AndreiCiprian Posted December 20, 2024 Author Share Posted December 20, 2024 Ca tot este sezonul :)) Cand am facut masina acum 3 ani si am pus caloriferul de caldura nou, nu puteai sta in masina de caldura. Acum baga asa, sa fie :)) S-a procedat la spalarea instalatiei, doar cu apa cu presiune, dar lasata sa curga acolo liniștită, cam 5 minute pe fiecare traseu, unde a permis spatiul, am scos furtune si le-am spalat individual . La final am bagat aspiratorul sa trag apa care mai ramasese rătăcită prin motor, dupa pistolul de aer de la compresor. Combinatia la antigel + apa , e undeva la 3 litri de G12 si 3.5 litri de apa. Soc si groaza , dupa ce am spalat tot, pus antigel , lasata fata sa ajunga la 90 de grade, baga aer rece :)) ; de cand am facut masina stiam ca am un senzor la climatronic dus, si-a adus aminte senzorul de mine si a zis na, tu de azi mergi cu caciula si mănuși . Dupa un restart la climatronic si-a revenit situatia, nu e cum o tineam eu minte, dar e altceva domne. Anu asta daca mai apuc sa fac schimbul de ulei e perfect :)) , daca nu, chiar cred ca nu se mai intampla nimic important pe 2024... 2 Link to comment
pompiliu92 Posted December 23, 2024 Share Posted December 23, 2024 On 12/20/2024 at 10:39 AM, AndreiCiprian said: Ca tot este sezonul :)) Cand am facut masina acum 3 ani si am pus caloriferul de caldura nou, nu puteai sta in masina de caldura. Acum baga asa, sa fie :)) S-a procedat la spalarea instalatiei, doar cu apa cu presiune, dar lasata sa curga acolo liniștită, cam 5 minute pe fiecare traseu, unde a permis spatiul, am scos furtune si le-am spalat individual . La final am bagat aspiratorul sa trag apa care mai ramasese rătăcită prin motor, dupa pistolul de aer de la compresor. Combinatia la antigel + apa , e undeva la 3 litri de G12 si 3.5 litri de apa. Soc si groaza , dupa ce am spalat tot, pus antigel , lasata fata sa ajunga la 90 de grade, baga aer rece :)) ; de cand am facut masina stiam ca am un senzor la climatronic dus, si-a adus aminte senzorul de mine si a zis na, tu de azi mergi cu caciula si mănuși . Dupa un restart la climatronic si-a revenit situatia, nu e cum o tineam eu minte, dar e altceva domne. Anu asta daca mai apuc sa fac schimbul de ulei e perfect :)) , daca nu, chiar cred ca nu se mai intampla nimic important pe 2024... Poate gasim senzorul ala sa il schimbi. 2 Link to comment
Mark-Damas 97' 98' Posted December 23, 2024 Share Posted December 23, 2024 Adica , vre-i s-o refaci ?? . Link to comment
AndreiCiprian Posted December 23, 2024 Author Share Posted December 23, 2024 9 hours ago, pompiliu92 said: Poate gasim senzorul ala sa il schimbi. Pai i-a vezi, "gasim" senzoru' ? :)) Link to comment
Viktor Posted December 23, 2024 Share Posted December 23, 2024 Ce senor ii ala bre, cum arata, ce cod are ? 1 Link to comment
AndreiCiprian Posted January 8 Author Share Posted January 8 On 12/23/2024 at 9:56 PM, Viktor said: Ce senor ii ala bre, cum arata, ce cod are ? Exact :)) Probabil am o idee cum arata, dar habar nu am de cod, o sa imi fac griji cand nu o sa mai funcționeze deloc :)) Link to comment
AndreiCiprian Posted March 2 Author Share Posted March 2 (edited) Bun, sa o luam de la început :)) Aveam o problema de ceva vreme cu apa in portbagaj, nu a durat decat un an sa rezolv :)), cert e ca ploua grav de tot pe la imbinarea tablei , unde din fabrica se pune mastic, care dupa aproape 25 de ani a cedat definitiv, am curățat cu peria de sarma tot ce mai era acolo, inclusiv vopseaua :)) si aplicat un mastic de la "Teroson" fix pentru imbinarea elementelor de caroserie, dat fiind faptul ca, eu sunt talent din naștere, cand a fost momentul sa aplic masticul, am realizat ca nu am pistol :)) Cert este ca s-a rezolvat, aplicat mastic, grund si vopsea la culoarea ( am mascat tot ce era in proximitatea zonei vopsite, bineînțeles ca am gazat luneta si aripa spate, dar astea sunt detalii) La începutul lunii am reușit sa ii fac si revizia, filtrele toate Mann , ulei celebrul GM Dexos2 5w30 siiiii am reusit sa schimb si prima sonda lambda cu una Bosch ca sa scap de check ( am zis ca se reduce si consumul, ca na, are masina toate datele necesare pentru amestec bun, minciuni, consuma fix la fel :))) ) , pe langa cele mentionate am aruncat si o mana de bujii NGK cu 2 electrozi si un set de fise Parts Mall daca ma mai ajuta memoria. Masina momentan sta cuminte de 3 saptamanii intr-un subteran, probabil pana la sfârșitul lunii asteia. Edited March 2 by AndreiCiprian 2 Link to comment
Recommended Posts