Geo_ZGA Posted May 18, 2020 Author Share Posted May 18, 2020 Sambata am iesit iar pe dealul respectiv, din pacate nu prea a mai iesit mare lucru... o teaca de baioneta germana Butcher si o cutiuta frumos stantata. Culmea, teaca era la 20-30cm de o groapa de-a mea, de saptamana trecuta, trecusem pe langa ea. Am incercat si pe niste transee romanesti, dar, ca de obicei, gol golut. Nimic, nada, zero. De fapt nu chiar zero, cateva bile si 2 table :)) Link to comment
Geo_ZGA Posted May 24, 2020 Author Share Posted May 24, 2020 Zilele trecute am mai iesit o tura... in alta parte, zona noua. Extrem de multa artilerie, schije, bile... si ceva tuburi. In afara de un nasturel mic de echipament, asta a fost tot. Am revenit pe zona mea, din apropiere de casa, mare lucru nu am gasit, dar ceva, ceva a iesit... surubul mi se pare f interesant, cheia e germana, iar "nasturelul" e de fapt o cocarda de la cizma de cavalerie. Link to comment
Geo_ZGA Posted May 28, 2020 Author Share Posted May 28, 2020 Am uitat sa postez, am mai fost saptamana trecuta intr-o zi... din pacate cam urata, cu ploaie si vant. Si fara mari rezultate... un "nasture" (cocarda de cizma, de fapt) de cavalerie, o cheie germana, un plachiu de bocanc, coada de lingura si un surub mai deosebit Link to comment
Geo_ZGA Posted June 2, 2020 Author Share Posted June 2, 2020 Ieri si alaltaieri... 2 zile, vreo 6 locatii, multi km de transee, cam un plin de benzina. Duminica cutiuta ce a salvat ziua. Ieri transee rusesti goale-goale, pozitii romanesti pline cu conserve, bile si schije... noroc cu nemtii, de la ei au iesit nasturii si gamela. Fazani, berze, testoase si... un jder, pe care n-am apucat sa-l pozez ca a fugit. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 7, 2020 Author Share Posted June 7, 2020 Azi am fost pe langa Tulcea... cateva dealuri goale (doar nasturele american, purtat de rusi) si niste adaposturi in care am mai detectat, unde am scos ceva maruntisuri Link to comment
Geo_ZGA Posted June 15, 2020 Author Share Posted June 15, 2020 Ieri am iesit la plimbare cu fi-miu si am luat si detectorul dupa mine, pt o ultima detectie a lui... Cheile Dobrogei, Lacul Casian, Gura Dobrogei. Si putin offroad, din pacate a plouat cam toata ziua si noroiul in unele portiuni m-a cam speriat (zone abrupte si inclinate, cu risc de rasturnare), asa ca nu am facut tot traseul dorit. Link to comment
Viktor Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Interesanta mama natura, nu-i asa ? Link to comment
Geo_ZGA Posted June 17, 2020 Author Share Posted June 17, 2020 Tot de la mama natura, cativa pui de vulpe Link to comment
Geo_ZGA Posted June 23, 2020 Author Share Posted June 23, 2020 Jucarie noua, XP Deus cu bobina X35 de 28cm, achizitionat acum o ora. Cazier scos, taxa platita, maine la autorizare. Comparativ cu vechiul meu Garrett, este mai usor cu vreo 400grame (are sub 1kg), fara fire, mult mai compact strans, mai fin, mai bun pe discriminare dar si pe adancime. Per total, e net superior... dar si mult mai scump, evident. 2 Link to comment
big2shae Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Sa-l folosesti cu drag și să ne arati si noua ce istorie se mai ascunde sub pământ. Foarte interesant, mai ales vitrina ta cu trofee. Mai pune poze cu cele curățate. *** Am gasit intr-un LIDL in UK un detector de metale, zice ca penetrează 25cm. O fi bun de ceva? Nu cred. Oricum, legislația e foarte fű#$tă, nu cred ca ar fi o idee bună. În plus, mie mi-e lene să sap, si in pământ și in documente. 😆 *** Cuvinte cheie din post-ul tău: discriminare si net superior. 🤪 Link to comment
Dj_Dark Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Pai fa si tu o smecherie, ia un partener, tu cu detectorul si el cu sapatul 😉 😛 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 24, 2020 Author Share Posted June 24, 2020 (edited) Ms mult 🙂 Nu stiu ce detector e ala la Lidl... dar in general astea de 2 lei sunt f slabe. Daca vrei sa-ti iei ceva, ia o marca cunoscuta... Garrett, Fisher, XP, Minelab... In UK legislatia pt detinere e f buna, nu ai nevoie de autorizatie sau alte dracii. Doar ca detectia e mai grea, nu ai voie pe terenurile statului sau in paduri, pe terenuri private doar cu aprobarea proprietarului. Daca gasesti ceva esti bine recompensat. Discriminare - face diferenta intre obiecte cu semnale aproape la fel. Ca idee, la vechiul Garrett un tub de Mauser suna pe la 80-82, un nasture pe la 84... intre mii de tuburi, mai reuseam sa scot nasturi, nu ramanea agatat pe semnalele de tub. Pt un detector criteriile mele sunt: greutatea fizica, discriminarea, rapiditatea la recuperare (cat de repede prinde un semnal dupa ce a trecut de altul), frecventele (cel nou are 4 pe care le pot schimba, cu frecventa mica bati in adancime dar pierzi la obiecte f fine, cu frecventa mare invers), sunetele (cat mai multe tonuri, asta are vreo 5 principale si variatii) @Dj_Dark in Dobrogea il am pe socra-miu 🙂 Mergem impreuna si el sapa, ii place si lui, mai ales cand gasim ceva. Nu ma deranjeaza sapatul, in 99% din cazuri sunt usor de sapat, aproape de suprafata. Problema apare cand ai numai pietre (Dobrogea), tone de radacini mari sau adancimi nesimtite de 1m... si scoti o tabla nenorocita :)) Edited June 24, 2020 by Geo_ZGA Link to comment
