Geo_ZGA Posted March 20, 2024 Author Share Posted March 20, 2024 12 hours ago, Viktor said: Eu cred ca nu ! Cel putin eu unu nu vad vreun avantaj. Ce prinzi intre roti si e prea inalt, ia contact cu puntea, diferentialul. Din roti nu mai merge inaltat ? Caucioace mai inalte. Am pus deja cu 1cm in plus la diametru, deci o inaltare de 0,5cm :)) Ar mai exista varianta si mai mare, 235/75/15... dar consumul sare in sus, demarajul si viteza maxima scad mult. Si nu am vrut sa ii stric comportamentul pe asfalt, si asa slabut. Link to comment
VAXXi Posted March 20, 2024 Share Posted March 20, 2024 13 hours ago, Geo_ZGA said: Dar fiind vorba doar de inaltarea caroseriei, sunt in dubii daca are vreo utilitate sau nu. Are, bagi roti mai mari 😀 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 20, 2024 Author Share Posted March 20, 2024 3 minutes ago, VAXXi said: Are, bagi roti mai mari 😀 Stiu, dar eu nu vreau roti mai mari :)) Adica na, as vrea... dar as vrea sa se si miste masina din loc cu ele. In concluzie 215/75 raman. Link to comment
VAXXi Posted March 20, 2024 Share Posted March 20, 2024 Da, pe JB43 trebuia si nitel ridicat/ajustat pe la colturile barelor ca sa incapa 215/75R15 🙂 Link to comment
Viktor Posted March 20, 2024 Share Posted March 20, 2024 6 hours ago, Geo_ZGA said: ... dar as vrea sa se si miste masina din loc cu ele. . Ete na, amu ... si inalta si blonda ... si botoxata in 6 trepte de se poate ... Haidi breee ... 😉 Sigur ca o sa se miste ceva mai greu cu roti mai mari, se pierde din Nm la roata iar pe coclauri se descurca ceva mai greu, si ambreajul usor solicitat. Eu unu chiar nu vad cum ar putea fi inaltata o masina cu punti cu tot in afara variantei rotilor mai mari. Doar caroseria inaltata la ce-ar ajuta ? N-am prins ideia, care ar fi benificiul ? La modul serios intreb, ce plus ar aduce ... Link to comment
Geo_ZGA Posted March 20, 2024 Author Share Posted March 20, 2024 Mai rigida si ar mai creste unghiurile de atac si degajare. Dar pe astea le are oricum mari... da, in principiu nu cred ca o mai inalt. Azi am mai pus cateva chinezarii. Protectie interior capota (cica ar mai estompa din sunetul motorului, galagios de felul lui), "dopuri" incuietori usa (magnetice, sunt doar cu rol estetic), cheder protectie margine usa si o cotiera la sofer. Unde evident ca "measure 0, cut twice", am gresit-o. Am pus cotiera prea sus si mi-am dat seama tarziu, acum urmeaza sa caut un peticel simpatic pe care sa-l pun unde a ramas textilul taiat. Cotiera in sine e ok, mergea 1cm mai lata, dar e ok si asa. 2 Link to comment
vrazvanc Posted March 21, 2024 Share Posted March 21, 2024 (edited) Pentru cruciulita aia in tapiserie, vezi daca te ajuta cumva ASTEA. Edited March 21, 2024 by vrazvanc 1 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 22, 2024 Author Share Posted March 22, 2024 9 hours ago, vrazvanc said: Pentru cruciulita aia in tapiserie, vezi daca te ajuta cumva ASTEA. Da, am luat ceva asemanator de la noi 🙂 Aseara la intalnire, mi-am facut de lucru. Cielo e viu! Cielo traiesti in Jimny acum, prin claxoanele Bosch :)) 1 2 Link to comment
Viktor Posted March 23, 2024 Share Posted March 23, 2024 (edited) Interesant ca are "blana" capota benzinar fiind. Din fabrica ? Fu dezbatere pe tema asta, cine isi mai aminteste. Edited March 23, 2024 by Viktor Link to comment
