Geo_ZGA Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 Decizie de moment, acum 2 saptamani m-am apucat de dat telefoane pe la reprezentante. Un singur dealer a fost mai receptiv, seara m-a sunat sa-mi spuna ca au masina pt mine in Ungaria. Drept urmare, de astazi sunt mandrul posesor de "kei car", Suzuki Jimny 2023. 1.5 benzina, euro 6, cutie in 5 trepte, AC manual... un fel de Cielo mai evoluat :)) Long short story, masinile astea se vand in UE ca utilitara 2 locuri. Bancheta este deja achizitionata, va urma demontarea grilajului si montajul banchetei. Plus diverse accesorii, maruntisuri, iar in viitor anvelope AT, suspensie +5 si altele. 6 Link to comment
Corneda Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 Sa o stapaniti sanatosi, faina. 1 Link to comment
Viktor Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 Ei, asta-mi place ! Like ! Link to comment
vrazvanc Posted February 7, 2024 Share Posted February 7, 2024 Ai scapat de rugina. Bravo! Baiat fericit, tata fericit. 😁 Si mie imi place asta, culoarea misto. S-o stapaniti sanatosi! Link to comment
Geo_ZGA Posted February 8, 2024 Author Share Posted February 8, 2024 Multumesc, multumesc 🙂 Fi-miu e cel mai incantat, ii place maxim. Sotiei nu prea ii place interiorul, mie nu prea imi place suspensia, puterea... :)) E chestie de obisnuinta, stiam deja ca e mica si cu putere mica (102cp/1100kg). Aseara am montat 2 suporti de pahare/scrumiere si am pus breloc la cheie :)) Montajul suportilor a durat 2 minute, am stat vreo 20 sa ma joc in masina... muzica se aude oribil, difuzoare doar pe fata. Cand vine comanda cu suportii pt spate, voi monta difuzoare si acolo. Daca in continuare sunetul e slab, o sa le schimb si pe fata, iar playerul vom vedea. 1 Link to comment
VAXXi Posted February 8, 2024 Share Posted February 8, 2024 Vezi ca poti sa pui boxe mai mari daca ai niste adaptoare, ceva gen https://www.printables.com/model/734856-jimny-rear-speaker-adapter si https://www.printables.com/model/734848-jimny-front-speaker-spacer-525-inch😉 Link to comment
Geo_ZGA Posted February 8, 2024 Author Share Posted February 8, 2024 Sincer, nici nu m-am gandit... 🙂 Pentru spate pare tentant, chiar daca am comandat deja suporti pt boxe pe 13. Link to comment
Viktor Posted February 8, 2024 Share Posted February 8, 2024 4 hours ago, Geo_ZGA said: 🙂Aseara am montat 2 suporti de pahare/scrumiere si am pus breloc la cheie :)) Da' n-ai amenintat-o (inca) cu trusa de scule, asa-i ? 😎 Link to comment
Geo_ZGA Posted February 8, 2024 Author Share Posted February 8, 2024 Inca nu... in seara asta se anunta lucrare, la intalnire 🙂 Demontat grilaj si poate pus bancheta. Link to comment
Viktor Posted February 8, 2024 Share Posted February 8, 2024 Apropo de minji forta, aia 102 ii o putere decenta pentru kilele alea, se descurca destul de bine. Link to comment
Geo_ZGA Posted February 8, 2024 Author Share Posted February 8, 2024 Asa si asa... momentan nici nu pot sa o turez prea mult, pana ii fac un minim de rodaj (macar 1000km). Viteza maxim constructiva e 145km/h :)) Iar recomandat e maxim 120km/h, ca sa fie cat de cat ok si consumul. Oricum, ma asteptam sa fie mai slabuta ca putere. Link to comment
