Geo_ZGA Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 Am apucat doar cateva ore ieri, slabut totusi... cateva dopuri de grenada germana si capatul de la un pat de pusca. Multe semnale, plin de sarma ghimpata... dar daca nu am avut timp mai mult, atat s-a putut. Zona e frumoasa si are potential, dar mult prea departe pt ture de o zi. Link to comment
ches Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Foarte frumoasa zona Lepsa, am vizitat-o acum 2 ani 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 9, 2020 Author Share Posted September 9, 2020 Da, este. Detectia am facut-o pe langa Soveja... nu cunosc zona mai deloc, trebuia sa fie si usor accesibila, sa am unde sa las si familiile pe loc comod, asa ca am mers pe recomandari. Daca mai ajung in viitor, o sa mai incerc si in alte parti. Link to comment
Geo_ZGA Posted September 21, 2020 Author Share Posted September 21, 2020 Sambata am fost pe la Predeal, ziua e scurta, zona detectata destul de mult (mai ales de mine)... dar tot am recuperat cateva piese frumoase. Ramasite de casca germana Pickelhaube (din pacate incompleta, fara vultur, bor, tepusa..), surprinzator interiorul de piele s-a pastrat 104 ani. O litera M din alama, initial am crezut ca e facuta artizanal de un soldat, dar sunt sanse 99% sa fie insemn de expert mitralior roman (nu stiu daca s-a mai gasit asa ceva). Un cui de cort german, 2 nasturi, cativa nasturei mici, o farfurie in stare f buna, coada de lingura, filtru masca de gaze, rame ochelar masca de gaze. Si, nu in ultimul rand, urme proaspete de urs (la vreo 30 min dupa ce am plecat am primit roalert, urs in Predeal). 1 Link to comment
Viktor Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Sa-ti faci o poza de pe afet (ca banui c-o sa-ti cam tremure mina) dupa ce dai nas in nas cu ursoaica si sa ne-o arati si noua. 😅 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 21, 2020 Author Share Posted September 21, 2020 1 hour ago, Viktor said: Sa-ti faci o poza de pe afet (ca banui c-o sa-ti cam tremure mina) dupa ce dai nas in nas cu ursoaica si sa ne-o arati si noua. 😅 Am deja 3 intalniri in 2 ani, din care una destul de aproape si tot in zona asta. Anul asta, pana acum, nu s-a intamplat... De obicei pleaca, sau te anunta ca sunt acolo, dar in caz de... am cateva petarde la mine. Link to comment
Viktor Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 (edited) Pina la petarde si alte fumigene, casca ochii pina sa te trezesti cu o scatoalca de ursoaica ca-i violezi teritoriu'. Un ciine ar fi ideal ce simte salbaticimea da' nu potaie din aia ce ajunge inaintea ta acasa. Da' chiar, ce-ai face daca ai da nas in nas cu dihania si se incrunta asa la tine ? In afara de faptul ca ai incarunti pina in virfu' degetelor de la picioare ... Edited September 21, 2020 by Viktor Link to comment
Geo_ZGA Posted September 21, 2020 Author Share Posted September 21, 2020 Pai eu ce zic mai sus? Am deja 3 intalniri, din care una chiar in zona asta... 20-30m se pun ca "nas in nas"? Vorbesti tare, canti, faci galagie (fara sa fii agresiv)... si speri sa plece. De preferat ar fi sa nu ai mancare la tine... si daca ai, sa o lasi acolo, ca sa nu te urmareasca. Petardele sunt ok daca apuci sa-l vezi si nu se indeparteaza singur. Un caine nu face nimic... ori mergi cu haita de ciobanesti, ori lasi cainele acasa. Mai rau faci cu un singur caine. Link to comment
Geo_ZGA Posted November 2, 2020 Author Share Posted November 2, 2020 Am mai fost o tura pe la Campulung, 0, una la Baneasa 0 (un semn de arma de securitate). O tura de plimbare prin muntii Buzaului... de aici o cutiuta cu pastile (mov, cu pasla intre ele, nu se dizolva in apa, nu o coloreaza) si un ceva tub ciuruit. Si ieri am inceput sezonul ww2, in zona Ploiesti. Se pare ca am dat de un atelier auto... bujie, valva de roata, buson de ceva rezervor, capac vizitare cv ford v8, ramasite de canistra de benzina, plus alte maruntisuri. Mai interesante sunt tablele stantate cu texte in rusa (cu ziare romanesti printre ele), banuiesc ca au folosit in continuare zona de atelier, era plin de span de la strung si electrozi de sudura. Link to comment
VAXXi Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Ar fi fost misto sa patesti si tu ca asta 🙂https://www.autoblog.com/2020/04/23/mystery-car-buried-in-english-garden/?guccounter=1 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 2, 2020 Author Share Posted November 2, 2020 Da si nu... m-as oftica, pt ca nici nu mai ai ce face cu ea asa distrusa si nici nu ai cum sa inmatriculezi o vechitura din asta. Oricum, prin zonele astea slabe sanse... ce au lasat nemtii au luat ori localnicii, ori rusii. Si ce a mai ramas, a strans armata romana dupa razboi, s-a facut curatenie in zonele mari (in jurul Ploiestiului, Bucuresti, zona Moldova...). In general au ramas obiectele mici, neinteresante, distruse... sau in zone greu accesibile/necunoscute. Ca exemplu, Baneasa, imediat dupa retragerea germana, era plina de vehicule, lazi etc. Acum abia daca mai gasesti un maruntis... Link to comment