Geo_ZGA Posted March 25, 2024 Author Share Posted March 25, 2024 On 3/23/2024 at 10:26 PM, Viktor said: Interesant ca are "blana" capota benzinar fiind. Din fabrica ? Fu dezbatere pe tema asta, cine isi mai aminteste. Nu e din fabrica, e pusa de mine "aftermarket" (aliexpress). Sambata am montat scuturile, ieri am facut tamplarie... STP pe podeaua portbagajului si cutie pt diverse (am aruncat polistirenul original si au intrat cricul, coarba, compresor, sufa, trusa de prim ajutor, triunghiuri etc). Trebuie sa mai iau niste adeziv pt mocheta si sa termin cu ea. 2 Link to comment
VAXXi Posted March 25, 2024 Share Posted March 25, 2024 Acu' ai rezolvat si problema "atinge cu puntea", recte "merge ca sania" 🙂 1 Link to comment
Salex Posted March 25, 2024 Share Posted March 25, 2024 Mi-e clar, cu fiarele te descurci bine, lemnul nu iti place 😆. N-ai fi aliniat si tu placile alea inainte sa prinzi coltarele... 1 5 Link to comment
Geo_ZGA Posted March 25, 2024 Author Share Posted March 25, 2024 12 minutes ago, Salex said: Mi-e clar, cu fiarele te descurci bine, lemnul nu iti place 😆. N-ai fi aliniat si tu placile alea inainte sa prinzi coltarele... E la capitolul "merge si asa" 😄 E cat de cat dreapta, cu capacul inchis nu se observa nimic... m-a mai ridicat stp-ul putin, ar fi trebuit 1cm mai jos ca sa fie la linie cu bancheta rabatata, dar e ok si asa. Link to comment
Viktor Posted March 25, 2024 Share Posted March 25, 2024 Se facusi bre "Jeo" ... Adevarat ce spun vecinii c-o facura-i sanie ? Link to comment
Geo_ZGA Posted March 26, 2024 Author Share Posted March 26, 2024 Mi-am facut putin timp sa termin pusul mochetei pe cutie. 3 Link to comment
Viktor Posted March 28, 2024 Share Posted March 28, 2024 Practica o cutie din asta in care sa tii maruntisiri la un loc si nu peste tot prin masina. Calerstile ce le-am alergat in trecut gen microbuze au fost inzestrate cu cutii pe ambele parti pe toata ungimea platformei un pic mai inalte decit un flacon de 5l lichid spalator parbriz (ca se cere, cind se ia in calcul traseu de mii de km intr-un singur fum) ce incapea la fix plus alte cele mai mult sau mai putin necesare, lanturi de iara, etc. Io ... imi tot fac planu' ca rromu' ca o sa-mi fac o cutie cu parametru aferenti da' inca nu-i veni timpul si tot intr-o cutie (ladita) de plastic poposesc maruntisurile. Mi urit sa vad toate cele inprastiate care pe unde ... Link to comment
Geo_ZGA Posted March 28, 2024 Author Share Posted March 28, 2024 E f utila pt chestii care raman mereu in masina. Pe langa tot ce era deja prin portbagaj (mult spus portbagaj, spatiul ala minuscul din spatele banchetei), mai e putin loc si pt alte maruntisuri. Pe laterale as vrea sa mai fac ceva, e un spatiu mort, macar pe jumatatea din spate. Nu stiu inca ce si cum, trebuie sa ma gandesc. Link to comment
Viktor Posted March 28, 2024 Share Posted March 28, 2024 (edited) Nu-mi dau seama ce material ai folosit la cutie.Pal sau ce e ala? Pare prea fin pentru a fi pal ... cel putin astfel pare din croiala (taiat) materialului. Edited March 28, 2024 by Viktor Link to comment
