Geo_ZGA Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 Din nou prin Constanta, inca o zi prin transee ww1. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 22, 2020 Author Share Posted March 22, 2020 (edited) Azi tot pe zona ww1, insigna Straja Tarii e din greseala pe acolo (sau, cine stie, trimisi la curatenie in zona). Zona amestecata, rusi, nemti si bulgari in aceleasi adaposturi (nu in acelasi timp, evident). Nasturi de la toate 3 armatele, nasturei de echipament multi (35), 2 cuci rusesti, capace de la grenade germane Stielhand, bidoane de apa taiate (de rusi probabil, astia au boala asta... plus tone de table si tablite taiate), capse de husa bidonului de apa german, plus alte maruntisuri. Ah, da.. si un "tanculet" la hibernare Edited March 22, 2020 by Geo_ZGA Link to comment
Viktor Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Ce-i aia bre acolo, testoasa ? Link to comment
Geo_ZGA Posted March 27, 2020 Author Share Posted March 27, 2020 Da, testoasa dobrogeana 🙂 Aduce si a casca germana M16 cu camuflaj mai deosebit :))) 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted April 6, 2020 Author Share Posted April 6, 2020 O plimbare scurta sambata, in apropiere de casa. Zona e deja golita de subsemnatul, dar mai apare cate un maruntis... pe langa ce se vede, f multe tuburi, clipsuri, bile si schije. 1 Link to comment
Viktor Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 Nici n-aveau cum a fi mai sprinteni cind pe linga toate cele mai carau si vreo doua kile de nasturi metalici. Link to comment
Geo_ZGA Posted April 6, 2020 Author Share Posted April 6, 2020 4 hours ago, Viktor said: Nici n-aveau cum a fi mai sprinteni cind pe linga toate cele mai carau si vreo doua kile de nasturi metalici. Nasturii sunt usurei, cei mari din alama, cei mici dintr-un aliaj de aluminiu, zinc... problema era cu restul echipamentului, uniforma din fetru, veston mare si greu (bun totusi pe frig), lopata, tarnacop, arma, munitie, cartusiere, bidon de apa, baioneta, rucsac, foaie de cort etc. Plus ce mai carau separat, gen rangi, pile, foarfeci, creme, conserve... Bine, la atac se lasau de-o parte obiectele inutile. Trupele speciale de asalt erau echipate mai usor. Dar aici nu cred ca s-a pus problema de trupe speciale, a fost un singur atac al rusilor dupa care au fugit. Link to comment
Geo_ZGA Posted April 6, 2020 Author Share Posted April 6, 2020 1 hour ago, florinellll said: Sincer sa fiu, eu ma gandeam sa-i intreb cu cat dau kg de miel... dar nu prea sunt seriosi ciobanii, mi-e sa nu ma lase fara friptura de Paste. O sa incerc wk viitor, cand ies din nou, daca-i mai gasesc pe acolo... 1 Link to comment
adrian_r5 Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 4 hours ago, florinellll said: De ce nu poti sa dormi ... ai vazut ca-ti lipseste o oaie ? Link to comment
Viktor Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 4 hours ago, Geo_ZGA said: Sincer sa fiu, eu ma gandeam sa-i intreb cu cat dau kg de miel... Haidi bre ... matale virf de lancie si sa intrebi cit e kilu ? Adica in virful turmei si sa nu-ti alegi moaca blanita pe plac ... 😅 Link to comment
Geo_ZGA Posted April 6, 2020 Author Share Posted April 6, 2020 Eu o aleg, dar mai intai sa stiu pretul :)) Ca daca-l da mai scump ca la piata, nu fac nici o smecherie. Va anunt duminica, ca sambata am programat un pescuit :)) Link to comment
Geo_ZGA Posted April 13, 2020 Author Share Posted April 13, 2020 N-am facut nimic cu ciobanii... pe cei de data trecuta nu i-am gasit, iar cel care era pe acolo era cam dubios. Cateva chestii maruntele... un focos, un nasture regimental (francez, belgian? parerile sunt impartite... mai am unul din zona aia, acelasi tip), cativa nasturei de echipament, un focos (pare-se ww2), tuburi (inclusiv ww2 de la legionari ascunsi acolo), gloante, bile, un degetar, inel de cort, 2 bile de muscheta, inca o "piesa" (mai am una sau 2) de la ceva felinar/sobita, presupun. Un posibil varf de iatagan si un inel de arcas (turcesc sau chiar roman, nu il pot data), care vor fi predate maine. 1 Link to comment
