Jump to content

Chevrolet Captiva White Pearl

ches

Recommended Posts

Merci de pont! Pretul nu e asa de rau, pe Facet am dat 121 lei si pe Calorstat am dat 74 lei. De banii astia puteam sa il iau pe cel original...

Adevarul e ca nu am mai luat demult de la Radacini pt ca au inchis punctul de pe Lucretiu Patrascanu si mi-e peste mana sa ma duc la Gara de Nord 🙂 . Dar o sa tin minte sa verific si la ei inainte sa cumpara de la altii 👍.

Edited by ches
1 hour ago, ches said:

Merci de pont! Pretul nu e asa de rau, pe Facet am dat 121 lei si pe Calorstat am dat 74 lei. De banii astia puteam sa il iau pe cel original...

Adevarul e ca nu am mai luat demult de la Radacini pt ca au inchis punctul de pe Lucretiu Patrascanu si mi-e peste mana sa ma duc la Gara de Nord 🙂 . Dar o sa tin minte sa verific si la ei inainte sa cumpara de la altii 👍.

Ca idee, s-a inchis de ceva timp si magazinul aflat in aproprierea Garii de Nord. Trebuie sa fac o corectie legata de termostat. Am vrut sa zic Behr si am zis din greseala Beru.

• Like 1
  • 1 month later...
On 8/5/2024 at 1:22 PM, ches said:

Urmeaza weekendul asta sa schimb filtrele de motorina (sper 🙂 ).

I-am schimbat si filtrele de motorina pe 14 septembrie (la mai bine de o luna de la postarea de mai sus), masina avea in jur de 168000 km, nu am notat exact. Ca de obicei am folosit filtrele mai inalte care se potrivesc la modelul meu -> UFI 26.071.00 (174 lei). Cred ca am mai mentionat mai sus ca am niste filtre scurte, tot Ufi, tot pt Captiva, dar probabil pt modelul 2012. Daca le vrea cineva, sunt ale lui.

• 2 weeks later...

Eu am vorbit de curand cu cel ce a luat-o pe a mea si i-am spus ca imi pare rau ca am vandut-o.

Mai ai de mers pana la milionul de km 😃.

Edited by Corneda
  • Like 1

O masina veche e o masina veche. Mai trebuie bagati bani in ea si trebuie sa cantaresti cat o mai tii si cati bani ai de bagat in ea. Eu am bagat anul asta pt ca am in plan sa o mai tin minim 2-3 ani. Altfel, daca as fi avut Hyundaiul ca tine nu as fi tinut 3 masini... si asa si sa am grija de 2 imi ia ceva timp 🙂.

In cazul Captivei tine de ea cat mai vrea sa stea la noi, la prima problema majora probabil va fi data asa cum este si ne vom lua si noi una noua. Eu tind sa merg pe un SUV SH diesel vechi de 3-5 ani sau o Tesla Model Y noua. Vedem, mai e pana acolo. Intre timp voi avea suficiente statistici si voi vedea si care este trendul cu masinile electrice la momentul respectiv. O alta problema va fi si daca voi avea cum sa o incarc acasa, sa stau sa vanez statii de incarcare is no fun 🙂 . La tara am panourile solare si cum majoritatea drumurilor le fac acolo as putea sa incarc masina gratis daca imi iau un acumulator mai baban ca sa strang 2-3 zile energie.

Stiu ce zici, la mine a atarnat destul de mult vechimea in decizia de a o vinde, pana la urma 17 ani nu sunt putini, iar la drum lung recunosc ca plecam cu o anumita incertitudine ca pot aparea N motive sa dea gres, chiar daca sunt constient ca o poti pati si cu masina nou nouta.

Personal in diesel-urile mai noi nu prea am incredere, deja sunt prea complicate si sensibile (bine, judecand drept, si benzinarele de azi sunt ca diesel-urile dpdv complexitate).

Electrica da, ar fi ceva ce te degreveaza de mentenanta si complexitatea repararii reperelor ce tin de motor, evacuare s.a.m.d, dar cu toate neajunsurile cunoscute (depreciere, costuri reparatii majore, degradare acumulator). Daca stai la bloc e complicat rau cu incarcarea si nu cred ca se va rezolva prea curand treaba asta.

Pana una alta, bucura-te de ea, e o masina faina si practica, deja devine mai rara pe strazile noastre.

• 1 month later...

Acum aprox. 3 saptamani am fost cu Captiva la service pt o pierdere de ulei pe care am observat-o de prin septembrie. Intrucat in aprilie am fost la service pt a rezolva pierderile de ulei, distributia etc, initial am crezut ca este vorba de busonul de la ulei. Din pacate am observat ca una din garniturile schimbate in primavara a cedat. Din fericire am rezolvat pe garantie.

In urma verificarii de rampa s-a observat si ca intercoolerul era usor crapat si ca aveam si o pierdere de freon pe la radiator de AC. Le-am schimbat pe amandoua cu produse aftermarket:

- intercooler NRF - 820 lei

- radiator AC Nissens - 550 lei

Cu schimbare freon si manopera lucrare am dat 1940 lei, o suma OK as zice.

Dupa schimbare am observat o imbunatatire la acceleratie, mai ales in plaja de sus a turatiilor. Nu stiu daca era de la faptul ca era crapat, de la faptul ca avea ulei in el (cand ma bagam pe sub ea vedeam o umezeala de ulei in zona intercoolerului), dar cu siguranta merge mai bine.

Dupa ce fac 1000km o sa ma intorc la service pt verificare pierderi ulei ca sa fie siguri ca s-a rezolvat. Cel mai probabil asta se va intampla pe la inceput de decembrie.

• Like 2
  • 1 month later...

Revin cu ceva impresii dupa mai multe drumuri pe autostrada si unul pana la bulgari la Pamporovo si inapoi (aprox 1000 km).

Cu siguranta intercoolerul era cel care facea ca masina sa nu mai traga "ca inainte". Am curatat si reconditionat eu injectoarele, am verificat turbina etc, dar vinovatul pt gatuiala aia peste 3500-400 rpm era de la intercooler. Acum masina "trage grav la orice turatie" ca sa citez un clasic 🤣🤣🤣 . I-am dat blana pe drumul de bulgaria , inclusiv depasiri in panta si masina se comporta ca una cu 184cp si 400Nm. Inainte era bine, dar nu foarte bine 🙂 . Acum e ce trebuie 😄 .

Am verificat si scurgerile de ulei dupa aprox 1000km in decembrie si totul era bine. Cu ocazia asta am facut si schimbul de ulei, mai ales ca se aprinsese si becul de "change oil soon", deci am impuscat 2 iepuri. Costul a fost de aprox 450 lei cu ulei GM 5W30 si filtru aftermarket, parca Mahle, nu bag mana in foc. Mai scump decat schimbul facut de mine la tara cu Mobil, dar un pret totusi decent.

Drumuri bune tuturor in 2025!

• Like 2
  • 1 month later...

Doua poze de acum 2 saptamani,  dupa prima deszapezire si o spalare rapida. Bineteles ca a mai nins 2 zile dupa ce am spalat-o si am mers la serviciu cu ea, deci am porcait-o din nou 🙂 .

Jantele se tin foarte bine, momentan sunt multumit de vopseaua de jante Parkside. 

20250220_131022.jpg

20250220_131033.jpg

• Like 2