Geo_ZGA Posted November 5, 2018 Author Share Posted November 5, 2018 Ieri m-am trezit tarziu, asa ca nu am mai ajuns pe langa Ploiesti, m-am oprit la Baneasa... un insemn de guler Luftwaffe, un incarcator (necunoscut inca), 2 cuie de cort germane, vreo 15 monede amestecate (germane si romanesti ww2, romanesti comuniste...), focos, obuz gol, tuburi de crema, calimara, un fel de mina cu gaz toxic germana ("conserva" cu gaura laterala), plus alte fiare. Ah, da... si un Nokia vechi cu slide, cu cardul de memorie in el Link to comment
mr_ Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 De curiozitate, cum iti poti da seama ca un cui de cort e nemtesc sau australian? Link to comment
Geo_ZGA Posted November 6, 2018 Author Share Posted November 6, 2018 In primul rand forma e distincta, in cazul asta. In al 2lea rand au marcaje (dupa curatare o sa postez, unul e din aluminiu si se va curata f bine). In al 3lea, contextul, zona unde sunt gasite. Link to comment
mike.omega Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Cumva acesta este un varf de proiectil? L-am gasit pe un santier 😀 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 Dupa forma, asa pare... spala-l bine (nu prezinta absolut nici un pericol, e doar o bucata de metal) si pune o poza mai clara, ca sa pot spune sigur 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 11, 2018 Author Share Posted November 11, 2018 De saptamana trecuta, o mica surpriza... o folie oarecare pe care o consideram gunoi. banuiesc ca e un rest de ambalaj de la ceva crema din anii '40 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Ieri am tot umblat pe la Baneasa-Tunari, initial am fost pe langa fortul de la centura, stiam ca a fost obiectul mai multor atacuri si ocupari dupa 23 august. Din pacate, nu au fost in padurea de langa... directia sigur a fost alta. Am gasit doar un nasturel mic de echipament, cateva tuburi razlete, un tub american 50 cal, de pe un avion, si un capat de bareta de rucsac/ranita. Am plecat pe la 11 de acolo, m-am oprit la Tunari, rezultate 0. Pe la pranz m-am dus pe langa Zoo, unde am gasit cam ce se vede. Alte 2 cuie de cort, niste tuburi scurte de 20mm, ochelar masca de gaze romaneasca (gasit de un coleg detectorist, donat mie), tub de semnalizare, cateva monede... Link to comment
Geo_ZGA Posted November 26, 2018 Author Share Posted November 26, 2018 (edited) Ieri am iesit cu socra-miu prin Dobrogea, pe zona ww1. O grenada Kugel germana, goala, model diferit fata de prima (sunt 3 modele, am 2 acum). Un capac de la filtrul mastii de gaze rusesti (filtrul l-am gasit in primavara, in aceeasi zona). O lingura din alama, o cazma si o toporisca germana. Plus 2 nasturei, un inel de cort, tone de bile, schije, tuburi si clipsuri. Edited November 26, 2018 by Geo_ZGA Link to comment
Geo_ZGA Posted December 2, 2018 Author Share Posted December 2, 2018 Ca tot nu mai ajung pana la Craciun pe aici, am zis sa ies si ieri... frig, unele zone cu pamant inghetat, vant, noroi dedesupt... dar ceva, ceva tot am mai gasit. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Ieri, cu ajutorul lui @mike.omega , care mi-a dat un link, am fost pe un aerodrom militar ww2 (folosit in perioada '30-'50). Extrem de multe tuburi de pusca, vreo 5-6 tuburi de semnalizare (modele diferite), un sigiliu din plumb cu o stea (rosie?), vreo 3 tuburi cal 50 si mai multe necunoscute. 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Da, aduce... poate sa fie un angrenaj de la ceva, sau chiar de la un sistem giroscopic mai mare (gen pt bateriile antiaeriene). E bronz masiv, sunt 100% sigur ca nu e de la utilaje agricole, asa metal pretios 🙂 Am identificat si 2 conectori de curent, pt tensiune mare zic eu, si un mic breloc marcat 1185 sau 1485. Plus multe table din duraluminiu, unele cu vopsea pe ele (majoritar verde inchis, dar si negru sau una cu o dunga galbena). Link to comment
