Jump to content

Alegere 4X4, Sa Tina Cu Casa

Geo_ZGA

Recommended Posts

Bre, garda la sol nu este totul. Daca ar fi asa, s-ar face offroad doar cu dracii gen GHE-O :)

Ai de gand sa o bagi in namol minim pana la praguri ? sa treci prin apa de peste juma' de metru ? sa mergi inclinat la 45 de grade, ancorat in troliu sau sufa? ma repet: ori iei un "utilaj" de moda veche (sasiu separat, probabil arcuri lamelare, fara AC si simpla) s-o omori si sa nu te doara sufletul, ori orice SUVulete decent si o incalti corespunzator (minim MT-uri) si faci si concediul cu ea. N-o sa gasesti ce vrei tu, ti-am zis :) tre' sa accepti compromisuri undeva, sau sa-ti fie clar ca n-o sa poti face tot ce vrei tu cu aceeasi masina. Pe forestiere denivelate si pamant merg multe masini fara probleme daca esti nitel atent, nu iti trebuie masina de showoff.

Ai de gand sa o bagi in namol minim pana la praguri ? sa treci prin apa de peste juma' de metru ? sa mergi inclinat la 45 de grade, ancorat in troliu sau sufa?

Nu, nu, nu.

Nu vreau ceva atat de extrem. Dar sa pot urca la 30 grade, sa zic, sa trec prin namol fara griji, sa pot sa urc cu roata peste bolovani fara grija ca dau cu pragul la coborare etc

Nu e chiar extrem... conditii normale de forestier pe munte, eventual drum de taf (asta e mai extrem) mai usurel. Prin noroi ma gandeam la o palma de noroi, pe unde n-as trece/urca cu un turism cu tractiune fata. Nu visez sa ma urce pe orice munte, dar sa poata si el ceva, acolo :) )

Cred ca duce bine de tot pe munte... in spate se poate amenaja un mic dormitor. Dar e cam nasol cu mersul pe sosea, la un top speed de 70-80 km/h :D

Te obisnuiesti :rolleyes:

In nici un caz :) ) Nu mai am rabdarea sa merg atat de incet si sa fac 2 zile pana oriunde :) )

mai bine ti-ai lua o motocicleta ptr offroad si gata. O Honda Dominator de exemplu, sau Yamaha XT.

Ptr transportat moto pana la munte folosesti cielo + remorca. Simplu si eficient, parerea mea.

Sau varianta de buget, dacia 1307 4x4, dar aia modificata cu maneta

Edited by paneuroil

Nu e eficient. Vorbim de 2 oameni, detector, cazma, mancare, bautura, fiarele descoperite... pe care nu ai unde sa le iei pe 2 roti, cu atat mai putin pe offroad. Plus ca masina va avea si rol de pat/cort.

Mike, nu m-am referit la noroaie pana la prag, am mai zis asta... plecarile astea le fac vara, cand e vremea buna si pamantul uscat, cat de cat. Ca da o ploaie pe munte si se mai formeaza balti, cred ca pe acolo pot sa trec si cu un suv normal. Problema mai mare pt mine e garda la sol si capacitatea de a urca pante mai mult sau mai putin abrupte, pe drum neasfaltat.

Nu e eficient. Vorbim de 2 oameni, detector, cazma, mancare, bautura, fiarele descoperite... pe care nu ai unde sa le iei pe 2 roti, cu atat mai putin pe offroad. Plus ca masina va avea si rol de pat/cort.

Mike, nu m-am referit la noroaie pana la prag, am mai zis asta... plecarile astea le fac vara, cand e vremea buna si pamantul uscat, cat de cat. Ca da o ploaie pe munte si se mai formeaza balti, cred ca pe acolo pot sa trec si cu un suv normal. Problema mai mare pt mine e garda la sol si capacitatea de a urca pante mai mult sau mai putin abrupte, pe drum neasfaltat.

dacia 1307 4x4 cu maneta de 4x4 pusa de fostul propietar sau aro 10 4x4

cam greu de dormit in masina, e incomod

daca poti gasi un minibus subaru libero (putin mai mare ca damas) 4x4 7 locuri, cuplabil si din mers, motor 1000cmc e perfect. Poti dormi in el, rabatezi bancheta de 2 locuri si cea de 3locuri poate fi folosita pe post de perna, se mai rabateaza un pic la unghi de 20-30 grade https://www.google.ro/search?q=subaru+libero+4wd&rlz=1C1CHMO_enRO520RO520&tbm=isch&imgil=V8HPSkyWsxtmBM%253A%253BuW5O_opbCX91tM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fwww.pinterest.com%25252Fpin%25252F732609064353568019%25252F&source=iu&pf=m&fir=V8HPSkyWsxtmBM%253A%252CuW5O_opbCX91tM%252C_&usg=__xKnESW6GMGzt1ARYf2vbYc_ZboU%3D&biw=1164&bih=776&ved=0ahUKEwiE-K2wkMPWAhUCxxQKHSIgBGUQyjcIMg&ei=BW3KWcThJ4KOU6LAkKgG#imgrc=V8HPSkyWsxtmBM:

Edited by paneuroil

Ziceam la inceput de tot ca nu vreau un cazan, doar de dragul de a fi 4x4... vreau sa-mi ofere si un oarecare confort (ac, servo, caldura etc), sa pot sa merg cu ea si prin oras, si pe autostrada la viteza legala.

Nu e greu de dormit, am facut-o (si somn, si culcat) in Cielo fara probleme inainte de a avea scaunele sport. Rabatezi scaunele fata si dormi binisor.