Geo_ZGA Posted August 20, 2018 Author Share Posted August 20, 2018 Azi mi-a ajuns si senzorul de abs (47 lei, de la autodoc), sa vedem cat rezista. Cu pilit, cu vaselina cuprata, cu ceva injuraturi si ciocaneli, a intrat pe pozitie. Evident ca s-a mai retezat un surub, cel de la primul suport... l-am rezolvat cu soricei :)) Link to comment
VAXXi Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Si eu care credeam ca bordul meu arata "de jucarie" 🤣 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 21, 2018 Author Share Posted August 21, 2018 Nu imi trebuie ceva complicat... informatiile de baza sa mi le dea, e suficient. Cu cat are mai multe "electronice", cu atat e riscul mai mare sa se strice ceva. Oricum are destula electronica si asta, mai mult decat imi doream. Mai are martori deasupra celor de tractiune, faza lunga, proiectoare, stop ceata etc. Maine ar trebui sa-mi ajunga si spira de airbag corecta, sa vedem ce vine si cand am timp sa o inlocuiesc. Link to comment
ches Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Ai airbaguri laterale, in scaune? Link to comment
Geo_ZGA Posted August 22, 2018 Author Share Posted August 22, 2018 Nu cred, nu scrie nimic pe ele... in manual apare pe undeva ca ar fi si laterale, dar cred ca doar pt anumite piete. Si singura mufa pe care am vazut-o e la centura. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 24, 2018 Author Share Posted August 24, 2018 Am rezolvat si cu airbagul, pana la urma. Am montat ieri seara spira sh, becul era aprins in continuare. Ma apucasera toti nervii, dupa care mi-am adus aminte de sfaturile de a verifica mufele de sub scaune... cum am miscat de cea de la pasager, s-a stins becul. Se pare ca are senzori in scaune... Tind sa cred ca si spira era defecta totusi, caraia destul de rau. Tot ieri s-a aprins si checkul. De acum 2 zile am simtit-o ca intrerupea la rece, ieri a dat si eroarea de missfire. M-am gandit initial la bujiile luate de la epiesa, dar de vina sunt 2 bobine (sau cel putin una dintre ele). Sunt bobine individuale cu pipa dreapta, in interior avand un arc pe post de fir. Arcul ala e oxidat rau si uzat la ambele bobine, oricat le-am curatat tot au oxidat la loc. Am comandat 2 sh (260 lei cea mai ieftina bobina noua). 1 Link to comment
mike.omega Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 Incearca sa dai pe spire cu dracia asta: https://www.dedeman.ro/constanta2/spray-dizolvant-rugina-nigrin/p/1024218 Dizolva rugina si lasa in urma un strat protector de zinc, temporar ce-i drept 😄 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 25, 2018 Author Share Posted August 25, 2018 Azi sau luni ar trebui sa ajunga bobinele sh, o sa dau cu putina vaselina dielectrica pe capul bujiei ca sa previn oxidarea. Si la ale mele, o sa vad ce sa le fac... e si arculetul subtiat si uzat. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 27, 2018 Author Share Posted August 27, 2018 De ce mergea greu volanul ieri... si nu intelegeam ce are. Maine RAR-ul... pe care probabil o sa-l pic cu brio, din cauza bucselor de la bratele inferioare spate. Originale, cam 2500 lei ambele. Doar bucsele, 360 toate 4, comandate azi... Link to comment
Dj_Dark Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Cred ca se poate aranja sa fie "ca noua" 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 28, 2018 Author Share Posted August 28, 2018 Am aranjat-o cat de cat aseara... important e ca functioneaza ok acum. Si mai important este ca A TRECUT RAR-ul! :)) Urmeaza chinurile inmatricularii... 1 1 Link to comment
ches Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Felicitari, acum te-ai mai linistit 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted August 28, 2018 Author Share Posted August 28, 2018 Da, sa o vad si cu ZGA pe ea si e bine 🙂 Mai am de facut un schimb de ulei, inlocuit bucsele astea (joi, la service), inlocuit cureaua de distributie (sa vad unde, ca nu se baga mecanicii de la Ciclop), scos apa si pus antigel, uleiuri de cutie, transmisie etc si o demontare si curatare completa a admisiei. Plus "tuning", anvelope noi AT, proiectoare... Link to comment
