Jump to content

Kilometraj De Bicicleta

ticolino

Recommended Posts

am un vitezometru/kilometraj de bicicleta, din acela cu senzor cu magnet, la care am

niste probleme: senzorul s-a stricat (e mereu inchis), iar magnetul l-am pierdut :wallbanger:

aveti idee unde gasesc doar senzor si magnet? sau aveti careva pe-acasa un kilometraj "consumat"? ca parca n-as da cateva sute de mii pe un kilometraj nou...

PS. am incercat la tarabe la obor, dar n-aveau decat cu totul.

Edited by ticolino

Ticolino, crezi ca senzorul ala e "activ"? Parca vin doar doua fire la el :-?

Fara vreo intentie ofensatoare, daca e vreun scurt pe fir (de arata "inchis")?

Daca totusi ajungi la concluzia ca e stricat, poate il "diseci" sa aflam ce are in el (eu eram convins ca inauntru e o bobina).

O idee: ca magnet, iti iei un... ochi de pisica d-ala de se fixeaza pe spite, un magnet gasesti tu si i-l bagi pisicii in ochi (cumva, cumva).

prinderea de spite o mai am, magentul care se insurubeaza acolo l-am pierdut :(

senzorul o sa-l disec cu mare placere cand imi gasesc altul. eu zic e stricat pe inchis, pt ca daca il bag si-l scot repetat din "ceas", da impulsuri. daca-i dau cu magnet pe la bot, nu da.

deci: imi trebuie firul cu senzor si un magnet de insurubat (nu am nici un magnet si nici idei :( ). anyone? :-?

Piese de biciclete se gasesc la magazinele First Bike. Un magazin este cum iesi de sub pasajul Bucur Obor, spre diectia Piata Muncii, vreo 300-400 m pe partea stinga, aproape de intersectia urmatoare.

merci, hitman! am fost acolo si am gasit. nu aveau la vanzare, dar vanzatoarea m-a redirectionat la baiatul de la depozit, care m-a rezolvat pt "cat ma lasa inima". care m-a lasat de 50k :D

pt curiosi, am disecat vechiul senzor. deoarece nu am scule de finete, pe la sfarsit am cam dat chix. rezultatul e in poza de mai jos.

post-228-1117206953_thumb.jpg

Buna poza! Multam' ticolino.

Pare un contact reed (un contact care se inchide sub actiunea unui camp magnetic). Simpatica chestie, zau ca nu m-as fi gandit. Adevarat, poate sa arate "inchis" si daca nu e alimentat (e doar un contact in fond).

Este intradevar un contact reed. Eu descoperisem mai demult dar nu am fost pe faza sa va scriu aici. La mine se intampla sa nu mearga cand se departa senzorul si nu prea mai avea influenta magnetul asupra lui. Trebuia sa treaca cat de cat aproape de senzor!