Jump to content

Alfa Romeo Mito 1.6 JTDM 120HP 320 NM

varais

Recommended Posts

On 2/19/2024 at 8:21 AM, varais said:

Am luat si jantele. Din pacate capacele sunt cu 2mm mai mari si nu se potrivesc. Am comandat altele.

IMG-20240216-WA0006.jpeg

Știu că modelul acesta de jante 17'' sunt fie argintiu satinat fie un gri antracit satinat. Au fost vopsite sa aibe acest aspect cromat? Dacă ai nevoie îți trimit PM cu link pentru catalog de piese pe codurile producătorului. Ca model jantele arata foarte bine dar înălțimea talonului de 45 MM cam mica pentru drumurile noastre și pentru suspensia foarte rigida pe spate a mașinii. 

Edited by GeorgeParaschiv
6 hours ago, George_Paraschiv said:

Greșeala mea , acum am văzut în catalog varianta asta 

Pai vezi de ce nu are ursul coada ?

• Haha 1
  • 2 months later...

81.500 km

Anvelope noi vara Nexen NFera SU4 205 / 45 R17. Capacelele pentru jante se pare ca doar pe original se potrivesc. Dupa ce le schimb trec pe la reprezentanta sa le comande ei ca eu m-am saturat sa tot comand si sa nu se potriveasca. Distractie tipica Alfa Romeo !

Nexen-N-Fera-AU5.thumb.jpg.2d80278c60b213318023b860a0417bd9.jpg

• 1 month later...

Dupa ce am incercat la reprezentanta sa cumpar un kit de retus vopsea si mi-au cerut cam 300 ron pentru el, am mai cautat si am gasit pana la urma nebunia de culoare Biancospino 251/A la doar 50 ron plus curier.

Maine ma apuc de schimbat discuri si placute si verificat tot ce inseamna bucsaraie la Buburuza. Sper sa nu am surprize . 

WhatsApp Image 2024-06-21 at 12.01.39 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-06-21 at 12.01.39.jpeg

• Like 1

82.700 km

Schimbat discuri si placute fata spate, ambele TRW la fel ca la Passat.

E prima data cand repar ceva la buburuza si chiar eram curios sa vad cum se intampla lucrurile. Cea mai mare problema a fost insa caldura de ieri, in 6 ore am baut 4 litri de apa. Partea de artuculatii este super ok deocamdata. Pe spate dreapta parca rulmentul are ceva zgomot cu toate ca nu are nici un pic de joc. Ramane sub observatie acum ca nu mai haraie pacutele frecand buza discului pe fata , iar pe spate unde placuta nu mai calca pe tot discul ( Mircea stie !) am gasit placuta pusa invers si chiar m-am chinuit putin sa o scot. Am avut si o surpriza neplacuta sub forma suruburilot tip torx interior de la suporturile etrier fata dar am rezolvat. La passat sunt suruburi tip E pe sapate iar la Alfa torx interior. Deci mai am de cumparat ceva scule.

WhatsApp Image 2024-06-23 at 13.35.06 (2).jpeg

WhatsApp Image 2024-06-23 at 13.35.06 (1).jpeg

@Viktor Mda la Mito pe spate sunt asa mici ca se pot pune si invers. Invers adica marginea curbata nu urma curbura discului era pe interiorul discului.

Dublu Ha ? ... Nu ma dumiresc care e faza cu marginea curbata a placutei ... Asta apare dupa uzura discului si se umbla la placute. In cazuri din.astea eu folosesc o pila cu simt de raspundere pentru a reda planeitatea placutei. 

Din cite am inteles eu se face referire la forma placutei in sine pe inaltime ce e usor curbata in general si ia forma razei discului la exterior, cade asa frumos pe disc in paralel cu raza discului. Acuma , a fi montate invers ... imi miroase a sopron tuning ca de au fost montate intr-un service astfel, a grav ! Da' la cite coscarii se fac ... iti sta mintea-n loc ! Silicoane date din mistrie, pene din lemn sa nu zdargane, colier rusesc (sirma) cit cuprinde, arculete la etrieri, furtun de tras vinul din butoi pe la sistemul de alimentare, destuparea furtunului flexibil de frina cu andreaua (peate - poate mai merge oleaca, macar vreun an)  s.a.m.d

Dupa cum spuneam rulmentii spate fac prea multa galagie. I-am luat si pe astia. SKF - VKBA 3540. Pe langa ei am luat si bolturile de centrare pentru disc. Erau lipsa pe toate rotile.

WhatsApp Image 2024-06-27 at 07.15.31.jpeg

WhatsApp Image 2024-06-27 at 07.15.24.jpeg

WhatsApp Image 2024-06-27 at 07.13.26.jpeg

Face toti banii o cheie dinamometrica iar YATO au produse bune. Plaja larga de cuplu 60 - 335 ii super OK. Aspect de luat in seama sa fie detensionata la zero dupa folosinta sa nu-i "oboseasca" arcul astfel se decalibreaza.

On 6/29/2024 at 5:00 AM, Viktor said:

Aspect de luat in seama sa fie detensionata la zero dupa folosinta sa nu-i "oboseasca" arcul astfel se decalibreaze.

Stiu asta acum 30 de e minute am dus sculele la boxa. Ca idee este greu de gasit o cheie in plaja asta si cu prindere 1/2 si accesibila la pret.Yato rulz !

83.080 km - rulmenti spate stanga dreapta rezolvati.

• 5 months later...

89800 km

Schimb de ulei si filtre.

Ulei -Selenia, filtu ulei, combustibil si aer-Magneti Mareli, filtru habitaclu - Kamoka ( carbon , antibacterian, 2.5qm etc.)

Niciodata nu am vazut un filtru de interior mai murdar ca asta.Pe cel de motor il inteleg pentru ca are prefiltru. 10000 km preponderent urban.

IMG-20241221-WA0001.jpeg

IMG-20241221-WA0008.jpeg

• Like 2