vrazvanc Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 Da, frumoase. Asa ceva am vrut sa-mi pun si eu pe Mazda, dar mi-e ca daca se dezlipesc si dai cu usa, zgarie si indoaie tabla masinii. Asa ca le pastrez in cutie. 😀 1 Link to comment
varais Posted August 17, 2022 Author Share Posted August 17, 2022 227.000 km Schimat saibe injectoare, oringuri, saibe capac culbutori. Pentru un diesel arata foarte bine. Nici un fel de depunere. 5 Link to comment
varais Posted November 2, 2022 Author Share Posted November 2, 2022 230 000 km Spalat instalatie de racire. Schimbat calorifer interior - Denso. La fel ca cel de pe masina numai ca trebuie refilosite capacele de pe cel vechi si pus burete. Nebunie totala si o zi de munca. 1 Link to comment
varais Posted January 9, 2023 Author Share Posted January 9, 2023 (edited) 235.000 km Schimb de ulei Schimb ulei Ravenol VMP USVO 5W30 Filtre Purflux Anvelope noi NEXEN 235/45 R17 NBLUE 4 SEASON XL 92V Edited January 9, 2023 by varais 1 Link to comment
varais Posted January 23, 2023 Author Share Posted January 23, 2023 236.000 km Inlocuit parbriz. Link to comment
varais Posted May 31, 2023 Author Share Posted May 31, 2023 (edited) 242.000 km Distributie Kit complet Dayco - role, curea, pompa de apa, intinzator ( absolut toate stantate Dayco) - curea accesorii - Dayco + rola intinzator Optimal - stantat ceva made in Japan Curea pompa de ulei - original VW - pe afara e vopsit gardul si inauntru - Dayco Simering arbore cotit partea fata - Elring - ( daca e bal bal sa fie ) . Cel de pe spate de la cutie il rezolv cand va veni vremea ambreajului. In viitorul apropiat - discuri de frana fata spate + pacute + schimb lichid La anul pe la 300k - 350k km - ambreaj, volanta + simering arbore + ulei cutie + ulei mekatronik Edited May 31, 2023 by varais 2 Link to comment
varais Posted June 3, 2023 Author Share Posted June 3, 2023 Si ceva foto pentru posteritate. 4 Link to comment
Dj_Dark Posted July 18, 2023 Share Posted July 18, 2023 Vestita curea in ulei, or sa ajunga sa foloseasca elastic de par numai sa se strice mai repede masina. Ma refer la toti producatorii nu in special la VAG, au si altii tampeniile lor. Link to comment
varais Posted July 20, 2023 Author Share Posted July 20, 2023 On 7/19/2023 at 12:06 AM, Dj_Dark said: Vestita curea in ulei, or sa ajunga sa foloseasca elastic de par numai sa se strice mai repede masina. Ma refer la toti producatorii nu in special la VAG, au si altii tampeniile lor. Ai dreptate aici. Dar daca stii ca ai o potentiala problema o rezolvi din timp. Adevarul e ca a rezistat 240 k km si culmea sorbul era curat nu avea depuneri de cauciuc dezintegrat. Am schimbat si simeringul de la arbore daca tot am dat baia de ulei jos. Link to comment
varais Posted December 11, 2023 Author Share Posted December 11, 2023 249,000 km Schimb de ulei si filtre Ravenol 5W30, Filtre Purflux. In cazul filtrului de interior am revenit la la cel pentru particule fine de 2.5 micro. Se simte diferenta fata de cele care au doar carbon activ. 1 Link to comment
pompiliu92 Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 3 hours ago, varais said: 249,000 km Schimb de ulei si filtre Ravenol 5W30, Filtre Purflux. In cazul filtrului de interior am revenit la la cel pentru particule fine de 2.5 micro. Se simte diferenta fata de cele care au doar carbon activ. Tot Purflux si cel de habitaclu? Eu am pus Mann Frecious Plus pe Skoda de cativa ani. Link to comment
varais Posted December 11, 2023 Author Share Posted December 11, 2023 29 minutes ago, pompiliu92 said: Tot Purflux si cel de habitaclu? Eu am pus Mann Frecious Plus pe Skoda de cativa ani. Da am mers tot cu Purflux. Cam scump cel de la Purflux. Link to comment
varais Posted December 30, 2023 Author Share Posted December 30, 2023 (edited) 249.870 km In sfarsit mi-am facut timp si am schimbat : Lichid de frana Ulei cutie Ulei hidraulic Mechatronic Senzor de parcare fata / dreapta / centru. Edited December 30, 2023 by varais 1 Link to comment
Akon Posted February 27, 2024 Share Posted February 27, 2024 On 1/9/2023 at 8:22 AM, varais said: Anvelope noi NEXEN 235/45 R17 NBLUE 4 SEASON XL 92V Cum au rezistat n"blue ? Cati km ai facut cu ele ? Link to comment
varais Posted April 1, 2024 Author Share Posted April 1, 2024 On 2/27/2024 at 3:08 PM, Akon said: Cum au rezistat n"blue ? Cati km ai facut cu ele ? Pana acum 15.000 km . Totul bine. 1 Link to comment
