ovi_jer Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Si o sa se auda din ce in ce mai tare ) Link to comment
pavcostel Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Din pacate, mai ales dimineata... Cu stima, Costel Link to comment
AdiD Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 Data expirata e de pe uleiul OMV e de la certificarea RAR! Link to comment
mvylo Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 ... desi mi se pare ca aud tachetul ce bate si mai tare acum. Sper sa ma insel. Nu te inseli. Din pacate si la mine se aude cu acelasi Castrol 5W-40. Daca eu am luat din graba va sfatuiesc pe voi sa n-o faceti. Link to comment
hohaele Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Am schimbat si eu uleiul zilele trecute,OMV syn tech5w40.Pe eticheta originala a bidonului,termenul de expirare este 11,2008 iar pe eticheta in limba romana era deja expirat 10,2006.Pe eticheta originala scrie ca e ulei full sintetic iar pe aia romaneasca scrie semisintetic.Oricum l-am schimbat ,aveam inainte aral.Nu mi se pare nici o imbunatatire a performantelor motorului. Link to comment
Cumnatu Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 (edited) Si o sa se auda din ce in ce mai tare ) Stati fratilor o secunda sa vad daca inteleg. S"> Adica schimb un ulei 15-40 care este pentru vara, ars si obosit cu unul de inalta performanta cica, scump in draci, special pentru iarna 5-40 si e mai rau ca inainte ?? NU de alta dar, cel putin citind postul asta concluzionezi ca cele mai bune ar fi acest Castrol si eventual OMV. Edited December 28, 2006 by Cumnatu Link to comment
bella Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Data expirata e de pe uleiul OMV e de la certificarea RAR! Adevarat... acelasi lucru este valabil si pentru lichidul de frana OMV. M-am speriat si eu si un angajat mi-a spus ca a expirat doar certificarea . Link to comment
Tommy Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 (edited) @Cumnatu, Un 5W se recomanda pentru motoare relativ noi In locul tau as fi pus un 10w, chiar daca e iarna. Si as fi dat baia jos sa o curat.. daca a fost Aral. (Dar asta e doar parerea mea, nu trebuie sa te iei dupa mine. Un ulei subtire iti poate duce si la cresterea consumului de ulei.. la numar mare de km) Edited December 28, 2006 by Tommy Link to comment
bella Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 .... Adica schimb un ulei 15-40 care este pentru vara, ars si obosit cu unul de inalta performanta cica, scump in draci, special pentru iarna 5-40 si e mai rau ca inainte ??NU de alta dar, cel putin citind postul asta concluzionezi ca cele mai bune ar fi acest Castrol si eventual OMV. De fapt OMV si eventual castrol >- . In alta ordine de idei, daca ai avut Aral inainte raul pare sa fie deja facut asa ca nu stiu cat mai poate fi reparat acum de un ulei bun. Bafta. Link to comment
ovi_jer Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Cumnatu nu te speria, nu esti singurul care pune ce nu trebuie ) Trebuia sa pui OMV control light SAE 10W - 40. Link to comment
Cumnatu Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 (edited) Am vrut sa curat motorul si raspunsul celor de la Ami a fost : NU e nevoie, motorul e curat. Acum, daca e prea subtire si se scurge o sa bag la vara 10-40 ( sau 15-40 ? ) pana atunci completand... nu fac multi km pe an ( aprox. 15 mii ) LE : damn si asta dupa ce am citit toate paginile acestui post si am mai dat si aproape dublu pe ulei ( OMV = mai ieftin ) ... pana mea, alta data stiu ! LE2 : in afara de eventuala crestere a consumului de ulei la km multi mai fac vre-un rau tinand acest ulei in motor ?? Edited December 28, 2006 by Cumnatu Link to comment
ovi_jer Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Data vitoare odata cu schimbarea axului cu came si a tachetilor poate pui si uleiul care trebuie ) Link to comment
rusu andrei Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Va salut! Urmaresc de ceva timp discutiile de pe forum. Insa este foarte greu sa trag o concluzie in ceea ce priveste tipul de ulei folosit. Eu am un Matiz cu 22 000 km .Pana acum am pus Mobil 5w40 si nu a consumat. Vad ca se tot fac statistici...dar nu sunt relevante. Se vorbeste de Castrol Softec Plus 5w30,de OMV ...de GM 5w30. Sincere multumiri celui care poate sa imi dea o recomandare corecta privind alegerea tipului de ulei . O alta dilema o am si pt un Tico cu peste 100 000 de km pt care folosesc Mobil 10w40 si care consuma ulei (la 5000 km consuma aprox 1l). Un mecanic de la KingEuroservice mi-a recomandar sa trec pe 15w40...si nu stiu cat de corecta ar fi miscarea asta. Va multumesc si numai drumuri bune sa aveti! Link to comment
Cumnatu Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 (edited) Data vitoare odata cu schimbarea axului cu came si a tachetilor poate pui si uleiul care trebuie ) Ma bucur ca gresala mea te amuza Sa nu facem confuzie , nici axa cu came nici tachetii nu bat ca si la Cielo. Acum, la vaporul actual abia daca sesizezi ceva si asta la rece, odata ce s-a incalzit nu se mai aude nimic decat tacanitul de la injectoare. Sau poate sa inteleg ca acum din cauza uleiului o sa ajung sa fie nevoie sa fie schibate axa si tachetii ?? S"> Edited December 28, 2006 by Cumnatu Link to comment
