Jump to content

Daewoo Cielo 1.5 Gle 1997 ,,furia Rosie''

Horica00

Recommended Posts

28 minutes ago, Salex said:

Am fost si eu fan(atic) VR, dar m-a vindecat Elring ... 

Ai avut neplaceri cu VR-ul sau cum de ai schimbat sigla ?

16 hours ago, pompiliu92 said:

Bafta ta! Ca idee, cureaua de distributie + accesorii pe original e facuta de Gates.

S-o crezi tu... e facuta de cine da mai ieftin probabil. Eu am avut Dayco pe Cielo.

Posted (edited)

Din ce știu, toate mărcile astea sunt bune. La distribuție am mers pe Conti pentru că asta am avut înainte și nu mi-a făcut probleme. Se schimbă și cureaua pentru că la service au zis că ei nu refolosesc curelele. 

Azi am dus mașina. Am dus-o pe roți. Am plecat cu noaptea în cap din Buc astfel încât să nu prind bară la bară (cred că astfel prăjeam motorul). Cert e că nu mai era ceva care să sufere amânare: când am ajuns la locație, situația arăta în felul următor: vasul de expansiune îmbibat în antigel (sper doar să fi curs pe la capac și să nu fi crăpat din cauza presiunii), fum pe tobă de zici că era Sidex Galați, vas de expansiune gol (antigel mai era totuși, căldura încă mergea. Poate ar fi fost mai înțelept să o duc pe platformă. Na, mi-aș dori să nu fie și alte belele. Au zis că, dacă e totul ok și chiulasa nu are nevoie de intervenții (pe lângă planare), e gata cel târziu luni.

Edited by Horica00

Bey, cine te-o invatat pe dumitale sa speli cilindri cu antigel ? De gripare auzira-i ? Biela strimba, cuzineti busiti, arbore, piston deteriorat, de regula din bolt, distributie sarita ... O cauti rau de tot bag seama. Ori mergi pe ideia ca daca tot o desface s-o roage cu un set motor nou. Da', asa te-am invatat noi p-aici ? Mai, mai, mai ... Ori iti fu promise ceva piese pe la Radacini.

Edited by Viktor
On 4/9/2025 at 11:45 PM, Viktor said:

Ai avut neplaceri cu VR-ul sau cum de ai schimbat sigla ?

Offtopic: Da. Nu la garnituri, ci la un simering de palier mare. Nu am schimbat total, in sensul ca nu ma sperie acum VR, dar nici nu mai tin mortis la ei. 

Nu cred că erau strâmbe. Sau nu știu, cert e că mi s-a spus că trebuie schimbate împreună cu simeringurile. Am găsit în târg la Vitan supape de evacuare (în ambalaj GM). Azi a venit chiulasa de la rectificat, așa că intrăm în linie dreaptă. Sper ca mâine să cam fie gata. 

Altă chestie, azi se fac 26 de ani de la achiziție 🥰

IMG-20250416-WA0006.jpg

IMG-20250416-WA0005.jpg

IMG-20250416-WA0004.jpg

IMG-20250416-WA0003.jpg

• Like 2
27 minutes ago, Horica00 said:

Altă chestie, azi se fac 26 de ani de la achiziție 🥰

Si ce mindra-i Scufita. I se filfaie distributia si o doare fix la garnitura de chiuloasa de restu' cazanelor. "Am o virsta, ce chiuloasa me".

Tre sa-i reciti ceva de ziua ei, gen :

Trecura ani, trecuta vreme,

Nu-mi facura-i mari belele, 

Oare ce te-a apucat ,

De aproape te-ai gripat ?

Oh, OK, iti dau crezare,

Amu, la virsta matale,

Schiopatezi nitel da-ti trece,

Te-ndragesc pe zi ce trece !

No, no, no ... oare sa-i placa ? Bey, asigura-te ca ai servetele la tine caz in care o dai in vre-un bocet la usa service-lui si-ti tocesti nadragii in genunchi privind-o intre faruri cu capota deschisa recitindu-i cu lacrimile inghegate-n barba.

Mi-as fi dorit sa vad bujiile, asa cum se prezentau la demontare. De asemenea, ar fi fost intructiv, pentru mine, sa vad chiulasa (cu supapele) inainte de curatare. As zice ca problema a fost la cilindrul IV, dar mi-e greu sa bag mana in foc dupa rectificare. 

Pozele pe care le-ai pus de la demontare nu ma ajuta :D, dar important este sa iti faca treaba buna. Garnitura veche nu pare sa fi fost de vina, nu mi se pare ca arata rau ... 

Partea de curatare a chiulasei o vad cu bune si cu rele. Imi place cum au curatat partea inferioara, rectificarea pare sa fie in regula, date fiind conditiile. Nu imi place ce vad la cilindrul IV, dar nu cred ca se putea "tunde" mai mult din chiulasa fara sa apara riscuri ... Si partea superioara imi place, oamenii chiar au curatat cum trebuie. Mai mult ca o curiozitate pentru ca tot ai zis ca vrei sa schimbi si garnitura de admisie ... A fost demontata galeria pe timpul prepararii chiulasei ? Parca parca as zica DA, mi se pare ca vad "urma de cheie" pe suruburile de la galerie ... Eu unul asa mi-as dori sa vad treaba facuta. 

Supapele par a fi preparate bine, sper sa fi facut testul cu benzina si fara arc inainte de a monta chiulasa. Personal NU as fi schimbat neconditionat supapele, cel mult as fi uniformizat cozile si, daca era necesar, as fi schimbat ghidurile. Apropos, in conditiile in care au schimbat supapele, ghidurile au fost si ele inspectate/schimbate ?

Da, s-a schimbat/verificat tot. Nici nu se punea problema altfel. Până la urmă, nu mai vreau nimeni să umble acolo prea curând, mai ales eu.

Legat de garnitură, și mie mi s-a părut că arată bine. Într-adevăr, intra apă în cilindrul 4. Nenea mecanicul a apreciat ochiometric că acolo era o mică denivelare și că bănuiește că, atunci când s-a schimbat garnitura ultima dată, nu s-a făcut/verificat planeitatea. Totuși, garnitura prezenta o mică pișcătură chiar în zona arătată de mecanic. 

Galeria da, a fost demontată. Cei care s-au ocupat de chiulasă (un atelier cu care colaborează cei din service) le-au zis să demonteze tot, inclusiv termostatul. Bănuiesc (și sper) să fi inspectat tot. Poze cu chiulasa nu cred că mai am.