Geo_ZGA Posted December 30, 2023 Author Share Posted December 30, 2023 (edited) 11 hours ago, Viktor said: Degetar de cusut ar fi ... ala verde? Da, ala e. E din bronz, verde e patina/oxidul. Am iesit si azi impreuna cu un prieten... slab spre foarte slab. Mai mult bile de muscheta, si alea rare... Edited December 30, 2023 by Geo_ZGA Link to comment
Geo_ZGA Posted January 6, 2024 Author Share Posted January 6, 2024 Joi si vineri, 2 zile la rand in cateva locatii diferite... joi in 3 locatii, perioade diferite, un deal rusesc ww1 mega fortificat si mega GOL :)) Vineri pe zona ww2, 2 nasturi rusesti, unul german, moneda germana, lingura, maruntisuri. Link to comment
Viktor Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 Cel mai de pret obiect detectat pina in prezent ar fi ... ? Link to comment
Geo_ZGA Posted January 8, 2024 Author Share Posted January 8, 2024 De cand m-am apucat de detectie? "De pret" pt mine nu inseamna valoare, ci raritate... pe locul 1 se bat cutia contabilului german (incompleta momentan) si insigna de pilot roman Mihai 1. Mai am un M din tabla de alama (insemn mitralior roman ww1), care se pare ca exista doar prin carti (o fi si prin muzee, poate), dar parca nu ma impresioneaza asa tare. Link to comment
Viktor Posted January 8, 2024 Share Posted January 8, 2024 Da, la asta ma gindeam. Zic, la cite ai scos la suprafata de-a lungul timpului, trebuie sa fie unu-doua (sau mai multe) obiecte cu semnificatie aparte ce ti-au cazut dragi. Link to comment
Geo_ZGA Posted March 4, 2024 Author Share Posted March 4, 2024 Ieri am iesit pe o zona ww2, f dificila din cauza lastarisului care a crescut haotic. Din pacate fara mari descoperiri... Link to comment
Viktor Posted March 6, 2024 Share Posted March 6, 2024 (edited) Eu unu n-am priceput neam ce vad unii la cite o expozitie de arta, in cite o dunga trasa asa la misto unii vad ... habar n-am ce, ca eu unu sigur nu vad nimic in afara de-o dunga acolo. Acuma, ori am vedenii, ori ma paste o imaginatie foarte bogata dat fiind in prima poza cu sticla, in partea superioara vad sigla woo ! Ha ? Oare sa scap ? 😆 Edited March 6, 2024 by Viktor 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted April 1, 2024 Author Share Posted April 1, 2024 Aproximativ 10.5km pe munte ieri, fara rezultate notabile. Au iesit si ursuletii la plimbare... Link to comment
Geo_ZGA Posted June 10, 2024 Author Share Posted June 10, 2024 Cateva poze de ieri, aproximativ acelasi munte ca data trecuta, dar pe alta parte. Piesele zilei au fost patul romanesc de pistol Steyr, gasit de un prieten, si "leutul versace" de la Shako romanesc. Plus maruntisuri, nasturi, nasturei, ochelari masca de gaze, 2-3 monedute, lopeti etc. M-a speriat un urs cand m-a mormait dintr-un boschet, la 10m in spatele meu... pt prima data am scos spray-ul, dar a fost cuminte (probabil si mic, dupa urmele de pe copac) 2 Link to comment
Viktor Posted June 11, 2024 Share Posted June 11, 2024 (edited) Mam natura ... de neegalat ! Acuma, ce n-am priceput, cine fu mai sprinten la urcat in copac, Geo ori Ursula ? Apropo, Geo. Parerea mea sa ai in ranita un stingator din ala adevarat ce "bate" tare ca altfel ... o sa-i dea lacrimele ursoaicei de ris cind te vede cu un paduche de spray in mina nicidecum ca ai pulverizat-o ! 😆 Edited June 11, 2024 by Viktor Link to comment
Geo_ZGA Posted June 12, 2024 Author Share Posted June 12, 2024 Pai... am. E spray special pt ursi, mare si cu jet puternic. Si cu concentratie mare de iritant. Link to comment
Viktor Posted June 12, 2024 Share Posted June 12, 2024 Nascut si crescut fiind in zona de deal si munte am tot auzit peripetii cu vetuitoare mai putin domestice. Fosnete prin tufe am auzit prin padure, urs in viu l-am vazut de la distanta, se indeparta cu pasi vioi dupa ce a fosnait in apropiere apoi si noi am cascat ochii in directia cu prcina pentru a ne confirma de a fost un urs ori ba. Fu caz i zona cu un nene ce a incaruntit pe loc (se spaima) dupa ce a dat nas in nas cu ursul. A scapat teafar din fericire doar ca a incaruntit si i-a pierit glasul pentru o vreme. Altuia un porc mistret i-a smuls un picior ... etc. Acuma, sa va greiesc si the true story pe scurt a ursului de pe Valea Uzului. Unii dintre voi sinteti la curent (probabil) cu obiceiul stramosec a jocului pieii de urs la sfirsit de an mai exact in 31 Decembrie in orasul Darmanesti jud Bacau si nu doar, in toata zona aia in moduri usor diferite dar cu aceiasi tenta, pielea de urs jucata. Stramosi, stramosilor, stra-stramosilor mei cind au pus mina si s-au cuibarit pe