varais Posted June 15, 2024 Author Share Posted June 15, 2024 253.000 km Schimbat discuri si placute fata spate plus bucsele trapez fata. Discuri cu continut marit de carbon de la TRW, placute tot TRW ceramice ( low dust ). Bucsele trapez vechi au fost Lemforder si au tinut cam 30.000 km. Acum am mers pe Meyle HD. Bucsele sunt aproape pline si in teorie ca si anduranta ar fi peste cele originale. 4 Link to comment
ches Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 Din pacate calitatea pieselor aftermarket este cateodata extrem de prosta. Eu banuiesc ca la noi pe piata ajung foarte multe fake-uri. Mie 30000km pt niste bucse mi se pare foarte putin, in special pentru o masina care merge pe drumuri normale. Din experienta personala iti recomand produsele de la Schaeffler Group, in speta la bucse marca FAG. La Captiva bucsele de bascula spate FAG m-au tinut 60000 km si nu erau crapate rau. Ca si comparatie aceleasi bucse, dar marca Febi m-au tinut 10000km si erau praf 😞 . Unii parca le fac pe burete... Singura scuza pe care pot sa le-o gasesc este ca eu mai fac si offroad usor cu ea, deci sa zicem ca flexeaza destul de mult cateodata. Dar totusi intre 10000 km si 60000 km diferenta este foarte mare si nu poate fi data decat de calitatea materialului. Link to comment
Geo_ZGA Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 Cu Lemforder am avut si eu probleme in trecut, si altii... din pacate nu prea ai cum sa iti dai seama pe moment cat de buna e sau nu o piesa. La Pinin am pus Febest, din 4 bucse una avea joc de noua. Uneori mai pui si ce gasesti, la unele masini nu ai 100 de optiuni. Link to comment
varais Posted June 19, 2024 Author Share Posted June 19, 2024 (edited) @ches @Geo_ZGA daca stau sa ma gandesc ca cele originale au cedat dupa 220k km, ma cam doare sufletul. Am mers pe varianta Meyle Heavy Duty. Ca si pret este dubla fata ce cele normale dar la jumatate fata de original. Dupa cum se vede in foto este aproape plina. Daca si cu astea am surprize la dupa 30k km bucse nu mai pun decat originale. Bine si aici e o problema ca nu gasim original - de prima echipare. Am patit asta cand am schimbat cureau de la pompa de ulei. Am luat original si in cutie cureaua era Dayco. Edited June 19, 2024 by varais 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 Pai nu-ti imagina ca piesele "originale" sunt facute de producatorul masinii, tot de un producator mare de piese sunt facute. Dayco, de ex, este OEM pe multe masini si au o calitate buna. Ambreiajele sunt tot LUK, Valeo etc. Daca reusesti sa identifici cine le produce pe alea de fabrica, mergi pe marca aia... daca nu, ce gasesti, ce crezi ca e mai bun etc. Link to comment
Viktor Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 Piese originale is cele cu care a fost echipata o masina din fabrica. Celelalte, ce le numim noi a fi originale pentru simplu fapt ca alearga sub acelasi nume/producator nu-s decit clone, rebuturi ce nu vor ajunge vreodata pe un stand de ansamblare a unui vehicul, auto(mobil). Refuz a crede ca piesele asa numite originale scoase pe piata are prea multe in comun cu lotul la comanda pentru o industrie constructoare (ansamblare) masini. Eu unu nu am asteptari ca o piesa geamana a originalei sa tina la fel de mult precum cea cu care a fost echipata masina. Altfel, nu doar in RO e sub semnul intrebarii calitatea pieselor ce adesea lasa de dorit. M-ar mira de careva pe ulita la mine nu face piese sub sopron asa ... ca se poarta, stampila sa ai (cu ATE de se poate), vopsea si-o roaba de fieare vechi materie prima. Link to comment
varais Posted June 19, 2024 Author Share Posted June 19, 2024 @ches@Geo_ZGA @Viktor Va asigur ca este diferenta intre ce gasim pe piata ca si produs OE si ce se monteaza pe linia de producție. Va las mai jos foto cu suportul de motor stanga care probabil era destinat fabricii stantat cu insemnele VAG dar care in cutia de producator a fost polizat. Probabil nu a trecut de CTC-ul pentru asamblarea pe linia de productie si l-au vandut pe producator. Cand l- am schimbat l-am pus langa cel vechi original si exact in locul polizat era seria originala de prima echipare. Sau cine stie nu s-au mai chinuit sa schimbe matrita. 1 Link to comment