Geo_ZGA Posted March 28, 2024 Author Share Posted March 28, 2024 MDF. Am folosit de 18mm grosime, ca m-am luat dupa tipul de la taiere... dar ar fi mers si de 12mm. Costul total, cu balamale, magnet pt inchidere si mocheta cred ca a fost in jur de 50-60 lei. Si am mai dat 20 lei pe prenadez, dar mai am 3 sferturi din sticla. Link to comment
Viktor Posted March 28, 2024 Share Posted March 28, 2024 Da, un pic cam gros de 18mm dar ii OK. Se mai trezesc vorbind aiurea si astia pe mina carora is lasate astfel de materiale si cum obijnuiesc eu a spune, probabil pina mai ieri fu cofetar ! Dupa vreo 2 ani de practica in industria lemnului (asta in tinerete) unde am invatat foarte multe in acest domeniu ce tine de materiale, prelucrare, ansamblare, scule necesare (de la dalti, rindea manuala, circulare, freze, masini chertat etc) ma simt usor in masura a face recomandare si anume, pentru astfel de obiecte (lazi, sertare si nu doar) eu as recomanda ca si material placaj melaminat ignifugat (placaj multistrat). Foarte rezistent, usor de prelucrat, tine la uzura, la umezeala, slabe sanse de deformare, poate ramine natur, doar lacuit, doar vopsit, priza extrem de buna la imbinari, cepuit in orice mod, caneluri adincite tip sina pentru usi culisante incorporante, tapitat cu foaie autocolant ( mocheta ori orice altceva) etc. Un produs extrem de bun ! Si folosit cu incredere la diverse. Pentru o lada gen, un 8, maxim 10mm grosime ii mai mult decit suficient ! Un aspect de memorat : "inima" unui sifonier spre ex. ii placajul ala amarit din spate pe care multi nu dam doi bani, ala stabilizeaza tot intregul, de ala nu-i montat ca la carte ... se hideste, se prabuseste si asta valabil in otice situatie, ca e vorba de sertare, lazi si alte cele cu imbinari. Ca ideie doar ... fara a ma da flacau dastept ! Link to comment
Geo_ZGA Posted April 1, 2024 Author Share Posted April 1, 2024 Sambata am montat paravanturile, foarte utile, nu imi mai vine tot curentul direct in cap. Si daca tot eram acolo, am peticit si gaura din scaun, sper sa tina. Anvelopele noi sunt f bune pe asfalt, nu am avut nici o problema la drum. Consum Buc-Predeal 9.1 in bord, retur 8.3 (am mers mai calm, in limita legala +9km/h). 3 2 Link to comment
Geo_ZGA Posted April 8, 2024 Author Share Posted April 8, 2024 Sambata am montat roof rack-ul. Din pacate fostul proprietar a taiat bucatile fata-spate, care aveau si un rol de deflector, cred ca asta e motivul pt care a aparut o problema neprevazuta... pe la 80km/h face o rezonanta fff nasoala, de te scoate din masina. Dupa 100km/h e ok, ramane doar vajaitul clasic. Urmeaza sa vad cum rezolv, ca nu se poate merge la viteza aia. Link to comment
Geo_ZGA Posted April 8, 2024 Author Share Posted April 8, 2024 Mai sunt si verzi amandoua. Al colegului e totusi putin mai vechi si mai chinuit, l-a tot bagat pe offroad 🙂 Am fost azi la baietii cu sudura, ma ajuta dar trebuie sa-mi gasesc materiale... adica teava si 4 coturi la 90 grade. Plus o bucata de tabla pt deflector, dar aia nu e problema. Tot ce am gasit a fost teava de aluminiu de 40mm (39mm cea de la roof rack) sau teava din fier de 33.7mm (33mm interiorul celei de la roof rack). Ma gandesc totusi sa merg pe aluminiu, nu cred ca va fi asa vizibila diferenta aia de 1mm, totul vopsit negru la final. Link to comment
Recommended Posts