Geo_ZGA Posted September 15, 2018 Author Share Posted September 15, 2018 Munca de vreo 6-7 ore... curatata admisia si anulat egr-ul, plus garnitura noua. La final, m-am jucat iar putin cu TPS-ul... iar a luat-o razna, cu check aprins. Iar reset, iar idle learn... turatia e tot joasa, pe la 600, nu reusesc deloc sa-i dau de cap. In rest, parca merge mai "rotund" la ralanti, sa vedem in timp cum se comporta. Daca nu imi place, scot tablita si repun in functiune egr-ul. Maine schimbul de ulei, vad ca motul-ul nu ii place, o sa bag Liqui Moly cu mos2, 10w40. Link to comment
Viktor Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Grozav ce depuneri ... Cu ce ai curatat ? Link to comment
Geo_ZGA Posted September 16, 2018 Author Share Posted September 16, 2018 Ce se vedea si era mai gros, cu o surubelnita. Dupa care cu solutie de aragaz si o perie pt sticle, din aia lunga, in repetate randuri. Solutie, lasat sa se inmoaie, perie, jet de apa la furtun. Si tot asa de 2-3 ori. La final spray de frane pt clatire. Ma gandeam ca azi sa incerc si o "decarbonizare" home-made, adica sa pulverizez niste apa cu alcool in admisie, poate mai curata nitel. Link to comment
nt98adu Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Nu am avut de a face cu tipul asta de motor insa legat de EGR, merita Off doar daca e mecanic. Incercasem pe Evanda acum multi ani dar fiind actionat electric, s-a aprins martorul motor. Am renuntat la idee. La Bmw aveam mecanic cu vacuum si era ok cu el anulat, mai ales ca il anulasem si din soft. Trageam mult mai bine insa diesel fiind, dadea fum negru in sarcina. Multi lauda Motul insa nu este bun la orice motor. In special la motoarele mai uzate unde acest ulei spala depunerile lasand in urma un motor galagios si un consum de ulei peste norma. Link to comment
Geo_ZGA Posted September 16, 2018 Author Share Posted September 16, 2018 Momentan nu s-a aprins check-ul, totul e ok... daca apar probleme, il deblochez si aia e. E ceva de munca, ca e inghesuit pe sub admisie, dar se poate. Referitor la Motul, am folosit la Cielo multi ani si am fost incantat. Se pare ca la Panzer nu merge... il si consuma, era si cam galagios cu el. Am pus Liqui Moly cu mos2 10w40 (austriacul tot 10w40 baga, dar "Mitsubishi"), dupa ce am folosit pt prima data un engine flush. De data asta a intrat ceva mai mult ulei, cam 3,5l (fata de 3,8 dat in manual) cu tot cu filtru. Si am facut si procedura din manual, pt incarcarea circuitului de ungere, acum e mult mai silentios motorul. Link to comment
nt98adu Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Da, Liqui Moly este ce trebuie. Interesanta caseta de directie cu locas pentru senzor de servocity🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 16, 2018 Author Share Posted September 16, 2018 Nu am nici cea mai vaga idee ce zici de servocity... Link to comment
mike.omega Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Servocity = servodirectie electrica ce se adapteaza in functie de viteza cu care mergi. Foarte interesanta functia, totul e sa nu se buleasca calculatorul 🙄 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Am inteles... posibil sa fie aceeasi caseta si pe alte modele, de acolo si "optiunile" in plus. Dar banuiesc ca nu ma ajuta cu nimic... Link to comment
nt98adu Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Poti face retrofit daca gasesti senzor separat, modulul servo si cateva fire.🙂 Tot pe ulei hidraulic ATF va functiona, doar ca va fi mult mai manevrabila la viteze mici. Link to comment
Geo_ZGA Posted September 18, 2018 Author Share Posted September 18, 2018 Cred ca ma complic degeaba... merge destul de usor volanul si asa (cam mare totusi covrigul, pe ala l-as schimba). Azi am deblocat blocajul egr-ului, nu imi placea comportamentul. Consum mare, putere parca mai mica si nu scadea cum trebuie la ralanti. Statea nitel pe la 1100, dupa aia la 800 si abia dupa 2-3 secunde la 600. Munca dracu, de ginecolog, sa desfaci egr-ul fara sa dai galeria de admisie jos... evident, am pierdut o piulita (inlocuita cu alta) :)) Am dat mai mic tps-ul, ochiometric, iar reset si idle learn, acum sa vedem cum se comporta. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 27, 2018 Author Share Posted September 27, 2018 Sa nu zic ca nu am mai facut nimic... leduri la numar, leduri la consola de climatizare (becurile originale erau chioare rau de tot). Link to comment
