Geo_ZGA Posted August 13, 2018 Author Share Posted August 13, 2018 E coroana prusaca, si paftaua, si nasturele sunt ale lor... 🙂 Si capacul de bidon, dar ala nu are marcaje. Maine vreau sa ies din nou, tot pe muntele ala dar cred ca in alta directie. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 15, 2018 Author Share Posted August 15, 2018 Si am iesit... am ajuns pana in varf, am mers ceva km... dar cam degeaba. Piesa de rezistenta e bricheta, pe care o sa o bag la "marinat" in ulei, ca sa incerc sa o desfac Cabana din poza e locul de plecare, unde lasasem masina. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 15, 2018 Author Share Posted August 15, 2018 Bricheta desfacuta, inca are luciu pe unele portiuni 1 Link to comment
Dj_Dark Posted August 15, 2018 Share Posted August 15, 2018 Daca o faci sa si mearga... O cumpar eu 😛 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 15, 2018 Author Share Posted August 15, 2018 Asa ramane, vreau sa-si pastreze aspectul de relicva, nu sa o fac noua 🙂 Doar la rotita aia o sa mai lucrez nitel, sa curat rugina. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 19, 2018 Author Share Posted August 19, 2018 De ieri, ww1 si vreo ora de ww2... si multa ploaie. Mai sunt si zile proaste... Link to comment
Viktor Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Sa-ti dau un pont bun, Geo. Bronzu' nu mai e, da' buldozeru-i acolo. Ia da o cautare cu detectoru' ... Link to comment
Geo_ZGA Posted September 3, 2018 Author Share Posted September 3, 2018 (edited) Ma uit mai pe seara, cand am timp 🙂 Ieri am fost din nou pe Tabla Butii, de data asta cu detectorul... mare lucru nu am gasit, dar a fost mai mult o zi de prospectare, asa ca mai merg 2-3 iesiri prin zona in viitor. Pe langa ce se vede in poze, a mai fost o cutie de munitie distrusa, tuburi goale, schije, obuze goale si 2 scuturi de transeu sparte. Edited September 3, 2018 by Geo_ZGA Link to comment
ches Posted September 7, 2018 Share Posted September 7, 2018 Foarte frumoase peisajele, eu m-as duce acolo fara detector si cazma 😛 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 7, 2018 Author Share Posted September 7, 2018 Am fost acum 2 saptamani in plimbare 🙂 Din pacate, in unele zone a ajuns "civilizatia", urme de gratare si gunoaie multe lasate in urma. Daca te bagi prin padure sau prin zone mai greu accesibile, e ok. Dar pe langa cimitir si in vreo 2 zone pe coborare... multe gunoaie. Link to comment
Geo_ZGA Posted September 8, 2018 Author Share Posted September 8, 2018 de saptamana trecuta, curatata... capac cutie de tigari germane Puck. Ultima poza e informativa, de pe net Link to comment
Geo_ZGA Posted September 10, 2018 Author Share Posted September 10, 2018 Ieri am fost in alta zona, undeva dupa Campulung, la intrarea pe culoarul Rucar-Bran, in apropiere de muntele Mateias. Acolo s-au dus lupte grele in ww1, romanii tinand culoarul timp de 6 saptamani. S-au dat jos de pe munte unii pe altii de mai multe ori... am mai fost si anul trecut, dar pe un varf, cand am gasit cutia de tigari si tecile de baioneta. Am mers initial pe o vale, in urma unor povesti si franturi de jurnale, pe care se pare ca i-ar fi prins romanii pe nemti si i-ar fi bombardat bine de tot (sute de morti). Din pacate, valea este blocata de la un punct, cu o bariera, nu am mai putut inainta. Totusi, chiar inainte de bariera, sunt niste transee superficiale fix in vale, iar pe versantul din dreapta sunt transee romanesti. Deci banuiala mea e ca am nimerit valea buna... dar nu si locul potrivit. Mai spre sosea nu cred sa fie, sunt 2 sate, deci probabil mai adanc in munte, dupa bariera... in alta zi, cand voi ajunge mai devreme, o s-o iau pe jos pe acolo. In plus, am mai incercat in 2 locuri in apropiere de un sat, 2-3 schije si cam atat. Mare lucru nu am gasit, dar nici nu am stat f mult, fiind f abrupt versantul. Am incercat sa urcam pe munte cu masina, pe un drum de taf care mi-a dat mari emotii... pana la urma am intors pe o zona mai dreapta si am coborat inapoi la drum. Pana la urma am ajuns pe Mateias, zona e detectata destul de mult, dar am reusit sa scot un bidon de apa (german banuiesc). In rest... tone de tuburi trase, am identificat si viitoare locatii de incercat. Per total, mai mult ne-am plimbat si am facut offroad, dar a fost ok 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 25, 2018 Author Share Posted September 25, 2018 In weekend am fost iar la socrii, prin Dobrogea. Ieri am predat la DJC Constanta cateva obiecte... 