Geo_ZGA Posted November 22, 2019 Author Share Posted November 22, 2019 Vesti proaste... in scurt timp o sa aflu cat ma costa sa-l fac. Link to comment
Salex Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 Cauta un bloc SH in stare buna. Personal nu am incredere in bucsare si nici in Cota 2 (Cota 1 nu cred ca iese si nici nu se poate la toate motoarele ... nu cunosc particularitatile Corsei tale) Link to comment
Geo_ZGA Posted November 25, 2019 Author Share Posted November 25, 2019 Blocul a plecat deja la meserias (speram ca nu intre ghilimele), ramane de vazut ce poate sa faca. Bloc sh bun... tricky, greu de gasit, si la norocul meu cu masina asta, sigur dau de o alta cazatura. Si la ala ar trebui demontat, verificat etc. Plus ca nu am timp sa umblu dupa el, nici bani nu mai sunt... Link to comment
Dj_Dark Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Stii ca dupa alezaj trebuie alte pistoane de cota marita pe langa segmenti...etc nu? 🙂 O sa coste ceva, nu stiu daca merita avand in vedere cat a costat masina dar tu stii. Link to comment
Geo_ZGA Posted November 25, 2019 Author Share Posted November 25, 2019 Nu, ideea era ca, dupa masuratoare are 2 optiuni: 1. alezare la aceeasi cota. 2. daca sunt adanci, bucsare pe pistonul 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 28, 2019 Author Share Posted November 28, 2019 (edited) Cica a luat f putin din 1 si le-a honuit pe toate. Aseara m-am dus chipurile sa iau masina... l-am ajutat sa monteze ce mai era pe acolo, i-am dat o cheie, iar in 3. Pistonul 1 ba are compresie, ba nu are... singurele variante la care ne-am gandit sunt ori supape care nu calca bine, in functie de cum se aseaza, ori tacheti. Doar ca a aparut alta problema... a murit alternatorul, de tot. Facea figuri de mai de mult, gasisem firul de excitatie innadit si coclit, am zis ca aia e buba. Masina a ramas la mecanic, comanda si un releu de incarcare si un termostat, doar ca sa fiu sigur. Problema e sa gaseasca azi pe cineva care sa repare alternatorul, el a zis ca nu se pricepe si nu se baga. Intre timp m-am uitat pe net, se schimba usor releul de incarcare cu platoul de carbuni, o sa-l fac eu. Edited November 28, 2019 by Geo_ZGA 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 28, 2019 Author Share Posted November 28, 2019 Update... presiunea de ulei este f mare. In jur de 5 bari, desi ar trebui sa fie la 1,5, iar la axe nu ajunge f mult ulei. Singura concluzie pe care o pot trage, dupa tot jegul descoperit si curatat pana acum in motor, e ca unul sau mai multe canale de ungere sunt infundate. Cel mai probabil in chiulasa, pt ca blocul l-a curatat ieri cu presiune. Problema acum este cum sa curat canalele alea... ca nu e o teava dreapta. Link to comment
Salex Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 De ce nu o fi suflat si chiulasa ... doar el stie. Daca ai vreun dop chiar inainte de cuzineti, vai de axe. Demontata chiulasa, imbaiata la greu in solutie de curatat (sau motorina+benzina), suflata cu pistolul si remontata. Link to comment
Geo_ZGA Posted November 28, 2019 Author Share Posted November 28, 2019 Cica nu se baga, ca nu stie, ca nu poate... ca bla,bla. O sa vorbesc din nou. Link to comment
florinellll Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 Citesc si nu imi vine sa cred Parca este un cosmar ,pe cuvant. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 28, 2019 Author Share Posted November 28, 2019 30 minutes ago, florinellll said: Citesc si nu imi vine sa cred Parca este un cosmar ,pe cuvant. Eu deja nu stiu ce sa-i mai zic... m-a pus sa caut chiulasa sh, ca el nu se baga sa o curete, ca nu-mi garanteaza. De parca cu una sh ai garantii... asa ca, in momentul de fata, e in standby. De bani nu mai zic nimic... Link to comment
florinellll Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 Acum 5 ore, Geo_ZGA a spus: Update... presiunea de ulei este f mare. In jur de 5 bari, desi ar trebui sa fie la 1,5, iar la axe nu ajunge f mult ulei. Singura concluzie pe care o pot trage, dupa tot jegul descoperit si curatat pana acum in motor, e ca unul sau mai multe canale de ungere sunt infundate. Cel mai probabil in chiulasa, pt ca blocul l-a curatat ieri cu presiune. Problema acum este cum sa curat canalele alea... ca nu e o teava dreapta. Cand este motorul rece 5 bari e ok,daca la cald are 5 nu e bine Link to comment
Viktor Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 Presiunea de ulei e variabila in functie de turatia motorului (de stiu eu bine) iar 4-5 bari ii atinge pe turatie maxima apoi un surplus inregistrat cauzat de o semi-opturare a lagarilor de ungere e taiat de supapa de supra-presiune a pompei de ulei. Aia 5 bari la rece (ceia ce vrea sa insemne ~ 1500 rpm) e mult. E un dop pe undeva si inclin sa cred ca pe lagar principal inainte de ramificatii catre axele cu came altfel ar diminua presiunea. Link to comment
