Salex Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Viktore ... mai am un pic si cred ca esti invidios 😄. Nu a vazut Bucurestiul atata oxigen in aer ... de nici nu isi aduce aminte ! In urma cu 6 luni cred ca nici in Brasov nu era aer asa de curat Azi am primit, intamplator cred, un mail de la cei de la airly ... M-am uitat pe harta Romaniei, nu doar a Bucurestiului. Se vede ca a scazut traficul ! PS: e valabil pentru toata Europa ... Link to comment
Viktor Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Invidios, ii putin spus ... Adevarul e ca si in zona ne-am intors cu ~ un doaua'j de ani in urma cind rar trecea cite o mirtoaga fumigena pe ulita. Un relax de toata frumusetea in trafic, imi place. Link to comment
florinellll Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 La un moment dat in istoria sa ,omul a fost vanator culegator. Link to comment
VAXXi Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Da, numa' bine sa profite aia care ard deseuri ... azi la pranz duhnea cumplit. Link to comment
Geo_ZGA Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Si daca tot sta toata lumea in casa... se taie si paduri la greu. Acum 2-3 zile circulau poze cu tiruri si trenuri pline. Link to comment
Viktor Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 "Vai di mini s di mini ..." Iote unde stateau inteligentii secolului, ce sfaturi de oameni mari cum sa devii prost cretin si idiot, cum sa te dezici de cei 7 ani de-acasa renuntind la cuvintul magic (in opinia unora) multumesc ! Ce sa vezi, se vor topi turturii de la polu' nord de dai dovada de bun simt ! Iote ca si bajeatu' de pe ulita are o ideie in a reduce poluarea in Bucuresti : inchide nene latrina3; romaniatv; realitateatv si akti microbi gen ce polueata in draci din orice punct de vedere ! No ... consum digital aiurea, ba chiar toxic omenirii ! Link to comment
Corneda Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 (edited) E na, au mai gasit acum o prostie. Eu as propune ca dupa fiecare doua inspiratii, a treia sa o sarim. Edited January 11, 2021 by Corneda Link to comment
mr_ Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Nu stiu daca v-am mai povestit, insa am citit recent un studiu făcut în Belgia de UCL - universitatea catolica din leuven (cea mai veche și mai bine cotata universitate de pe bătrânul continent). Au mers la rețeaua de itp și au verificat emisiile de particule fine la aprox 800 mașini cu aparatura sofisticata (nu gluma aia sinistra de măsurat opacitatea care este în continuare standard la itp). Vestea buna e ca 85% dintre diesel sunt conforme, și unele emit chiar mult sub limita. Vestea proasta e ca cele 15% ramase emit de peste 5 ori mai mult decât e permis pentru întreaga flota. Unele au filtrul de particule complet anulat iar emisiile ajung de 1000 ori peste limita. Iar măsurarea opacitatii la itp nu le detectează. 5-6 ani după dieselgate itp-ul la diesel rămâne o gluma. Link to comment
Viktor Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Da, Corneda. Se mai gaseste cite un "nea cariera" cu sa vezi ce-am descoperit io ! Mda. Da' bine ca n-o zis ca off topic'u pe furum dauneaza grav incalzirii globale si dezgheata turturi ca drept imi bagam picioru ! Acuma sa fac si o comparatie : amu vreo trei'j de ani cind ma trimitea mama la bunica in pas alergator (ca-mi placea, sportu'i sport!) "in celalalt cap al lumii" cu ciite un mesaj si nu doar ca eram mai iute ca mail'u de azi da' ma incingeam de n-aveau curaj sa puna mina pe mine ... nu se mai topeau ghetarii ? Ei, despre ce vorbim ? Il intreb io pe nea cariera ... Ceia ce povestesti tu, mr_ se intimpla in tarile cu apa calda si combustibil in toate mintile. Acelasi studiu efectuat intr-o tara cu apa rece (iarna in capitala) ar inversa procentele la cit de mizerabil ii combustibilul de parca s-ar arde petrol pur si asta n-o spun eu, ci filtrele de combustibil schimbate ce le-am vazut de-a lungul timpului chiar si p'aici pe forum. Link to comment
Dj_Dark Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 @mr_, In Ro procentele sunt invers la alea cu dpf anulat din pacate. Link to comment
mr_ Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Pai concluzia e aceeasi, ITP-ul e inutil, sau insuficient. Aici nu se ia cu spaga, insa masuratoarea care se face la masinile diesel e o gluma, il pici doar daca vizual se prinde inspectorul ca lipseste ceva. Daca nu, ura si la gara. La voi probabil se ia cu spaga... problema poate fi diferita insa tot la ITP trebuie umblat. Link to comment
Dj_Dark Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 La voi sunt oamenii mai responsabili, asta vroiam sa subliniez 😉 Link to comment
mr_ Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Da, iar asta e o condiție necesară, însă nu și suficienta... Link to comment
Viktor Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Aham, "hardem cahucioace manchatzias". Mda. Link to comment
VAXXi Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 https://www.cmpb.ro/ Tam-tam ... ca tot au inceput s-apara panourile prin oras, cica din 15 martie incep si amenzile. Link to comment
Geo_ZGA Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Te referi la parcarile cu plata? Am inteles ca nu prea le merge sistemul prin sms... iar preturile, in centru, sunt fantastice. In special pt rezidenti, 7-8000 lei pe an (mii, nu sute) pt un loc rezervat Link to comment
VAXXi Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Da, zonele unde-au pus indicatoare noi, cu SMS la 7588 (si QR pus la 3 metri de pamant, ca sa-l scanezi cu binoclul). Zona 0, 1 an, 9450 lei. Zona 1, 1 an, 4725 lei. Zona 2, 1 an, 1890 lei. Apar doar in aplicatie: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.cmtib.bspb Link to comment
ches Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Am vazut ca tot instaleaza baietii indicatoare, insa foarte multe masini erau deja parcate, nu stiu cati au platit parcarea... Link to comment
Viktor Posted November 2, 2021 Share Posted November 2, 2021 Ioti bre ce bine stam la capitolu' poluare, bre ... Daca sefu' o zis ca ploua de jos in sus, apoi asa este ! 1 Link to comment
Recommended Posts