3 monede romane, una posibil bizantina, un varf de sageata posibil scitic si, cred, o piesa de harnasament militar roman. In rest, "recolta" slaba pe ww1. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 7, 2018 Author Share Posted October 7, 2018 Ieri pe la munte, cel mai greu drum pe care am bagat masina pana acum... nu stiu cum se numeste muntele, e pe culoarul Rucar-Bran. Curea cu teaca de baioneta si cartusiera, toate la un loc, romanesti ww1. Plus cativa nasturi, o catarama de rucsac german si alte cateva maruntisuri pe care nu am apucat sa le pozez. Link to comment
mr_ Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Parasutele alea ce-s... ajutoare? 😄 Link to comment
Geo_ZGA Posted October 8, 2018 Author Share Posted October 8, 2018 Parapante... ii aducea un nene in varf si se dadeau de acolo. Fiecare cu pasarelele lui... noi cu fiarele, ei cu zborul... 🙂 Link to comment
Dj_Dark Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 Si parasuta...unde e? Sus, o bate barbasu.. 😛 Link to comment
Geo_ZGA Posted October 11, 2018 Author Share Posted October 11, 2018 Cateva hartii restaurate, din cutia germana ww2 de acum 1 an si ceva... 1 Link to comment
ches Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Foarte tare, incredibil cat de misto au iesit. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 12, 2018 Author Share Posted October 12, 2018 Amicul care se ocupa de ele (si prietena lui) sunt restauratori la MNIR. Ies misto, dar merge greu... le face in timpul lui liber, cand are chef, mai si pute grav (un amestec de solutii cu amoniac) si, nu in ultimul rand, le face gratis. Mai sunt multe, vreo 2-3 caiete (unul imprimat) si inca de 3-4 ori mai multe bancnote decat se vad in poza. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 21, 2018 Author Share Posted October 21, 2018 Sambata trecuta am iesit, dar nu am mai postat nimic pt ca nici nu prea am gasit mare lucru... am fost pe zona ww1, Predeal, dar am gasit doar un nasture romanesc, o lingura romaneasca si un fel de inchizator din aluminiu, pt vreo cutie, ceva. In rest, zona (turistica) a fost plina, plin de gunoaie... doar romanul e "frate cu codrul" Ieri am fost pe ww2, tot slabut, dar mai bine decat nimic. Cateva monede, regaliste si comuniste, cativa nasturi germani, un grad romanesc ww2 (sau rpr, dar din context e ww2), inele de porumbei (inclusiv unul gasit intr-un caca de pasare), o bucatica din ceva decoratie/insigna inca neidentificata... si un incarcator de ppsh rusesc, dar distrus de rugina. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 22, 2018 Author Share Posted October 22, 2018 Bucata de "decoratie/insigna" este de fapt o bucata dintr-o cheie de Zundapp, ce mi se pare si mai interesant. In trecut am gasit in zona aia o biela de piston si un breloc dreptunghiular, auto am zis eu atunci. Link to comment
ches Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Nice, merita si link catre wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Zündapp Zündapp (a.k.a. Zuendapp) was a major German motorcycle manufacturer founded in 1917 in Nuremberg by Fritz Neumeyer, together with the Friedrich Krupp AG and the machine tool manufacturer Thiel under the name "Zünder- und Apparatebau G.m.b.H." as a producer of detonators (Zünder- und Apparatebau is German for Igniter and Apparatus). In 1919, as the demand for weapons parts declined after World War I, Neumeyer became the sole proprietor of the company, and two years later he diversified into the construction of motorcycles. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 23, 2018 Author Share Posted October 23, 2018 Multumesc pt completari 🙂 Asa ar fi aratat cheia completa Link to comment
Recommended Posts