Viktor Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Aia ii un soi de cremaliera. De facem referire la acelasi lucru. Chestia aia zimtata. Link to comment
Geo_ZGA Posted December 28, 2018 Author Share Posted December 28, 2018 acum 2 zile am mai iesit la aerodrom... un capac de detonator german, cateva capse de mortier romanesc Voina, tuburi de semnalizare si 2 nasturi rusesti. azi am schimbat razboiul, am mers pe ww1 pe dealuri. zona tot batuta de mine, incep sa iasa din ce in ce mai putine piese. un nasture german/prusac, unul rusesc, un detonator de grenada germana (inert, tija e goala), 2 dopuri de grenada, 2 focoase, un inel de cort si o moneda "bun pentru 1 leu" 1924 Link to comment
Geo_ZGA Posted December 31, 2018 Author Share Posted December 31, 2018 ieri a fost ultima detectie pe 2018, f slaba... iar ultimul semnal al anului: capac de borcan :)) Link to comment
Geo_ZGA Posted January 3, 2019 Author Share Posted January 3, 2019 Anul s-a terminat prost, a inceput si mai prost... am iesit ieri, dupa ce google maps m-a bagat pe un "drum" direct pe campuri, prin toate noroaiele, dupa 20 min detectorul a decedat. Mai exact difuzorul lui, nu se mai auzea deloc. Castile nu le folosesc, in concluzie erau acasa (la Buc)... deci detectia s-a terminat rapid si brusc, cu nervi. Azi am dat o fuga in Cta si am gasit, cu greu, un difuzor apropiat (plus ciocan de lipit, fir, fludor etc). 8 ohmi in loc de 4, 0.5w in loc de 1... se aude mai slab, dar se aude. Sambata revin la locul de ieri si sper sa fie mai cu succes. Link to comment
mike.omega Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Electronice de genu gasesti la Dina (zona Trocadero) sau pe Nicolae Iorga, vizavi de spital, la parterul blocurilor cu 4 etaje, retrase un pic fata de strada. Link to comment
Geo_ZGA Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 Am fost in ambele parti... de la Dina am luat difuzorul de 8 ohmi, la cel de la bloc (B4, ca l-am tinut minte) nu aveau nimic potrivit. Am gasit la tovarasul chinez 2 variante, de 40mm sau de 45mm (al meu avand 42mm). Luni sau marti incerc la cateva magazine din Buc, daca nu gasesc comand de la chinezi. Am dat un mail si la Garrett, dar vad ca nu se obosesc sa raspunda... 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted January 5, 2019 Author Share Posted January 5, 2019 Azi am iesit din nou... am mers pe ww1, nu l-am gasit, dar am dat de nitel ww2 Link to comment
ches Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 faina cazemata, putea sa o transforme in depozit cel care are livada 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted January 7, 2019 Author Share Posted January 7, 2019 Mai sunt vreo 2-3 pe campurile de langa... si inca vreo 2 dupa padure, din ce ne-a zis padurarul. E mica, pt 2-3 persoane, nu prea ai mare spatiu in interior. Link to comment
Geo_ZGA Posted January 8, 2019 Author Share Posted January 8, 2019 Primite cadou de la un coleg. Romaneasca ww2 si banuiesc ca ruseasca ww2 (cea cu gaura) Link to comment
ches Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Aia cu gaura a fost strapunsa dinauntru catre in afara. Casca aia spune o poveste... 1 Link to comment
Dj_Dark Posted January 9, 2019 Share Posted January 9, 2019 Bun spirit de observatie, nu am remarcat din prima Link to comment
Recommended Posts