Geo_ZGA Posted February 9, 2024 Author Share Posted February 9, 2024 (edited) Multumita lui Mircea Jo si Rafi, care s-au miscat cu mare talent si dedicatie (cred ca le placea mirosul de plastic nou din masina), in 2 ore transformarea a avut loc. Au facut si proba 2 grasi, dupa cum se vede in poze :)) Ce nu se vede e ca au fost vreo 5 in total (portbagaj, bancheta, scaun fata)... am zis ca devine suspensie sport. Clestele de nituit piulite a fost f util, am mai dat o fuga si prin magazine de bricolaj pt suruburi, saibe etc. Nu a fost f complicat, dar de unul singur nu cred ca reuseam atat de usor. Mai lipseste o piulita cu pas diferit si clipsurile de la sezut (ar trebui sa vina azi). Edited February 9, 2024 by Geo_ZGA 3 3 Link to comment
AndreiCiprian Posted February 9, 2024 Share Posted February 9, 2024 In primul rand, sa o stapanesti sanatos . In al doilea rand :)), primu om care a luat masina Miercuri si Joi era demontata :)) mai pun si eu niste poze, unele facute de mine si unele de @pompiliu92 1 3 Link to comment
Geo_ZGA Posted February 9, 2024 Author Share Posted February 9, 2024 Moare dealerul de nervi daca vede pozele astea :)) In alta ordine de idei, au venit clipsurile de la radacini, totul ok. Bricheta de sx4 (mai ieftina, teoretic la fel) nu se potriveste, e mai groasa. Aia e... 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted February 12, 2024 Author Share Posted February 12, 2024 In weekend am colorat geamurile cu folie Llumar si am facut primii 500km (Siriu, Intorsura Buzaului, retur pe Cheia). Consumul mixt a fost de 7.5, iar cel extern a iesit la 6.3, ambele calculate la pompa. Nu am mers tare, pe autostrada nu am depasit 3000 ture, in majoritatea cazurilor am schimbat pe la 2500... rodaj, verificare la 1000km, dupa aceea vin anvelopele, ceara si noroiul 🙂 3 Link to comment
VAXXi Posted February 12, 2024 Share Posted February 12, 2024 Auzi, da' stergator pe luneta n-ai ? Link to comment
Geo_ZGA Posted February 12, 2024 Author Share Posted February 12, 2024 1 hour ago, VAXXi said: Auzi, da' stergator pe luneta n-ai ? Este, este... pe asta l-au dat din fabrica :)) E ascuns de roata de rezerva, la cat de mic e nici nu se vede din unghiul asta Link to comment
VAXXi Posted February 12, 2024 Share Posted February 12, 2024 Da, banuiam eu, doar ca la mine e in dreapta rotii si se vede. Sa vezi ce fun e sa cauti stergatoare de 30 cm :)) 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted February 12, 2024 Author Share Posted February 12, 2024 Taiem din alea mai mari, nu e problema :)) Azi am pus covorasele cu bordura, speram sa reziste in timp. 3 Link to comment
Geo_ZGA Posted February 13, 2024 Author Share Posted February 13, 2024 Am mai montat cateva maruntisuri "marca aliexpress"... prize usb (mesterita de mine, sa montez bricheta Suzuki), plastice sub manerele usilor (devin buzunarase, bune de tinut tigarile), o tavita cu suport pahare la schimbator 1 Link to comment
VAXXi Posted February 14, 2024 Share Posted February 14, 2024 Ce calibru e USB-ul ala? Link to comment
Geo_ZGA Posted February 14, 2024 Author Share Posted February 14, 2024 5 minutes ago, VAXXi said: Ce calibru e USB-ul ala? 6.5 romanesc, ww1 😄 Link to comment
Geo_ZGA Posted February 16, 2024 Author Share Posted February 16, 2024 Mici maruntisuri... aparatori de noroi (doar pt spate, pe fata trebuia sa dau niste gauri) si protectii pt firele de la dezaburire. 5 Link to comment
Viktor Posted February 18, 2024 Share Posted February 18, 2024 Alea da (!) aparatorile de noroi. Unu la mina iti protejeaza spoilerul spate, doi la mina nu arunci cu bolovani in farurile celor din spate si nu in ultimul rind "da bine", arata a masina. Toate trocariciurile ar trebui sa aibe din fabrica obligatoriu sorturi de noroi ! Link to comment
Recommended Posts