Geo_ZGA Posted May 17, 2021 Author Share Posted May 17, 2021 Sambata am fost din nou acolo 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 8, 2021 Author Share Posted September 8, 2021 Dupa o pauza destul de lunga (am mai avut vreo 2-3 iesiri, din care una cu ceva antice si medievale in Dobrogea), sambata am ajuns la munte. Nu am reusit sa ajung efectiv pe muntele unde vroiam, pt ca un drum era cu bariera iar al 2lea impracticabil pt Pinin (rampa abrupta, noroi, drumul inclinat pe lateral in unele parti...), am mers intr-un loc unde am mai tot detectat. In primele 15-20 minute: cocarda romaneasca regimentul 30 infanterie, calimara (inca murdara de cerneala la interior) si cana din aluminiu. toate ww1. Dupa aceea lucrurile au stagnat, am fugit nitel de un urs, am mai scos doar cateva maruntisuri... nasturi, nasturei, tarnacop, ramasita de lopata, protectii de focos Link to comment
Geo_ZGA Posted September 8, 2021 Author Share Posted September 8, 2021 Am curatat calimara si cocarda, am reusit sa pastrez urmele de cerneala... cate povesti or fi fost scrise cu cerneala asta, poate chiar jurnalul pe care merg aici. 3 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 13, 2021 Author Share Posted September 13, 2021 Ieri am iesit in jurul Buc si am detectat un detector :)) Stiam al cui este, e pierdut de prin ianuarie... Link to comment
Geo_ZGA Posted October 11, 2021 Author Share Posted October 11, 2021 Ieri am fost pe langa Ploiesti, zi de sticlute ww2. Calimare, sticlute de medicamente sau extracte de plante, un grad de ofiter german... Link to comment
Geo_ZGA Posted October 25, 2021 Author Share Posted October 25, 2021 Tot pe Ploiesti, sambata. Singura descoperire notabila, cele 2 incarcatoare de Flak 20, la care am sapat mult si greu in pamantul tare. O sticluta de sirop de tuse Beiersdorf Brasov si cateva maruntisuri 3 Link to comment
VAXXi Posted October 26, 2021 Share Posted October 26, 2021 Asta adica https://www.ww2-weapons.com/20mm-flak-38/ ? Link to comment
Geo_ZGA Posted October 26, 2021 Author Share Posted October 26, 2021 Da, 20mm, dar poate fi Flak 30 sau Flak 38 (varianta imbunatatita, mai comuna). Asta e varianta mare de incarcator, exista si mai mic. In jurul Ploiestiului a fost f multa antiaeriana dar incarcator nu am gasit pana acum... daca iese bine la curatare si mai culiseaza mecanismul interior, ii cer unui prieten un proiectil gol, sa-l imperechez cu un tub (gol, am). Sau insist cu cautarile in alta padure, unde a explodat un depozit de munitie... pana acum nu am gasit intreg (sa fie si gol), dar poate am noroc. 1 Link to comment
Viktor Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 La o prima vedere aproape sa strig "hoa, iote defrisatoru' cu ciaoa-n brate!". Fix asta mi-a parut ca in brate se tine o cioata. Da' m-am linistit, dupa ce-am citit. Link to comment
Geo_ZGA Posted November 18, 2021 Author Share Posted November 18, 2021 Duminica am avut o detectie ratata, am incercat sa urc pe munte intr-un loc nou, dar nu s-a putut... transeele la care am ajuns erau goale complet. Ieri am dat o fuga pe Valea Prahovei, ziua fiind scurta nu am apucat prea multa detectie. Pafta romaneasca ww1, banda mitraliera Saint Etienne, 2 catarame de rucsac/ranita 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted December 2, 2021 Author Share Posted December 2, 2021 Ieri am fost departe de casa, prin Olt... ceva ww2 amestecat cu RPR. 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted December 31, 2021 Author Share Posted December 31, 2021 Desi vremea nu a fost grozava, ieri am facut o plimbare si am iesit vreo 2 ore pe o zona ww2 din Cta, unde am tot fost si a inceput sa se epuizeze. Totusi am gasit un incarcator de PPSH si o insigna 2 Link to comment
