cum iti dai seama ca se simte bine cu uleiul? Toarce frumos, nu-l haleste, trage bine si nu in ultimul rind, nu-si permite a creia depuneri. Foarte simplu. Ca am auzit eu ca ala ar fi cel mai tare, ori ca al cu n-spe X-uri ii mai pompos ori ca producatoru' recomanda sa fie folosit doar uleiul lui ... povesti nemuritoare si lovele aruncate pe esapament aiurea. Link to comment
ches Posted May 22, 2020 Share Posted May 22, 2020 Cel mai bun ulei e 5W30 de la VW, am vazut pe youtube 😛 . Glumesc, de fapt in testul respectiv a iesit cel mai prost cu alternative mult mai bune la preturi muuult mai mici. Link to comment
mr_ Posted May 22, 2020 Share Posted May 22, 2020 La mine vw baga ulei total.. Cel puțin la cazanele din generația alui meu. Deși e unul ieftin. Link to comment
florinellll Posted May 24, 2020 Author Share Posted May 24, 2020 (edited) In legatura cu uleiul ,cel mai important este sa fii acolo, cand il schimbi. Cei care au gasit namol in baie sau in rampa stiu de ce In legatura cu ulei pentru Accord voi face un experiment ,care de fapt a inceput in urma cu 3,5 ani. Pun ulei de maxxx 100 lei bidonul de 4L. Din punct de vedere al proprietatilor and caracteristici,vad dezbateri foarte complexe si chiar furtunoase, benefice pentru ...producatorii de uleiuri. In cazul meu sunt trei 1) Culoarea Bidonului !!!!!!!!!! 2) Forma Recipientului ?????? 3) Arhitectura si Grafica Etichetei ##### 😶 😶 De ce ? Daca s-ar imbutelia un ulei foarte scump full sintetic la bidon de apa plata din ala de 5L ,si eticheta ""saracacioasa ""ar zice asa "" Liqui Moly iz da Best"" l-ati mai cumpara? Edited May 24, 2020 by florinellll Link to comment
Viktor Posted May 24, 2020 Share Posted May 24, 2020 Sa fim seriosi ... Ce ulei ii ala la punga de-un leu pe care nu scrie nici macar "super, extra, viata lunga, XXX si eticheta pompoasa. Cui ii trebuie posirca din aia cind sint atitea reclame misto ... Link to comment
florinellll Posted October 26, 2020 Author Share Posted October 26, 2020 (edited) La 01.10.2016 la 0:01, Miste_R a spus: Cu Leganza si Accord 2.4,mai tu ai gasit petrol. :) Daaaa,am gasit titei. De astazi avem in dotare si un/o ,Renault LATITUDE Sau cum ar spune cineva[[🙂]] ...4,9 metri de masina. Edited October 26, 2020 by florinellll 1 Link to comment
Dj_Dark Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Sa o stapanesti sanatos. Leganza mai este? Link to comment
florinellll Posted October 26, 2020 Author Share Posted October 26, 2020 Multumesc Este Leghii,insa cred ca i-a venit timpul Link to comment
Salex Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 (edited) Sa o folosesti cu placere si sa te serveasca macar cum a facut-o Leganza. Stiu ca te uitai de ceva timp dupa Latitude, am avut-o si eu in vizor. Multi km doar cu ulei si benzina ! De fapt, sper ca benzina 😄 Edited October 26, 2020 by Salex 1 Link to comment
florinellll Posted October 27, 2020 Author Share Posted October 27, 2020 (edited) Multam de urari Benzina + ...GPL 🙂 Edited October 27, 2020 by florinellll 2 Link to comment
Recommended Posts