Viktor Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 Ca la orice produs avem clasa A, B si C. Asta-i regula. A-ul merge la ansamblari, B-ul se vinde la chioscul de la poarta fabricii iar C-ul il primeste muritorii de rind. Acuma, ca si C-ul are clonele sale asta-i alta poveste. In urma cu vreo 3 luni cred am luat intermediara (acele tije, suruburi cu suporti de cauciuc) dintre bara stabilizatoare si bascule punte spate, produs AUTOFREN ce-mi inspira incredere in trecut, iar acum, zilele astea cind m-am dat pe sub caleasca de-o verificare le-am vazut asa frumos crapate mai ceva decit calciiele lu' tzatza Floarea. Arata bine la culoare, nou noute da' frumos inflorite. Is si multi parsivi ce vind tot ce prind pe fata pamintului, banu' sa iasa. Incredibil ! 1 Link to comment
varais Posted July 2, 2024 Author Share Posted July 2, 2024 @Viktor ai dreptate cand spui ca toata lumea e interesata doar sa iasa banul. Problema mare e ca si la service nu ii intereseaza ce pun pe masini. Eram acum un an la mecanicul meu la care ma duc din 2008 de cand am Nubira si se chinuia cu o distributie la un Golf TSI ( distributia pe lant ) , distributie facuta de el cu cele mai ieftine piese ( la cererea clientului ) si care dupa 27 K s-a intins si a sarit de la punct. Eu nu as fi acceptat niciodata daca eram mecanic sa pun cele mai ieftine piese nici daca imi dadea clientul in scris ca e de acord. Asa ca eu mereu imi cumpar piesele singur si daca nu le pot schimba eu ajung la service. Link to comment
Viktor Posted July 2, 2024 Share Posted July 2, 2024 5 hours ago, varais said: @Viktor Eu nu as fi acceptat niciodata daca eram mecanic sa pun cele mai ieftine piese nici daca imi dadea clientul in scris ca e de acord. Ei, eu unu aici ma regasesc de minune ! Ori e alba ori e neagra ! Imi place si gri-ul ca si culoare doar, nu ca situatie. Eu unu am fost capabil a ma pune in curmezis pentru doua suruburi (bucse punte spate). 😁 Zice nenea c-o sa cumpere doua suruburi la feroneria din colt ... Mai "bajeatule" mai ... da' tu crezi ca noi aici jucam bambilici (?) si punem asa piese la intimplare ca-s mai ieftine ori pentru simplu fapt ca astfel ai decis ? Sa faci ce cu suruburile alea, cel mult le pui in vitrina ca eu unu sigur nu ti le montez, o rezolvi singur ori bate la alta usa. Te prezinti cu doua suruburi ambalate frumos cu codul de referinta a piesei inscris apoi stam de vorba, altfel nu ! Si asta la modul foarte serios, eu mi-s direct responsabil de lucrare si nu tu, sa nu punem egal intre suruburile dedicate domeniului auto si cele cu care iti faci tu gardul. Acuma, montam doua suruburi vai mama lor ce la un soc mai puternic se reteaza si da divort puntea de caleasca ? Neeee ... Din nou, ma "bajeatule" mai ... baga-ti mai mintile-n cap, mai ! Ca tot s-au adunat pe creier o gasca de situatii gen mai zic una. O cocoana dupa ce isi spune of-ul ii raspund cu "niet"! Asa nu iese traba bine ! La cere ea: vaiii domnu' Viktor... de' io mi-s clientul ( un fel de a spune eu mi-s sefu, io graiesc ce si cum - tu executi!). Mda, cu tot respectul insa eu mi-a magicianu' ce cunoaste intregul puzzle iar de ma abat de la reguli de aur nu iese ceia ce trebuie, deci, in opinia mea is doar doua variante, cum trebuie sau deloc ! Scurt si la subiect. Nah, defect de fabicatie a spune lucrurilor pe nume si verde-n fata ca asa NU! Si asta pe un ton cit se poate de civilizat iar cine pune bot n-are decit ... In trecut mi-am dat osteneala a intelege acest comportament a unora de a se repezi la toate iefteniturile considerind a fi in cistig de cauza si am ajuns la concluzia ca-s personaje cu gindire pe termen scurt, scurt - mediu si nu mediu, mediu - lung. Cel putin eu astfel imi explic, asta in cazul in care nu-i vreo zgirca ce-si haleste de sub el/ea. Prezentul, asta e importat. Viitorul ... pe cine intereseaza iar din trecut n-ai invatat nimic ! Ma zgirie pe creier sa aud a fi rezolvata o problema "doar sa treaca ITP-ul". In conceptia mea nu exista asa ceva, ori o faci ca la carte cu piese pe masura ori lasa-te de sportul asta. Ce atitea cirpeli ... una e sa rezolvi o problema temporar de moment si alta e sa tinjesti la toate ragaliile de piese. Din fericire pe unii ti-i am adus la adevar si nu mai plonjeaza dupa verzi si uscate si investesc in lucruri/piese serioase si singuri reusesc a face diferenta dintre cocalarisme si normal. Cu vampirii (ce-ti sug energia aiurea) nu-mi bat capul deloc, in mintea lor e intuneric si atit, lasa-i asa ca "e grele"! Link to comment
Recommended Posts