Geo_ZGA Posted June 2, 2018 Author Share Posted June 2, 2018 Azi prin transee la vreo 2-300m mai incolo, intre niste campuri cultivate... rusii se pare ca au atacat aici, un amestec mare de tuburi de Mosin si Mannlicher (mii, plin de ele), un filtru de masca de gaze ruseasca, o cana ungureasca (folosita de nemti), o olicica, jumatate de tarnacop rupt, 2-3 nasturei, 2 inele de cort... si 2 tuburi goale de obuz, rusesti. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 14, 2018 Author Share Posted June 14, 2018 Cam 70%, da. Dar mai trebuia sa o pun in oxalic si nu mi-a mai ars dupa accident... au ramas toate in rucsac, nici nu le-am scos de acolo. Ca idee, are 3 marcaje pe fund, A, B si o cifra. Link to comment
Viktor Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 I-ar sta bine de lampa cu LED. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 21, 2018 Author Share Posted June 21, 2018 Ieri am iesit iar prin Dobrogea, dar in alta zona, mai greu accesibila. Printre mii de bile si tuburi, am scos si cateva chestii interesante... un capac de cutiuta pe care scrie "Salicyl", banuiesc ca e aspirina. O muzicuta, in stare chiar buna pt cei 100 ani petrecuti in pamant. Un nasture german cu coroana. Focoase, 2 inele de cort, nasturei de echipament, catarame de rucsac si ranita, cutiute de "ceva"... si o cazma in stare f proasta. Cred ca toate sunt germane. Link to comment
ches Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 (edited) Ehe, se deschid noi posibilitati cu noua masina 😄 Edited June 21, 2018 by ches Link to comment
Geo_ZGA Posted June 21, 2018 Author Share Posted June 21, 2018 Da, clar... nu intram cu Cielo pe acolo. Plus ca am urcat cu Pininul fix in transee, am si trecut printr-un transeu. Link to comment
Viktor Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Nu reusesc a descifra ce scrie pe chestia aia... Link to comment
Geo_ZGA Posted June 24, 2018 Author Share Posted June 24, 2018 Salicyl scrie pe primul rand... mai jos nu am descifrat nici eu. O sa vad dupa o baie in oxalic Link to comment
Geo_ZGA Posted June 25, 2018 Author Share Posted June 25, 2018 Inca o tura pe acelasi deal. Tablita pe care scrie Danzig e de la o rola de leucoplast... ww1 german. Conservele au scris pe capac, altfel nu le luam. Canile sunt germane, militare, sfork-ul tot german (lingura+furculita 2in1). Mai sunt si 2 nasturi romanesti, cred ca, pe langa cat i-au bombardat, i-au si atacat "pe la spate". 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 27, 2018 Author Share Posted June 27, 2018 O zi slaba... de frica furtunii anuntate (3 stropi si 2 tunete in realitate) am mers undeva aproape de casa. Prima locatie, linii de inalta tensiune si antene gsm, nu am putut detecta (interfereaza cu detectorul). A 2a locatie, la mama naibii... gol, gol. Ne-am intors pe locatia cu nasturele belgian si bilele de muscheta. F slab... un "vartej", banuiesc de caine din perioada mai veche, posibil medieval. Si maruntisuri... Link to comment
VAXXi Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 3 hours ago, Geo_ZGA said: F slab... un "vartej", banuiesc de caine din perioada mai veche, posibil medieval. Un ... ce ? Link to comment
Viktor Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 (edited) O groaza de tuburi. Curatate si ansamblate intre ele din care sa rezulte un soldat ceva, o casca, o arma s.a.m.d Virtej = veriga rotativa folosita de regula la capetele lantului cu care este legat un ciine spre ex. pentru a impiedica auto-strangularea animalului. Edited June 27, 2018 by Viktor Link to comment
Geo_ZGA Posted June 28, 2018 Author Share Posted June 28, 2018 Vaxxi, Ceva de genul... Viktor, cine are rabdare sa curete si sa creeze ceva din mii de tuburi? Majoritatea le dau cadou. Oricum, ieri nici macar tuburi nu am prea gasit, sunt f putine fata de alte locuri. Link to comment
Viktor Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Ei da, insa ... de-ai croi o macheta cielo din tuburile alea, un prototip de mai mare dragu' ... Ca ideie doar. Link to comment
mr_ Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Ultimul răcnet în detectoristica: https://timesnewroman.ro/it-stiinta/teapa-pe-internet-un-roman-a-comandat-un-detector-de-metale-si-curierul-i-a-adus-un-tigan 1 Link to comment
Viktor Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Banui ca asta ii fara de avertizari sonore cind da de haur. Da' invizibil, dispare ca magaru-n ceata ... Link to comment
Geo_ZGA Posted July 1, 2018 Author Share Posted July 1, 2018 E din ala inteliJent, sapa si dispare... chiar si cu fer, nu doar cu aur. Azi am iesit 2-3 ore pe un camp de langa casa... nimic, zero barat. 2 conserve, un capac de borcan, un surub si un fier de la un utilaj agricol. Link to comment
Geo_ZGA Posted July 9, 2018 Author Share Posted July 9, 2018 Proaspat scoase de la curatare... cutii crema de ghete, crema de ghete "made in America", capacel Salicyl (aspirina) si capacul mare am inteles ca e de la un Grapeshot Canister (un fel de obuz cu srapnel/bile). Astea sunt cele din pozele de mai sus, gasite in transee ww1 germane din Dobrogea. Link to comment
Geo_ZGA Posted July 9, 2018 Author Share Posted July 9, 2018 conserva de gulas ww1. cea mare... ca cea mica nu stiu ce-i cu ea, are urme de vopsea verde militar Link to comment
Viktor Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Gulyasu' fu la inaltime bag seama ... Link to comment
Geo_ZGA Posted July 23, 2018 Author Share Posted July 23, 2018 Ieri am iesit pe langa Bucuresti (Calugareni), pe urma ww1... activitate f slaba, mai mult am gasit ww2. Tub de cal 50, tub de pistol 9mm (nu l-am curatat inca, sa vad marcajele), tub de semnalizare alb. Am schimbat locatia si am mai gasit un tub de Vetterli, un glont de Mannlicher si o verigheta din alama/cupru. Si cam atat... plus multi tantari, extrem de multi tantari. Link to comment
Viktor Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 De vad eu bine aia de linga masina is spinosi din aia cu care obijnuiam eu sa joc golf pe coclauuri, in copilarie. O crosa (hai sa-i zic pe numele original, ghioaga) croita dintr-un crengar si da-i, si lupta, si da-i cu ghioaga in spinos de zburau cit colo ... Nah, de unde atita tableta sau "haifon" p-atunci s-o ard la botoane (drept pierde vreme). Amintiri din copilarie (de Craca János) . 😎 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 7, 2018 Author Share Posted August 7, 2018 Ieri pe la munte, Valea Ph, zona ww1... pafta germana, dop bidon apa german (model 1908), un brau de obuz "mesterit" de un soldat german (se vad crucile EK), un mini obuz romanesc de 53mm (gol), un sfork (acum e la curatat, nu am poze) si nasturi. Evident, nelipsite tuburi goale de obuze, o cazma, tuburi de pusca, bile... 1 Link to comment
Viktor Posted August 11, 2018 Share Posted August 11, 2018 Faina paftaua aia. Si interesant cum cade la fix cu nasturii. Link to comment
Recommended Posts