ches Posted January 20, 2022 Share Posted January 20, 2022 S-a facut mare juniorul, ce misto ca poti ca il iei la detectii, ii bagi si lui drogul 🙂. Cu ocazia asta mai invata si istorie, f misto 👍 Link to comment
Geo_ZGA Posted January 25, 2022 Author Share Posted January 25, 2022 Pot sa-l iau uneori, unde e zona mai dreapta si mai lejera vegetatia. Si daca are rabdare, ca mai vrea el sa detecteze sau sa sape... si ne cam certam uneori :)) In alta ordine de idei, am incheiat cu Dobrudja in iarna asta, am mai iesit de cateva ori dar fara mari rezultate 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted February 7, 2022 Author Share Posted February 7, 2022 Ieri a fost o zi frumoasa, dar slabuta... cateva monede regaliste, cateva inele de porumbei, multe gloante si tuburi. Pe langa Ploiesti, zona ww2 germana, dar am incercat o portiune neexplorata pana acum. Link to comment
Geo_ZGA Posted February 28, 2022 Author Share Posted February 28, 2022 Sambata am fost intr-o padure plina cu "pocnitori"... fost depozit de munitie ww2, explodat. Plin, plin de schije 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 14, 2022 Author Share Posted March 14, 2022 Ieri am iesit la plezneala intr-o padure spre Ploiesti, fara info ca ar fi fost ceva razboi pe acolo. Schije multe de flak (trase de la apararea Ploiestiului), ceva tuburi ww2, cativa nasturei de echipament... si aparent un vechi drum, din pacate doar pe un colt al padurii a mai sunat detectorul. p.s: am curatat si tuburile de data trecuta, unul are scris in germana 1 Link to comment
Andrei.ss Posted March 17, 2022 Share Posted March 17, 2022 Bun e internetul la casa omului, afli o gramada de chestii...De exemplu, tubul ala e de la un tun francez de 75 mm; cica multe au fost capturate de nemti in 1940, ca apoi sa le livreze si Romaniei, ca oricum erau cam vechi. Confrom ce scrie aici, codul APX ar trebui sa indice atelierul la care s-a produs (in cazul asta Atelier de Construction de Puteaux) iar 17 e anul fabricatiei (1917). Felicitari, se pare ca ai dat peste o piesa care a "calatorit" destul de mult la viata ei si are o istorie foarte interesanta. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 17, 2022 Author Share Posted March 17, 2022 Folosite pe tunul Pak 97/38 🙂 Nemtii au refolosit mult armament capturat... vezi o postare de acum 1 an, cu piesele de tun. Tunul in sine rusesc, capturat pe la inceputul razboiului si refolosit de nemti. Link to comment
Geo_ZGA Posted March 28, 2022 Author Share Posted March 28, 2022 Saptamana trecuta am fost in 3 paduri, fara mari rezultate. Cateva monede, inele de porumbei, tuburi... Sambata am fost in Dobrogea, zona ww1 batuta deja de mine (si de inca cineva care a lasat niste gropi nesimtite, neastupate). Suprinzator, inca au mai iesit niste piese. Pafta, gamela, ambele germane. Cateva inele de cort, 2 nasturi romanesti in pozitiile germane, o cutie de tigari cu scris pe ea, o piesa din ceva ceas de masa sau cutie muzicala. 1 Link to comment
Mark-Damas 97' 98' Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Hmm bani comunisti sau sovietici cel mai probabil ;)) Link to comment
Geo_ZGA Posted April 26, 2022 Author Share Posted April 26, 2022 Ieri am iesit pe valicica cu de toate, in apropiere de Navodari. Moneda zice lumea ca ar fi romana, cu litere grecesti ("poleos" se distinge, adica oras), batuta in Tracia. Cheia este 99% tot romana. Mai e un varf de sageata, 2-3 cutite (unul pare mai recent) si ceva maruntisuri. In rest... zeci de tuburi, bile, gloante, fiind si zona ww1 si legionari anticomunisti. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted April 26, 2022 Author Share Posted April 26, 2022 Am identificat moneda, pare sa fie ceva mai rar... Gordian III 2 Link to comment
Recommended Posts