acel petec de pamint in mijlocul mamei naturi, au avut grija a ridica plancarde la intrari in zona : "pe aici nu se trece"! Ferocitatea din ei a trecut granitele veilor din graire-n graire aducind la cunostinta migrantilor ca si din greseala trec prin Valea Uzului au sfeclit-o cu barbarii ! Asadar, cei ce se incumetau a trece prin zona isi luau o marja de siguranta ocolind binisor zona, astia (bastinasii) fiind capabili a se lua la trinta si cu ursul. Tinerii vinjosi de pe-atunci, ca sa ia parte la oastea jupinului in prima faza trebuiau sa-si arate si demonstreze vitejia, iar conditiaera una : mergi in padure, te iei la trinta cu ursul iar de il dobori il dezbraci de piele iar in ultima zi a anului te prezinti in pielea ursului ce l-ai doborit si o joci in fata capeteniei, astfel vei fi admis ! Acuma ... citi muritori de rind au intrat in piele de urs si citi ursi au intrat in piele de curajos ... habar n-am, da' parca mi greu a crede ca ursii au pierdut prea multe meciuri ! No, Geo ... totusi, i-ati o chestie din aia cu luneta cai mai sigura. Zgomotul, cea mai benefica "arma" de a indeparta salbaticiunile, fiarele. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 13, 2024 Author Share Posted June 13, 2024 14 hours ago, Viktor said: No, Geo ... totusi, i-ati o chestie din aia cu luneta cai mai sigura. Zgomotul, cea mai benefica "arma" de a indeparta salbaticiunile, fiarele. Din experienta unor amici, care doar au enervat ursul cu petarde, nu stiu daca e o idee buna cu "pocnitul/impuscatul". Vocea umana e cel mai bun zgomot, noi mereu vorbim tare, mai tipam, mai "cantam"... intr-adevar, se mai intampla sa fiu concentrat pe detectie si sa merg in liniste. Doar ca duminica eram la 20-30m sub grupul de 3 prieteni, care vorbeau si radeau, iar ursul era la alti 10m mai jos. Dupa zgarieturile de pe copac si cele 2-3 urme vazute, zic ca era un urs mic si probabil neexperimentat cu oamenii, de asta nu a fugit. Link to comment
VAXXi Posted June 13, 2024 Share Posted June 13, 2024 1 minute ago, Geo_ZGA said: un urs mic si probabil neexperimentat cu oamenii Adica nu invatase inca retetele pentru gatit, sa-nteleg 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted October 14, 2024 Author Share Posted October 14, 2024 Ieri am dat o fuga pe la munte... peisaj de toamna, ceva noroaie. Zona de stationare germana ww1, nu am avut mare succes dar ne-am distrat. Varf de teaca de baioneta, nasturi, nasturei, inele de cort, un inelus, 2-3 monede si un tezaur de conserve :)) Plus multe piese de soba. Link to comment
Viktor Posted October 22, 2024 Share Posted October 22, 2024 Fain peisajul ala de toamna ! Da' parca am zarit si-un IMS-u acolo-n vale ... Link to comment
Geo_ZGA Posted October 28, 2024 Author Share Posted October 28, 2024 Ieri am dat o fuga pe langa Ploiesti, la atelierul auto german ww2. Multe, multe capace de bere Azuga si ambalaje de branza Bona (ratie germana) 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted December 30, 2024 Author Share Posted December 30, 2024 Weekendul asta am iesit in ambele zile, dar ieri nu am gasit mai nimic (3 nasturei si tuburi ww1). Sambata, in schimb, a fost o zi buna... grea, dar buna. Placuta de identificare din lagar de prizonieri german (mult mai rara decat una obisnuita, de soldat) si pafta germana, ambele ww2. 2 Link to comment
Viktor Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 Ce vrea sa fie piesa din a doua poza ? Link to comment
Geo_ZGA Posted January 5 Author Share Posted January 5 On 12/30/2024 at 11:43 PM, Viktor said: Ce vrea sa fie piesa din a doua poza ? O coada de lingura ruseasca, "marcata" de soldat. Am mai iesit de 3 ori intre timp... duminica trecuta, cu 2 prieteni, rezultate 0 (cateva tuburi, 3 nasturei). Pe 2 am iesit cu fi-miu in apropiere de casa, linia a 2a transee ww1 (cativa nasturei, am iesit mai mult pt distractia lui), iari ieri am iesit singur pe aceeasi zona ww2 de am postat mai sus. Inel patriotic german, nasturi rusesti si germani, monede, un briceag... "bila" nu stiu ce e, e alama subtire si fragila, goala la interior. Link to comment
Geo_ZGA Posted Monday at 07:27 AM Author Share Posted Monday at 07:27 AM Am mai iesit de cateva ori, cu mai mult sau mai putin succes. Ieri am iesit prin Dobrudja, pe transee ww1 ale Grupului Bode. Un tornister/rucsac german complet (doar cataramele, pielea nu a rezistat), un bor de casca Pickelhaube, nasturi, nasturei si alte maruntisuri... plus multe tuburi si bile. Vremea buna, liniste si relaxare. Si vreo 10km la pas. 1 Link to comment
Recommended Posts