Viktor Posted March 12, 2023 Share Posted March 12, 2023 Aia e o piulita prezon roata ? Link to comment
Geo_ZGA Posted March 13, 2023 Author Share Posted March 13, 2023 12 hours ago, Viktor said: Aia e o piulita prezon roata ? Da, marca Michelin. Posibil sa fi fost si pe alte vehicule, dar eu le-am gasit ca fiind de la semisenilatele germane. Ieri am iesit pe urmele unei mici retrageri germane din '44, dar am gasit romanesti (medalia Centenarul nasterii Carol 1, 1939) si rusesti 1 Link to comment
Viktor Posted March 13, 2023 Share Posted March 13, 2023 Interesanta piesa. Pare a nu fi mare lucru, o piulita ... Da, o piulita da' inscriptionata si nu oricum, ceia ce vrea sa insemne ca producatorul si-a asumat ceia ce vrea sa insemne calitate ! Link to comment
Geo_ZGA Posted March 14, 2023 Author Share Posted March 14, 2023 Din fier nu este, banuiesc ca e bronz. Si e masiva, grea. Si vopsita camuflaj... Link to comment
Geo_ZGA Posted March 31, 2023 Author Share Posted March 31, 2023 Ieri am iesit pe o zona ocupata de turci in trecut, dar nu prea au vrut sa apara obiectele de la ei. Multe bile de muscheta/flinta, un mic pandantiv (pare argint), jumatate maner de cutit otoman si diverse maruntisuri 1 Link to comment
Viktor Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 5 hours ago, Geo_ZGA said: Multe bile de muscheta/flinta, Geo - Geo, asa groapa sa sapi pentru citeva bile ... 😉 Link to comment
Geo_ZGA Posted April 11, 2023 Author Share Posted April 11, 2023 Duminica am iesit pe langa casa, la padurea cu holera, adica Baneasa. Aproape 7 ore, peste 5km si muuulte gunoaie... au iesit "piesele" astea, pe care nu am reusit sa le identific. 1 Link to comment
VAXXi Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Intre 1929-1939 a fost marea criza economica ... hm. Link to comment
Geo_ZGA Posted April 11, 2023 Author Share Posted April 11, 2023 Stiu, dar... nu cred ca celebra cineva criza. Plus ca sunt gasite in buza unui transeu ww2, de acolo au mai iesit in trecut vreo 20 de bucati si 1-2 taguri germane. O sigla asemanatoare are divizia 90 infanterie US, doar ca e pe rosu, invers, si ei nu au ajuns la noi niciodata. Link to comment
Geo_ZGA Posted May 15, 2023 Author Share Posted May 15, 2023 Ieri am fost pe la munte, f abrupt, greu de dat... azi febra musculara :)) Pahar romanesc, lingura, ochelari masca de gaze romaneasca, agatatoare bretea tornister (rucsac) german, placuta identificare caine 1909-1910, nasturi, nasturei. Toate ww1 1 Link to comment
VAXXi Posted May 15, 2023 Share Posted May 15, 2023 Care febra musculara, nu exista asa ceva, fake news 🙄 Link to comment
Geo_ZGA Posted May 15, 2023 Author Share Posted May 15, 2023 Acolo sus incepea "distractia", abrupt in draci :)) Nu urcatul sau mersul m-a rupt, ci detectia pe teren f abrupt. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 6, 2023 Author Share Posted June 6, 2023 Ieri am iesit cateva ore in Dobrogea, la "paduricea cu de toate" dar unde nu prea mai iese mare lucru. Am fugit dupa 5 ore din cauza tantarilor, nu am vazut niciodata aici asa multi. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted July 17, 2023 Author Share Posted July 17, 2023 Am iesit si eu ieri pe la munte... 7km la pas (3 au fost la intoarcere), din care vreo 6 fara rezultate. Am avut noroc (si gandita totusi putin) sa gasim un atac inamic spre creasta muntelui ocupata de romani. Paftaua este germana ww1, Hessen. Nasture artilerie austro-ungar (gasit de un prieten), tubul din fier e fumigena austro-ungara, capse de la rachetele de semnalizare, mii si mii de tuburi, caldura, tantari si... un urs, eu m-am speriat de el si el de mine :)) 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 14, 2023 Author Share Posted August 14, 2023 Ieri am fost prin aceeasi zona, toata ziua am umblat cu un nasture in buzunar... spre final, am salvat ziua Placuta de identificare (tag) romaneasca ww1, un creion facut din tub de pistol, moneda, nasture si multe tuburi. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted October 2, 2023 Author Share Posted October 2, 2023 Sambata am fost iar la munte, pe final am salvat ziua cu 2 pahare din alama (tuburi de obuz) romanesti 53mm Gruson. Vreo 2 nasturi, nasturei, inele de cort... Link to comment
Geo_ZGA Posted October 16, 2023 Author Share Posted October 16, 2023 Ieri am iesit pe la munte cu un prieten... 11km pe zone abrupte, am zis ca nu mai repetam prea curand 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted October 30, 2023 Author Share Posted October 30, 2023 Mai sunt si zile slabe... padurea urata, cu boscheti si paianjeni, sarme multe, obiecte putine. 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 6, 2023 Author Share Posted November 6, 2023 Ziua de ieri a fost salvata de insigna de ranit germana ww1. Desi zona e ww2, probabil a fost purtata de un veteran si pierduta acolo. Asta a salvat ziua... altfel eram campion la capace de borcan :)) 3 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 6, 2023 Author Share Posted November 6, 2023 Curatata... frecata cu baton de sapun si lasata in apa calda peste noapte 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted December 4, 2023 Author Share Posted December 4, 2023 Zilele trecute am iesit la o padurice de pe langa Bucuresti... singura descoperire notabila, bricheta din anii '30-'40, pe margine placata cu aur, in context ww2. Link to comment
Geo_ZGA Posted December 27, 2023 Author Share Posted December 27, 2023 Am iesit si eu vinerea trecuta, pe la munte. Cuci si cocarda (fara nr regimentului) romanesti ww1, placuta identificare caine Brasov 1912. Plus maruntisuri... ochelari masca de gaze, nasturi, nasturei si inele de cort. Si jumatate de sticla de wiskey :)) Link to comment
Geo_ZGA Posted December 29, 2023 Author Share Posted December 29, 2023 BD la munte si la mare... la munte am fost, azi a fost la mare ww2 Dobrudja. Jumatate de tag german, "mesterit" ca plachiu de bocanc cred, dupa forma. Bricheta germana 1938. Tub creion, cu lemnul inca la interior. Un degetar de cusut. Plus cateva maruntisuri si multe fiare oarecare. 1 Link to comment
Viktor Posted December 30, 2023 Share Posted December 30, 2023 Degetar de cusut ar fi ... ala verde? Link to comment
Recommended Posts