Dj_Dark Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Lui Vlad ii ziceam ca el se plangea, tu stiu ca esti muncitor 😛 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 24, 2020 Author Share Posted June 24, 2020 Aaa, ok 🙂 La englezi se sapa usor, ca ai voie doar pe camp arat sau pajiste :)))) Dar tre sa faci groapa cu atentie, sa astupi frumos la loc, sa nu ramana pamant pe langa... Link to comment
Dj_Dark Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Pai teoretic scoti, nu bagi, sau e chestia aia ca intotdeauna ramane pamant, parca se inmulteste stand? 😄 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 24, 2020 Author Share Posted June 24, 2020 Ramane, da-l naibii... unii au niste cazmale subtiri, cu care fac "dop" in pajiste. Un prieten a fost vreo 2 ani si a detectat pe acolo, el mi-a povestit. La ei merge asa pt ca au doar obiecte mici... eu, care merg pe ww-uri, am nevoie de o cazma lata, care sa sape, nu am ce face cu "dopuri" mici in pamant 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 29, 2020 Author Share Posted June 29, 2020 Sambata am incercat sa ajung la Predeal... dar nu am reusit, dn1 era blocat. Asa ca am schimbat traseul si am mers pe dn1a, la Pasul Bratocea. Desi am sapat la toate tuburile si schijele, am reusit sa gasesc un cuc romanesc si o pafta romaneasca din fier. Si o usa de soba/godin, care a ramas acolo. Link to comment
Geo_ZGA Posted July 31, 2020 Author Share Posted July 31, 2020 Acu' doua zile am plecat singurel pe langa casa (la mare), pe vechile dealurile batute de 1000 de ori pana acum... am rezistat doar vreo ora in transee, caldura m-a rupt. Am fugit intr-o mica padurice, unde am mai gasit una alta in trecut (de la monede romane pana la tuburi de manevra comuniste). Ca o fi norocul, o fi detectorul nou... prima mea baioneta din Dobrogea, un ersatz austriac. Si un nasture rusesc de artilerie. Plus maruntisuri. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 10, 2020 Author Share Posted August 10, 2020 Sambata in aceeasi padurice, langa casa... cateva de patrimoniu (predate azi), un cuc rusesc impecabil de pus la colectie. Un cutit care probabil a fost lance (are inmanusare pt coada), un prieten mai priceput l-a incadrat ca fiind mongol sec 14-15 dar e doar o banuiala. Fragment (fragmentat in 2) de fibula romana, varf de sageata din fier probabil turcesc/tatar, varf de sageata scitic din bronz (2000+ ani), un "ceva" ornamental din bronz, 3 verigi din bronz (din care 2 erau impreuna), 2 bile de muscheta. Si pe ww1, cucul rusesc, un detonator de grenada germana (plin cu pamant), inel de cort, nasturel. Plus un fluier perioada comunista, un cutit 1900+ (cam distrusa lama, a ramas acolo), 2-3 monede comuniste. Link to comment
Dj_Dark Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 Testoasa aia tot la detector a iesit? 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 12, 2020 Author Share Posted August 12, 2020 Aia nici n-a miscat... cred ca se bagase in pamant de caldura. N-am deranjat-o, o poza si am plecat mai departe. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 14, 2020 Author Share Posted August 14, 2020 Ieri am iesit la naiba-n praznic, zona in care am mai scos piese frumoase in trecut... dar ieri nu a vrut. Caldura mare, pamantul uscat beton, obiecte slabute. Diverse creme, ramasite de cartusiera, nasture regimentul 10, moneda 2 bani 1882, cui de cort (partile metalice ale unui cui din lemn). Link to comment
Geo_ZGA Posted August 31, 2020 Author Share Posted August 31, 2020 Am uitat sa postez ultima tura in Dobrogea, de acum 2 saptamani. Scarita calarie sec 10-11 (cu aproximatie), semiluna turceasca bronz, zurgalau, capsa vanatoare pinfire (in jur de 1850), un fel de ciocan pt piatra (banuiesc), "potcoava" care cred ca e un plachiu de bocanc/cizma, cateva monede regaliste, clips pt cartuse de sks (o arma mai rara din perioada comunista) etc Scarita, semiluna, ciocanul si "potcoava" predate la DJC 4 Link to comment
KumKum Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Nu ai stare nici pe caldurile astea... Link to comment
Geo_ZGA Posted September 3, 2020 Author Share Posted September 3, 2020 Niciodata :)) In weekend sunt invitat la Lepsa, in zona s-au dus lupte grele... doar sa vad daca nimeresc un loc bun, ceva. Link to comment
Recommended Posts