Mihai.Ionita Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Nu e nimic wow la distributie, e cat se poate de normala. Eu zic ca-i dai chiar si singur de cap. Doar sa ai o teava destul de lunga sa desfaci fulia de accesorii Link to comment
Geo_ZGA Posted August 28, 2018 Author Share Posted August 28, 2018 Manualul o complica nitel... nici mie nu mi se pare asa complicat, daca elimin 15 invarteli si alte prostii. Teoretic trebuie o scula care sa blocheze fulia de arbore, practic merge si cu surubelnita cred. Trasa la punct, blocat fulii si intinzator si aia e. Link to comment
Geo_ZGA Posted August 30, 2018 Author Share Posted August 30, 2018 S-au inlocuit azi bucsele la bratele inferioare spate. Originale, 90 lei x 4. Poza e informativa, de cand erau rupte. Link to comment
Geo_ZGA Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 Maxxis AT980, 215/70/16. Sunt la fix, nu ating nicaieri. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 Lumea zice ca o sa frece cand se incarca cu noroi, ca o sa loveasca daca intra pietre intre crampoane... dar aceeasi lume zicea si ca nu intra dimensiunea asta, dupa ce au intrat ca atinge in caroserie la viraj maxim... dar nu atinge nicaieri. In caz de nevoie, pun distantiere, dar momentan sunt la fundul sacului 🙂 Maine... pe munte. O sa vad cum se comporta si pe autostrada, si pe offroad. Link to comment
Viktor Posted September 2, 2018 Share Posted September 2, 2018 Ce soi de galosi is aia bre, universali ? In pozele anterioare vad galosi de iarna. Link to comment
Geo_ZGA Posted September 3, 2018 Author Share Posted September 3, 2018 Da, all terrain, all season. Ca prime impresii... consumul a crescut in afara (mai ales pe autostrada) cam cu 2%, sunt putin mai zgomotoase dar nu deranjant. Pe offroad, evident, au fost f bune. 1 Link to comment
cris06 Posted September 10, 2018 Share Posted September 10, 2018 Asa, asa! Bravo, ZGA! Pune-i sorturi de noroi. Iti mai aduci aminte de prima reclama la Cielo in Romania? 😊 Pare-mi-se ca uger(e) avea cea cu 2 picioare. Scuze de caterinca! 🤱 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 10, 2018 Author Share Posted September 10, 2018 Am UN sort de noroi (original, smecher), primit de la dezmembrari impreuna cu un plastic :)) I-am scris omului, sa vad daca le are si pe restul... chiar duce lipsa, arunca noroi grav de tot. Bine, am si chinuit-o rau ieri, am urcat pe un drum de taf (din greseala) de am zis ca nu mai ajung inapoi... pt prima oara, am avut emotii. Dar s-a descurcat... Nu asta din poze, asta e parfum fata de ce a fost pe cel de taf, am reusit chiar sa dau cu burta de pamant pe niste sleauri nasoale. Nu stiu cat se vede in poze, dar am reusit sa-i trag si o zgarietura adanca si lunga pe partea dreapta, acum 2 weekenduri. Dupa ce reusesc sa o spal, vad cat de grava e si posibil sa-i trag o carpeala cu pensula si ceva vopsea la nuanta. Link to comment
ches Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 (edited) Am vazut un Pinin albastru cu 3 usi acum 2 zile la un service langa Lidl-ul de la intersectia Sos Morarilor cu Basarabia. Scria mai exact Pajero Pinin pe el. Omul schimbase destule chestii pe ea, avea discuri de frana noi (si cred ca si etriere), elemente de suspensie noi, jante si anvelope noi, cei drept cam mici cauciucurile. Oricum, foarte faina masinuta. Edited September 11, 2018 by ches Link to comment
Geo_ZGA Posted September 14, 2018 Author Share Posted September 14, 2018 Ieri seara, la intalnire, mi-am facut de lucru... am mai inlocuit din leduri, la bord acum sunt toate aceeasi nuanta de alb, putin mai puternice ca cele anterioare. Pe pozitie mult mai puternice. Ca iluminare interioara, mai am de facut consola de climatizare, scrumiera si bricheta. Poate si contactul, am vazut ca are inel transparent dar nu si led. Si am inlocuit si cele 2 bobine oxidate la interior cu cele sh. 1 Link to comment
Recommended Posts