tolin Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Eu am un Matiz cu 22 000 km .O alta dilema o am si pt un Tico cu peste 100 000 de km Discutia de pe topicul acesta se refera la CieloNubiraEsperoLeganza. Vezi la sectiunea Tico-Matiz. Link to comment
Bel_Ze-but Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 (edited) Am vrut sa curat motorul si raspunsul celor de la Ami a fost : NU e nevoie, motorul e curat. Acum, daca e prea subtire si se scurge o sa bag la vara 10-40 ( sau 15-40 ? ) pana atunci completand... Am avut si eu ARAL 10-40. Dupa ce am citit de pe forum cam toate topicurile legate de ulei, am ajuns la concluzia ca trebuie sa-l schimb cu OMV, insa daca nu fac o curatare a baii pot risca mai mult decat daca continui cu aceeasi marca cu care a mers (cel putin) 115000 km. Asa ca, pregatind-o pt. iarna, in conditiile in care mecanicul a zis ca el nu curata baia decat cand "umbla la motor" (pt. segmentare, ax, tacheti sau macar garnitura) pentru ca nu ar avea sens, am bagat singur tot ARAL, sintetic, 5w40, 4 litri in loc de 3.75, gandindu-ma ca greseala va fi reparata de eventualele pierderi datorate uleiului mai "subtire" care s-ar "topi" avand in vedere vechimea motorului. Acum nu stiu daca sa ma bucur ca in 3000 de km n-a consumat deloc sau sa ma bosumflu ca trebuie sa mai scot din surplus (nivelul e in dreptul A-ului de la MAXIM, deci peste limita). Asa ca s-ar putea sa ai surpriza placuta sa nu ti se "scurga" 5w40-ul, insa la vara poate ar fi mai indicat 10-40...plus obligatoriu si o curatare a baii (cel putin asa reiese din sfaturile cunoscatorilor). Edited December 30, 2006 by Bel_Ze-but Link to comment
LYM Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Aral-ul 10W-40 era sintetic sau mineral? Link to comment
Tommy Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 (edited) In general.. semi sintetic. Dar depinde de tip: http://www.aral-lubricants.com/lubricants/...or.content.html Edited December 30, 2006 by Tommy Link to comment
LYM Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Il imtrebam pe el, ca nu stiu daca e tocmai bine daca a bagat sintetic dupa 115.000km mersi pe mineral + fara motor flush. Link to comment
Bel_Ze-but Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Il imtrebam pe el, Eu nu am mai prins nicio iarna cu masina asta. Vechiul proprietar ii pusese Bluetronic 10W40, asa ca am continuat cu acelasi tip (cred ca era semisintetic). Cand am schimbat pentru iarna, m-am gandit sa fie unul ceva mai adaptat conditiilor de temperatura din iarna trecuta si pt. ca nu am avut cum curata baia am ramas pe ARAL. Am facut 14000 cu Bluetronic (schimbat pe la 7000) si 3000 cu Hightronic . Din cele citite si auzite am inteles ca ar putea (nu obligaoriu) aparea mari probleme la schimbarea marcii de ulei fara spalare sau a trecerii de la sintetic la semisintetic (nicidecum de la semisintetic la sintetic unde singurul inconvenient ar fi fost faptul ca la motorul uzat uleiul s-ar fi putut strecura mai usor prin zonele neetanse - sau n-am inteles eu bine ?) . Oricum, din toate relele cauzate de folosirea/schimbarea uleiului am ales sa-l evit pe cel mai grav - dupa parerea mea - descris de cineva de pe forum ca manifestandu-se prin blocarea fara preaviz a motorului prin transformarea uleiului in gel si denumit parca "moartea neagra". In rest : de segmentari, si alte cele nu pot sa zic ca mi-e frica pt. ca le-am luat in calcul odata ce am decis sa achizitionez un second-hand. Iar pana acum, la tester nu au fost evidentiate probleme de acest tip. Motor flush ii voi baga dupa ce voi decide demontarea baii, curatarea ei si schimbarea cu OMV (daca voi gasi acolo depuneri, namol, soparle, serpi sau mai stiu eu ce). Pana acum ulei n-a consumat desi o forjez aproape de maxim. Link to comment
LYM Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Respectivul caruia i s-a blocat motorul a trecut de la ulei MINERAL (care lasa destul de multe depuneri in motor) la SINTETIC (care le-a desprins si au blocat sorbul pompei de ulei). Aceasta trecere este mai periculoasa. Link to comment
ovi_jer Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Dupa ARAL apare imediat aceasta problema. Link to comment
Bel_Ze-but Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 (edited) De aia nici nu am schimbat marca pana nu voi putea curata baia , pompa si ce se mai constata a fi necesar. Edited December 30, 2006 by Bel_Ze-but Link to comment
Gamerul Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Daca se blocheaza sorbul pompei de ulei cum imi dau seama ? Asta vara inainte de schimbarea uleiului am spalat si baia de ulei. Link to comment
ovi_jer Posted December 30, 2006 Share Posted December 30, 2006 Se aprinde becul la ulei. Link to comment
Recommended Posts