Viktor Posted April 14, 2020 Share Posted April 14, 2020 Ohooo ... cu asa ajutoare mai zic si eu. Link to comment
Geo_ZGA Posted April 14, 2020 Author Share Posted April 14, 2020 Daaa... e disperat dupa cazma si detector. Si pietre. Si bete. Si orice altceva gaseste :)) Si mi-a scurtat si detectia, pt ca s-a suparat pe mine ca plec fara el, ca sa nu mai urle a trebuit sa ma intorc. Link to comment
Viktor Posted April 14, 2020 Share Posted April 14, 2020 (edited) 31 minutes ago, Geo_ZGA said: ...s-a suparat pe mine ca plec fara el, ca sa nu mai urle a trebuit sa ma intorc. Il inteleg perfect ! Ceva similar pati Viktor pe cind era mic. Intr-o zi de musafiri, unu din ei mi-a promis ca atunci cind o sa plece o sa ma ia cu el la gagici. Cind veni timpul plecarii ... a uitat de mine, s-apoi punete pe urlete si bocete. M-ai gasit ai mei vinat de nervi si urlam ca in gura de sarpe da' nu pricepeau ce am ... pina ce am grait care mi of-ul, s-apoi pina nu s-au intors musafirii inapoi din drum sa ma calmeze ... nu m-am dat batut ! Na belea ! 😂 Edited April 14, 2020 by Viktor 1 Link to comment
big2shae Posted April 14, 2020 Share Posted April 14, 2020 ...și ai mers la gagici așa plâns? Link to comment
Viktor Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 9 hours ago, big2shae said: ...și ai mers la gagici așa plâns? Nu retin ca eram beat ! 😉 Link to comment
Geo_ZGA Posted April 21, 2020 Author Share Posted April 21, 2020 De sambata, o tura scurta prin aceleasi transee (ca altele nu am in apropiere). Nasture, nasturei, inele de cort, o catarama, un bumb de la cartusiera germana, ramasita detonator grenada ruseasca f1, dopuri transport grenade germane si o bila neidentificata Link to comment
Geo_ZGA Posted April 25, 2020 Author Share Posted April 25, 2020 Azi am incercat pe retragerea rusilor... fara succes. Macar peisajele au fost frumoase Link to comment
Geo_ZGA Posted April 29, 2020 Author Share Posted April 29, 2020 Concurenta la detectie 2 1 Link to comment
Viktor Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Ai imbulinat-o, "tavarase" ! Cind nu vei gasi cheile tractorasului, prima data sa arunci un ochi daca mini-detectorul ii la locul lui ! 😃 Mult succes juniorului ! 1 Link to comment
NFS Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 On 1/20/2020 at 9:47 AM, Geo_ZGA said: , pusca Mannlicher M93 folosita de romani. Da' n-ai curatat-o si tu nitel, macar sa-i faci o poza... sau nici asta nu-i voie? Link to comment
Geo_ZGA Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 On 5/1/2020 at 4:04 AM, NFS said: Da' n-ai curatat-o si tu nitel, macar sa-i faci o poza... sau nici asta nu-i voie? Am curatat-o cat am putut la momentul ala... era plina de noroi, zapada si noroi dedesupt. Si eu tot plin de noroi... mai mult nu s-a putut 🙂 Ieri am iesit din nou cateva ore, aceeasi zona ca de obicei (ca deh, nu ne e permis sa mergem mai departe, doar aproape de casa), niste transee noi rusesti. Ca de obicei la rusi... saracie si fiare multe, extrem de multe table si tablite. Dupa 7-8 gropi de minim 50cm, din care am scos table si cutii de munitie distruse (goale), am renuntat sa mai sap la semnale adanci, printre boscheti teposi. Singurul lucru frumos, un nasture rusesc de artilerie. Link to comment
Geo_ZGA Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 Ieri am schimbat locul, pe un deal "virgin"... nu e atat de bine pe cat ma asteptam, dar sa zicem ca pt o prima iesire acolo e ok. Catarama germana din fier, cativa nasturei, varf cui de cort, detonator grenada (gol), o lingurita frumoasa si ceva maruntisuri 1 Link to comment
Recommended Posts