Salex Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 10 hours ago, Geo_ZGA said: ... la axe nu ajunge f mult ulei ... unul sau mai multe canale de ungere sunt infundate. Cel mai probabil in chiulasa, pt ca blocul l-a curatat ieri cu presiune. Deci ... chiulasa nu se baga sa o curete ... blocul, in schimb, l-a curatat. Banuiesc ca nu sunt singurul care are o problema cu intelesul omului asta. Si cand ma gandesc ca am avut ceva ganduri apreciative la adresa lui ... E OK, mi-a trecut. 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted November 29, 2019 Author Share Posted November 29, 2019 13 hours ago, florinellll said: Cand este motorul rece 5 bari e ok,daca la cald are 5 nu e bine La cald, 90 grade... 11 hours ago, Viktor said: Presiunea de ulei e variabila in functie de turatia motorului (de stiu eu bine) iar 4-5 bari ii atinge pe turatie maxima apoi un surplus inregistrat cauzat de o semi-opturare a lagarilor de ungere e taiat de supapa de supra-presiune a pompei de ulei. Aia 5 bari la rece (ceia ce vrea sa insemne ~ 1500 rpm) e mult. E un dop pe undeva si inclin sa cred ca pe lagar principal inainte de ramificatii catre axele cu came altfel ar diminua presiunea. La cald si la ralanti 4.5 bar, fata de 1.5 cat zice manualul 9 hours ago, Salex said: Deci ... chiulasa nu se baga sa o curete ... blocul, in schimb, l-a curatat. Banuiesc ca nu sunt singurul care are o problema cu intelesul omului asta. Si cand ma gandesc ca am avut ceva ganduri apreciative la adresa lui ... E OK, mi-a trecut. Nu, nu esti singurul... mai ca-mi venea sa iau eu chiulasa acasa si sa o bag in cada sa o curat :)) Nici eu nu inteleg de ce "nu se baga"... da, stiu ca sunt canale mai fine, putin mai complicat, dar nu vad ce e asa problematic. Link to comment
Viktor Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 Chiar mi-s curios de cauza fenomenului, daca lagarele chiuloasei sint obturate ori ... Link to comment
catapkz Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 (edited) Masina sh e întotdeauna o loterie... Toate mașinile pe care le-am cumpărat pana acum au fost sh si au fost gauri negre... Dar, ce poti face? Edited December 2, 2019 by catapkz Link to comment
Geo_ZGA Posted December 2, 2019 Author Share Posted December 2, 2019 O supapa de admisie indoita pe 1. Nu mult, f putin... suficient. Restul inchid perfect. Deci se mai adauga 4 supape (le schimb pe toate la 1), 4 simeringuri, garnitura de chiulasa (inca una), garnitura de baie... si verificare planeitate (iar), curatare canale si supapa presiune pompa ulei. Link to comment
catapkz Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Sunt super curios, la cat ai ridicat pretul masinii? Grosso modo, cat te-a costat pana acum masina - pret achizitie + reparatii? Link to comment
florinellll Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 (edited) De ce mai rasucesti si tu cutitul in rana?🥺 Edited December 2, 2019 by florinellll Link to comment
Geo_ZGA Posted December 2, 2019 Author Share Posted December 2, 2019 (edited) Cred ca am dublat-o... 1000 euro masina, vreo 3500 lei bagati in motor pana acum, plus un radiator, un rulment spate, bielete pe dreapta. Mult, f mult. Si unele cheltuieli au fost inutile, deja chiulasa e a 3a oara jos, intr-o luna. Edited December 2, 2019 by Geo_ZGA 2 Link to comment
Viktor Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Fii atent si la garnitura de chiuloasa ca nici unul din orificiile aferente sa nu fie subdimensionate. Au mai fost cazuri. Unii folosesc si pasta pentru etansarea garniturii, eu unu nu recomand. Link to comment
Geo_ZGA Posted December 3, 2019 Author Share Posted December 3, 2019 Toate sunt subdimensionate fata de canalele din bloc si chiulasa, pt controlul presiunii probabil. Nu, fara pasta... Dj-ul a pus niste vaselina, dar nu sunt adeptul si vad ca nici mecanicul. Incep sa ma enervez... rau. Azi a dus chiulasa la facut, cica toate au mici indoituri, mai mult sau mai putin vizibile. In concluzie trebuie sa schimb 16 supape, 16 simeringuri. 1 Link to comment
Viktor Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 Geo, blocul motor l-ai pus la punct, mai fa un efort in reconditionarea chiuloasei si ai inlaturat multiple cauze pe termen lung. Link to comment
Geo_ZGA Posted December 3, 2019 Author Share Posted December 3, 2019 Nu e pus complet la punct, au mai ramas cuzinetii, care arata ok totusi si am zis ca nu-i mai schimb... dar e bine si asa. Pai asta fac, inlocuiesc si supapele, imi curata si chiulasa bine si sper ca asta sa fie finalul cu motorul. Mai e alternatorul, sper sa fie suficienta inlocuirea platoului. 1 Link to comment
Recommended Posts