Geo_ZGA Posted September 29, 2018 Author Share Posted September 29, 2018 Azi m-am ocupat de interior putin... bricheta nu era iluminata, nu am gasit deloc fir pt ea, e ceva ciudat. Am pus banda cu leduri pana la urma, o sa le alimentez de la iluminarea scrumierei. Am montat si priza dubla usb, ocazie cu care am dat o gaura gresita, in spatele stickerului cammo (pe care l-am scos ulterior, arata aiurea). Cu ocazia asta am testat si o teorie de pe net, ca se reface plasticul zgariat/delocorat cu pistol cu aer cald (feon industrial). Si chiar functioneaza, au iesit cam 90% din zgarieturi. Maine montajul pe masina. 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted September 30, 2018 Author Share Posted September 30, 2018 Am montat totul la loc, toate firele cositorite. Si un mic proiect pt viitor, inlocuire maneta schimbator... e de munca si acolo. Link to comment
ches Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 Nasoala gaura gresita, trebuie sa pui ceva acolo, chit ca e de forma 🙂 La pistolul cu aer cald depinde de plastic, la Spark din pacate nu merge 😞 , dar la celelalte masini a mers f bine. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted October 1, 2018 Author Share Posted October 1, 2018 O sa iau niste batoane de plastic negru, sa umplu complet si sa incerc sa finisez... da, am dat-o aiurea, arata ca naiba. Dupa ce am taiat mi-am dat seama ca pe spate am cleme/prinderi si nu va intra priza usb. Sper totusi sa-mi fac timp sa ajung la tine si sa fie totul ok cu scaunele, o sa montez buton pt incalzire acolo, ca sa nu se mai vada asa urat. Link to comment
ches Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 Scaunele te asteapta linistite, le-am dus la boxa. Cu siguranta m-as bucura sa scap cat mai repede de ele, ocupa ceva spatiu. Poate te conving cu o reducere 🙂 Link to comment
vrazvanc Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 A iesit brici plasticul! Cu gaurile, de asta m-am potolit si eu cand am vrut sa-mi montez ceas original in bord. Am rezolvat cu un player care are ceas, iar pentru telefoane, la bricheta (oricum nu fumez). Vezi sa nu explodeze maneta aia... 😋 Sunt impresionat de tine, de Dj si de alti cativa colegi, de cata rabdare aveti cu utilajele. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 4, 2018 Author Share Posted October 4, 2018 Azi am vrut sa montez (inca) un set de inaltatoare, pt ca e putin lasata pe spate... nu se poate. Am masurat si arcul, e mai scurt decat ar trebui... 300mm fata de 316mm. Plus cat se mai lasa si la greutate, clar sunt "inmuiate". In concluzie, vrand nevrand urmeaza in set de arcuri noi pe spate. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 14, 2018 Author Share Posted October 14, 2018 Si azi a venit si randul arcurilor noi. Masurata pe acelasi loc (si bataita sa se aseze), sunt cam 4-4,5cm diferenta in garda la sol. Vizibil sta mult mai bine pe spate acum si nici nu pare sa mai troncane la denivalari... vom vedea si cu 2-3 oameni in spate cum e. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 17, 2018 Author Share Posted October 17, 2018 Cand iti pui ambitia sa repari un plastic... se rupsese bucatica unde intra arcul. Dupa 3-4 lipituri cu diverse solutii si in diferite pozitii, am nimerit-o. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 19, 2018 Author Share Posted October 19, 2018 Ieri a primit si un set de proiectoare. Buton avea deja, pus de mine mai de mult, cablajul era tras... dar soclul la releu e gol. Asa ca astept sa gasesc un releu, pana sa fie functionale. Link to comment
Geo_ZGA Posted October 21, 2018 Author Share Posted October 21, 2018 Achizitii noi, multumesc ches 🙂 Link to comment
ches Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Cu mare placere, sa le folosesti sanatos! 🙂 Link to comment
Geo_ZGA Posted October 28, 2018 Author Share Posted October 28, 2018 (edited) De pe White Pearl pe Panzer, am terminat si cu montajul scaunelor. Mai ramane doar sa cablez incalzirea, astept sa vina butoanele de la tovarasul chinez. Sunt cam fix pe fix, au intrat milimetric ca latime, la sofer chiar atinge putin in plastic in stalpul dintre usi. Poze sunt mai multe, dar am pus doar cateva. Pe scurt, scos partea de jos a sinei de la Pinin (prinsa in suruburi) si sudata (dupa ceva masuratori) pe talpa celor de Epica. La airbaguri am taiat mufele si le-am mutat de pe una pe alta, rezistenta a fost la fel pe ambele seturi de scaune (7 ohmi parca). Edited October 28, 2018 by Geo_ZGA 2 Link to comment
Recommended Posts