Geo_ZGA Posted February 2, 2021 Author Share Posted February 2, 2021 Am mai iesit, dar fara nimic notabil... sambata am fost la un sat parasit din Cta, interesant e ca am gasit si urme de retragere a rusilor in ww1, dar si vreo 2 tuburi ww2 cu marcaje romanesti CMC. Link to comment
Viktor Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 O mini instalatie de sablare n-ar fi benefica in curatarea multor elemente complect ruginite ? Link to comment
Salex Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Poate o instalatie de sablarecu gheata carbonica, din ce stiu aia e minim destructiva. Link to comment
Geo_ZGA Posted February 15, 2021 Author Share Posted February 15, 2021 (edited) Nu mi-a placut cum arata obiectele sablate, prefer electroliza, otetul sau acidul oxalic (pt cele mai fine, cu vopsea/detalii). Oricum nu am spatiul pt instalatie de sablare. Sambata am iesit, teoretic pe ww1, practic e ww2... primul semnal al zilei a fost un sfert dintr-un capac de ceas de buzunar, din argint. Din pacate ziua a continuat cu fiare, tuburi, bile si schije. Edited February 15, 2021 by Geo_ZGA 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 1, 2021 Author Share Posted March 1, 2021 Sambata am iesit tot pe langa Bucuresti... prima padure, zero. Cateva tuburi de pistol, 2-3 bile si cam atat. Pe la pranz am taiat-o la o alta padure, unde stiam ca a fost "ceva" dar si ca au detectat-o altii destul de grav. Au iesit totusi cateva piese... furtun masca de gaze ruseasca, detonatoare grenada (inactive, fara tija), piese de tun rusesc si cateva maruntisuri. Link to comment
Geo_ZGA Posted March 15, 2021 Author Share Posted March 15, 2021 Tot acolo, de ieri... tuburi de obuz 76mm, rusesti. 100% de la acelasi tun ca piesele de mai sus. In rest, mai nimic... 2 monede, un nasturel, tuburi, nu mare lucru. Asta dupa ce am "explorat" padurea jumatate de zi, adica vreo 4 km dus intors, prin boscheti, fara succes. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 15, 2021 Author Share Posted March 15, 2021 Curatate, sprayate, parfumate... 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 29, 2021 Author Share Posted March 29, 2021 In wk am fost la socrii, asa ca am iesit prin apropierea casei... cateva ore in satul parasit, singura descoperire notabila moneda de 1 leva 1910 (argint). Restul zilei in "paduricea cu de toate", sperand sa mai pice ceva frumos ww1... din pacate nimic, multe bile de srapnel (si vreo 2 de muscheta) si gloante. Si Corona... nu virusul, ci cheia fixa 9/11 :)) Per total o zi superba de primavara, relaxanta. Link to comment
Geo_ZGA Posted April 19, 2021 Author Share Posted April 19, 2021 Sambata am fost prin Vrancea... trezit cu noaptea-n cap si plecat dupa cai verzi pe pereti :)) Am mers pe baza unui jurnal, pe un varf de munte, dar ne-am cam pacalit... in varf (si pe alte 4 varfuri din jur, luate la picior) nu s-a batut nimeni cu nimeni. Pe la jumatatea drumului mai erau niste transee, pe coborare ne-am oprit acolo si am gasit cateva maruntisuri germane. Parerea mea e ca romanii fugisera din transee cand au ajuns nemtii, astia au dat cateva grenade de proba (multe capace de grenada) si dupa aia au stat linistiti in transeele romanesti, o perioada scurta. Fierul rotund e de la o soba de campanie, cheia e de la ceva arma/mitraliera (nu am identificat-o), inelusul e de dama (fara legatura cu razboiul), vreo 2 nasturi germani (fara model), un tub de semnalizare german si cateva capace de grenada. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted May 4, 2021 Author Share Posted May 4, 2021 Dupa ce inainte de Paste nu am avut mare succes, ieri in schimb a fost o zi f buna... piesa zilei, o insigna de sapca (kappen) bulgareasca, acordata pt campania din Macedonia 1915-1916. 53 de nasturei de echipament, 2 agatatori germane, nasturi germani, rusesti si bulgaresti, monede, 2 inele/verighete, o bucatica dintr-o rama de ceas de buzunar, vreo 3 inele de cort etc Link to comment
Geo_ZGA Posted May 5, 2021 Author Share Posted May 5, 2021 Curatate, mai putin nastureii 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted May 7, 2021 Author Share Posted May 7, 2021 Al Bulgariei. Insigna acordata pt campania din Macedonia, 1915-1916, au avut niste lupte acolo impotriva aliatilor. Este produsa de Herrmann, la Viena. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted May 10, 2021 Author Share Posted May 10, 2021 Ieri am plecat in ideea unor transee ww1 rusesti, pe o retragere, dar de fapt am nimerit razboiul ruso-turc, cu f putin ww1 suprapus (2 nasturi si cateva tuburi). 1 Link to comment
Recommended Posts