Geo_ZGA Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 (edited) Pe standul itp franele au iesit excelent, 3% dezechilibru la picior, 8-10% la frana de mana. Duminica s-a ars un bec, asa ca am pus 2 becuri noi Osram 200% (cum am si la Pinin, dar h4 acolo). O dubiosenie pt mine, busonul de umplere ulei a inceput sa zdrangane. Am pus un oring mai mare (cam mare), sta fix acum. Am comandat si un buson nou, sa vedem cand vine, ca nu prea se gasesc in magazinele obisnuite. p.s: la bord vreo 256.500km, aprox Edited March 23, 2022 by Geo_ZGA Link to comment
Geo_ZGA Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 De bine ce mesterisem ceva cu succes... nu se mai accelereaza aproape deloc. Nu stiu daca pedala e de vina, netul zice ca e posibil sa fie si apa pe la cablajul de sub bord (am spalat masina pe la pranz) Link to comment
ches Posted March 28, 2022 Share Posted March 28, 2022 (edited) Cablajul merge spre una din mufele mari din habitaclu, prinsa pe stalpul A, la picioare pe partea dreapta (la pasager). Probabil a intrat apa pe unde spui tu sau pe la burduful care duce firele in usa (vezi sa fie prins cum trebuie si asta). Edited March 28, 2022 by ches Link to comment
Geo_ZGA Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 Am rezolvat ieri, prin inlocuirea pedalei cu una sh (aprox 110.000km masina donatoare), 100 lei. Cand umblasem pe acolo saptamana trecuta, am ajuns cumva sa inlocuiesc si PCV-ul cu unul nou, original. Atat de original incat doar 2 din 3 prinderi s-au potrivit :)) Daca tot eram acolo, am pus si niste leduri mai bune la numarul spate. Mereu primeam "reclamatii" la itp ca sunt chioare. 1 Link to comment
Corneda Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 PCVurile acelea vad ca mai mereu nu se nimeresc, eu m-am inspirat de la ches si am schimbat doar diafragma in cutie. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 29, 2022 Share Posted March 29, 2022 Si la cea de pe masina era schimbata membrana aia, problema era ca mustea ulei pe la imbinari. Am zis ca e originala si... identica, dar nu. Link to comment
Geo_ZGA Posted April 3, 2022 Share Posted April 3, 2022 Ieri am schimbat bieletele fata, stanga a fost ok... dreapta nu prea. Contra era pe imbus, evident ca rugina a mancat pe acolo, singura solutie a fost sa tai/rup filetul cu totul (am epuizat toate torxurile batute cu ciocanul). Am verificat si mufele de la pasager, totul uscat si curat acolo, am verificat plasticul de la filtrul de polen si am schimbat si filtrul. 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted April 8, 2022 Share Posted April 8, 2022 A venit si busonul de ulei nou, original GM. Pica perfect, fara nici un joc fata de cel vechi. 3 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 23, 2022 Share Posted June 23, 2022 (edited) In weekend am facut o tura pana la Navodari si mi s-a parut cam mare consumul... cam 1-1.5 peste ce era normal (~9.5 la 138km/h, 8.8-8.9 la 128km/h). Drept urmare am comandat un filtru de aer si ulei pt schimb. Azi am inlocuit doar filtrul de aer, dupa care mi-am facut de lucru cu oil catch can-ul. Borseste ulei peste tot, asa ca, pana ii gasesc o reparatie buna (daca o fi), l-am dat jos si am pus un furtun cum era si din fabrica. Urmeaza si schimbul de ulei, dar cum Epica nu e Pinin sa ma bag in picioare pe sub ea, ma voi duce la mecanic. Aprox 261.000km la bord Edited June 23, 2022 by Geo_ZGA 2 Link to comment
ches Posted June 24, 2022 Share Posted June 24, 2022 Cu ocazia asta mi-ai adus aminte ca trebuie sa merg in targ sa cumpar 1 m de furtun pt oil catch can-ul de pe Captiva. Cel vechi era mai mic in diametru, l-am incalzit si fortat peste stuturile de la PCV si bineinteles ca a crapat nitel. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 25, 2022 Share Posted June 25, 2022 Si-a revenit consumul, de la filtrul de aer era. La dus spre munte am alergat-o, dar la intors am mers legal, lejer... minimul absolut: 3.9. In medie cam 5.1-5.2 am scos pe intoarcere 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 Sambata am polishat din nou farurile, de data asta "ca la carte" cu smirghel fin si apa, polish la final. Am pus pt prima data in viata mea folie, drept urmare primul far (stangul) nu a iesit grozav pe la colturi. Al 2lea a iesit ceva mai bine, dar tot nu perfect. 1 Link to comment
