Jump to content

Pamintul, oval ori plat ?

Recommended Posts

No, cite colturi are mingea ?

Hai ca io chiar mi-s curios sa aud din gura celor ce sustin ca pamintul ar fi plat cum au ajuns la aceasta concluzie. Aceasta curiozitate o am de ceva vreme da' nimeni nu m-a liminat, inca. 

Pai iti raspund eu primul: eu nu stiu ce sa cred. Majoritatea spun ca pamantul ar fi rotund, ca au zburat ei cu avionul, ca s-au facut poze din spatiu, etc. Cu alt cuvinte, au aflat de la altii ca ar fi rotund. Eu zic asa: cum imi dau au seama, ca individ, ca pamantul ar fi rotund sau plat? Bine, mai sunt si alte intrebari, de genul: pamantul se invarteste in jurul soarelui sau viceversa? 

Treaba e ca astazi cind vorbim ii suficienta technologie la indemina si nimeni nu a adus vreo proba cu care sa conteste varianta ovalului. Altfel, foloseau in trecut niste technici in diverse de statea Cleopatra-n coada ! De-l pui astazi pe unu sa-ti ridice o grinda de acoperis, fara macara ii mort . Ra-ra-ra-ra stramosii n-au fost chiar tonti. Legile fizicii spre ex. nu vin de pe tictok din bucataria lu' Ciolacu. Am fi vai de capul nostru de geniile nu-si storceau materia cenusie pentru a pune lucrurile in ordine. Cine sustine ca pamintul ar fi plat, trebuie sa faca dovata clara, indubitabila. Instrumente sint, nu-ti trebuie o viata de om pentru a face inconjurul pamintului (de nu cazi de pe el) poftim, dovedeste-o ! Alfel, grairi georgiestene. Am auzit-o in citeva rindiri cum ca pamintul e plat, OK, o fi cum zici "tu" insa ... dovada, unde-i dovada ?!

Pai, in aceeasi masura cum ceri cuiva sa demonstreze ca pamantul plat, asa iti poate spune celalalt ca sa demonstrezi ca e rotund. 

Eu ma gandesc la niste mijloace ultraprimitive de a demonstra ca e rotund, dar si aici e o premiza putin gresita din cauza ca tu deja ai ideea ca pamantul ar fi rotund. 

Zic asa: daca erai acum 3000 de ani, sa zicem, vedeai doar ce e in jurul tau, nici nu aveai ideea ca pamantul ar putea fi rotund. 

Contestarea asta a orice este buna, ea este baza progresului. Tot progresul omenirii este bazat pe ideea de deconstruire/construire. Evident, nu totdeauna iti iese ceva mai bun. Ultimul exemplu care imi vine in minte este cureaua de distributie in ulei de la PSA. Pana la urma s-a renuntat la ea, dar macar s-a vazut ca nu este o idee prea fericita. 

Sa presupunem ca au dat gres considerind pamintul oval, omenirea a evoluat suficient incit sa poata demonstra contrariul. Apoi de astfel ar sta lucrurile cum ca pamintul ar fi plat, cum ramine cu apusul soarelui, unde apune cind apune, se da dupa vreun cires ? Dar luna ? Da' fusul orar ? Parca in Hamerica ii bezna la ora asta, cum se explica ? Cel ce a scos pe piata astfel de bazagonii nu poate fi decit stramosul lui Kremlin Georgescu ce graieste sa vibreze aerul doar. Vii cu probe in acest sens iar eu imi voi da interesul a pricepe. Eu unu nici macar sub forma unei teorii nu am vazut, d-apoi ceva concret. "Lasa ca stiu io" nu tine, ca din astea auzim zinlic, fiecare, defapt in mare parte graiesc fara de baza factuala, un suport pe care sa-si bazeze afirmatiile. Pe linga dovada ca pamintul ar fi plat, se nasc multe alte intrebari, s-o invirti oare ? Daca-i plat ce rost are si care-s efectele in raport cu celelalte planete ? Cum se explica modificarea altitudinii avioanelor, sa treaca dealul doar ? Daca nu, de ce e necesara ? Si multe, multe intrebari ce se nasc si trebue sa aibe raspuns.  

Eu acum stiu, nu atunci. Ceia ce vrea sa insemne ca n-au vorbit prostii pe-atunci, s-o adeverit in timp astfel, ce alta dovada mai vreau. Georgel sa dovedeasca contrariul, altfel bate cimpii.

On 3/21/2025 at 8:52 AM, Viktor said:

Eu acum stiu, nu atunci. Ceia ce vrea sa insemne ca n-au vorbit prostii pe-atunci, s-o adeverit in timp astfel, ce alta dovada mai vreau. Georgel sa dovedeasca contrariul, altfel bate cimpii.

Victore, daca ar fi plat ar cadea toti prostii de pe marginea lui...

2 hours ago, Geo_ZGA said:

Victore, daca ar fi plat ar cadea toti prostii de pe marginea lui...

Asta sa o iau ca pe un motiv de bucurie ? 😅 Atunci ii plat !

• Haha 1
2 hours ago, Viktor said:

Asta sa o iau ca pe un motiv de bucurie ? 😅 Atunci ii plat !

Daca... dar cum nu au disparut, e clar rotund. QED

Treaba e ca cel putin in ultimele 3 decenii au fost citiva ce s-au incumetat a face inconjurul pamintului si au si reusit din cite am inteles. nu retin sa se fi plins careva ca la un momentdat li s-au terminat pamintul de sub picioare si noroc ca s-au prins de un fir de iarba altfel cadeau in gol. Unde ... cine stie, probabil in cazanu' cu zmoala ...

gresit, nu avea unde sa cada, pentru ca suntem inconjurati de un perete de gheata, si toate astea sub un "soare" controlat.

2 hours ago, Rafi said:

gresit, nu avea unde sa cada, pentru ca suntem inconjurati de un perete de gheata, si toate astea sub un "soare" controlat.

E aceeasi teorie a constipatiei sau sunt altele? Nu ma pricep la astea...

Si daca peretele ala e din gheata, nu se topeste de la incalzirea globala? Adica na, banuiesc ca de asta dau reptilienii cu chemtrails, ca sa topeasca zidul asta... nu?!

Soarele controlat de catre cine ? De straini, europeni ce ne vor raul banui. De aceia nici nu rasare noaptea ca il trag de raza hanericanii la ei s-apoi ioc energie pentru panouri fotovoltaice noaptea. Sigur ne vor raul ! Ce magari, da' ei nu stiu ca soarele ii pur romanos si a rasarit pentru prima data de dupa delul morii ?

13 hours ago, Geo_ZGA said:

E aceeasi teorie a constipatiei sau sunt altele? Nu ma pricep la astea...

Si daca peretele ala e din gheata, nu se topeste de la incalzirea globala? Adica na, banuiesc ca de asta dau reptilienii cu chemtrails, ca sa topeasca zidul asta... nu?!

se leaga oarecum tot de teoria "constipatiei" cu pamantul plat, iesea cu virgula la problema cu marginea... ce faci cazi in vid... stai si te uiti la stele la margine... si au bagat o pe asta cu ghetarii.