Jump to content

PASSY

Recommended Posts

254.000 km

Astazi am facut un drum pana la Galati si inapoi. Am plecat dimineata la ora 5  si pana la ora 12 aerul condiționat a facut fata, adica cam pana la 35 gr. C. La 42 gr.C nu a mai facut fata. Adevarul e ca la 42 de grade partea de sus a volanului ce era atinsa de soare a inceput sa friga.

Am fost la service sa fac o verificare la AC si spre surpriza mea aparatul nu a recuperat decat 35 ml de freon restul l-a dat afara. Chiar s-a auzit fasaitul la 5-10 secunde dupa ce a inceput recuperarea. Uleiul l-a recuperat pe tot.

Explicatia faptului ca aparatul nu a recuperat mai mult a fost ca freonul meu era plin de impuritati. Este prima data de cand am masina cand verific instalatia dar am ceva dubii in privinta asta. Ati mai auzit de asa ceva ?

Edited by varais

La caldurile ce se inregistreaza in zilele noastre, AC-urile trebuiesc ajutate si ele din punt de vedere termic, cel putin folie in usi, plafon, portbagaj. Cu siguranta ajuta, un bonus AC-ului. Am in plan a aplica acelasi tratament si la Ford precum la Nexia. Fu o intreaga discutie pe aceasta tema, ce-i drept titlul topicului graieste de izolare fonica da' vorbim cam de acelasi lucru, doar materialele folosite fece diferenta. Spre ex. ford-ul are in usi sub panouri un soi de protectie destul de gros ce nu cere a fi izolat fonic, insa folie din aluminiu o sa-i trag cit de curind.

On 7/17/2024 at 5:29 PM, varais said:

254.000 km

Astazi am facut un drum pana la Galati si inapoi. Am plecat dimineata la ora 5  si pana la ora 12 aerul condiționat a facut fata, adica cam pana la 35 gr. C. La 42 gr.C nu a mai facut fata. Adevarul e ca la 42 de grade partea de sus a volanului ce era atinsa de soare a inceput sa friga.

Am fost la service sa fac o verificare la AC si spre surpriza mea aparatul nu a recuperat decat 35 ml de freon restul l-a dat afara. Chiar s-a auzit fasaitul la 5-10 secunde dupa ce a inceput recuperarea. Uleiul l-a recuperat pe tot.

Explicatia faptului ca aparatul nu a recuperat mai mult a fost ca freonul meu era plin de impuritati. Este prima data de cand am masina cand verific instalatia dar am ceva dubii in privinta asta. Ati mai auzit de asa ceva ?

Aparatul ar trebui sa recupereze tot freonul din instalatie pe care oricum il filtreaza, chiar daca are impuritati.

Edited by pompiliu92

S-a facut pana la capat procedura de vidare/testare/umplere ? Data fiind racorirea de afara, probabil va mai dura cateva zile pana cand sa testezi rezultatul.

Posibil sa fi fost o contaminare serioasa a instalatiei, caz in care eu as fi schimbat filtrul uscator, de siguranta

• Like 1
On 7/20/2024 at 9:51 AM, Salex said:

S-a facut pana la capat procedura de vidare/testare/umplere ? Data fiind racorirea de afara, probabil va mai dura cateva zile pana cand sa testezi rezultatul.

Posibil sa fi fost o contaminare serioasa a instalatiei, caz in care eu as fi schimbat filtrul uscator, de siguranta

Mai greu cu filtrul uscator, ca la unele VAG-uri (inclusiv la Skoda mea) filtrul uscator e cam incastrat impreuna cu radiatorul de clima.

On 7/20/2024 at 9:51 AM, Salex said:

S-a facut pana la capat procedura de vidare/testare/umplere ?

Da toata treaba a durat cam 25 de minute. Daca vara urmatoare la 42 de grade face la fel vad ce fac dar avand in vedere ca e prima revizie la AC din 2013 cred ca e ok.

• 3 weeks later...

255 000 km

Ne pregatim pentru schimbat flanse amortizoare fata si bielete antiruliu. Flansele nu se fac Heavy Duty doar bieletele. Intr-o zi poate gasesc senile sa fie treaba treaba !

Captură de ecran 2024-08-13 084247.jpg

Captură de ecran 2024-08-13 084406.jpg

Edited by varais
  • Like 1
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Mda a veni si vremea unui nou inceput. Passy a plecat in judetul Olt si a pus umarul la noua achizitie : Mazda 3 sedan 2.5 benzina hibrid ! 

Edited by varais
  • Like 3

Asteptam impresii. O trecere cam brusca dpv auditiv de la 1.6TDI la un 2.5 Mild hibrid finut de Mazda 🙂 

@Akon Salut, nu nu este o trecere brusca. Este doar o trecere calculata. Am asteptat tot anul 2024 sa vad ce producator scoate un " Motor" . Majoritatea au produs motoare pentru blendere, ascutitori de creioane etc.

Diesel nu mai vroiam pentru ca nu mai fac naveta la munca deci benzina. Doar 1.5 TSI a ramas in calcule impreuna cu o caroserie de Octavia sau Leon. Octavia intr-adevar este ce trebuie ca masina, Leonul cam zgomotos pe autostrada. Cu toate astea turbina plus sistemul SCR reprezinta o complicatie pe care am lasat-o pentru doritori.

Pe scurt toate motoarele diesel si benzina Peste Euro 6d au sisteme complicate pentru tratarea noxelor si nu merita pastrate pe termen lung. Mazda a reusit cu Skayactive G aspirat natural fara SCR emisii Euro 6e. Nu am ales Skyactive X pentru ca are compresor, 4 senzori pe fiecare cilindru si au dus compresia pe un teritoriu cam necunoscut chiar si pentru diesel . Are compresie 16. G-ul are 13.5. 

Am cumparat in primul rand motorul si voi primi si o caroserie muuuult peste plasticaraile reciclate ale majoritatii producatorilor in segmentul asta de pret. 

Edited by varais

E super daca ai făcut o alegere in deplină cunoștință de cauză. Așteptam poze.

Despre 1.5tsi îl am pe octavia de la 0km si după 150mii km sunt Mega încântat, daca schimb masina tot cu VAG, tot motorul ăsta îl iau.