vrazvanc Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 Ai dat cu aer cald si tot nu s-a mulat? Ce folie ai folosit? Sa ai grija, la spalatorie, sa nu se dezlipeasca. Link to comment
Geo_ZGA Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 Folie Oracal cica, recomandase cineva mai de mult aici pe forum... nu mai retin cine, dar am luat atunci. Am dat si cu aer cald, asta e motivul pt care la primul far am 2 gauri pe margine... am incins prea tare. Iar la al 2lea mai invatasem nitel ce sa fac, dar nu prea a prins bine pe margini, desi am dat si cu amestec de alcool tehnic si apa. Link to comment
vrazvanc Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 Da, bune. Si astea stiu ca sunt OK. Mai poti incerca asa: pulverizezi cu amestec apa + sapun folia - nedecupata - (fara sa delipesti partea din spate) si farul, asezi folia pe far (cum ar trebui sa vina) si dai cu aer cald pana prinde forma lui. Apoi separi foliile si le mai aranjezi cu aer cald; ultima data decupezi folia. Link to comment
Geo_ZGA Posted July 11, 2022 Share Posted July 11, 2022 Folia asta, cand dai cu aer cald, se increteste in loc sa se intinda... trebuie tinuta cu mana si intinsa imediat. 261.900km, am schimbat azi uleiul, fitrul de ulei si filtrul de motorina (de la radacini, par mai bune calitativ ca cele Mann). Din pacate am gasit un arc rupt pe fata. Nu, nu pe dreapta unde a lovit sotia... ci pe stanga. Drept urmare trebuie sa schimb arcurile fata. 1 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 Sambata am dovedit arcurile, cu greu... sunt tari si lungi, greu le-am tras cu presele 4 Link to comment
Dj_Dark Posted July 18, 2022 Share Posted July 18, 2022 E bine totusi ca nu te-a mai alergat prin parcare 😛 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Pt ca a mers bine prea mult timp... ieri a lesinat oglinda :)) Daca nu gasesc in dezmembrari, trebuie sa bricolez cumva prinderea, iar pt pastila am comandat deja un adeziv Loctite. Din pacate, in trecut cineva a bricolat aiurea pe acolo... surubul ala mare nu e de acolo, e ceva rupt pe la prinderi de a pus cu saiba, iar pastila era prinsa cu un dublu adeziv si intra doar pe jumatate. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Mi-am facut de lucru si am bricolat ceva elegant :)) Astept Loctite-ul, sa o lipsesc la loc 3 Link to comment
ches Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 (edited) Si a mea a patit-o, parer sa fie o problema comuna. Dar mie mi-a ramas pastila pe geam, s-a rupt partea care se prindea pe ea. Am bricolat o pridere si a tinut cativa ani, sper ca mai tine si acum 🙂 Edited September 1, 2022 by ches Link to comment
Geo_ZGA Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Se pare ca cineva, in trecut, a mai mesterit la ea... surubul ala mare, pastila prinsa cu dublu adeziv. Intr-adevar, se cam balanganea uneori, si nu intelegeam de ce... pt ca nu intra in pastila decat jumatate. Poate reusesc azi sa o lipsesc la loc, sper sa iasa bine. Link to comment
Geo_ZGA Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 N-am mai facut poze, am lipit ieri pastila cu adeziv special Loctite. Acum 5 min am pus oglinda, pare totul bine. Din pacate, cine a umblat acolo in trecut, a pierdut si un capac de la bratul oglinzii... nu se vede, dar il stiu eu lipsa. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Putin sarit de 270.000km. Joia trecuta am schimbat filtrul de aer, ca urcase iar mult consumul (10.2 pana la Poli), si-a revenit dupa. Azi mi-am facut de lucru si am schimbat filtrul de habitaclu/polen, am dat o spalare debitmetrului si am verificat ca isi face treaba jucaria nou primita. Urmeaza o plimbare mai lunga si e nevoie de o alimentare pt laptop. Maine (sper) schimb de ulei, filtru ulei si motorina. Plus verificari, am comandat si placute (TRW) "in caz ca". 5 Link to comment
florinellll Posted August 11, 2023 Share Posted August 11, 2023 (edited) La 25.06.2022 la 23:21, Geo_ZGA a spus: Si-a revenit consumul, de la filtrul de aer era. La dus spre munte am alergat-o, dar la intors am mers legal, lejer... minimul absolut: 3.9. In medie cam 5.1-5.2 am scos pe intoarcere r Vrajeala,sau poate ai carburator cu jiclor🙂 Edited August 11, 2023 by florinellll Link to comment
Recommended Posts