Jump to content

Ars Banda Integrata De La Bord

Recommended Posts

Eu stiu doua metode, dar n-am testat niciuna personal:

1. marker trasee conductoare se foloseste pentru retusuri de trasee pe circuitele imprimate sau pentru overclocking la AMD-uri; ar trebui sa se gaseasca pe la magazinele de componente electronice

2. asa numita "puta de sticluta" (vezi forumul de dacii) cu care unii repara si traseele rezistive de pe luneta; asta cica se gaseste in targul Vitan din Bucuresti

In ambele situatii, trebuie ca zona respectiva sa nu fie supusa la fleziune (crapa traseul).

Well, daca lucrezi cu mare, mare grija si ai un letcon termostatat, poti realiza o "punte" flexibila cu un fir flexibil.

Mai "tare"este ca trebuie sa afli intai cauza care a produs "arderea" traseului.

s-ar putea sa fie acesta motivul.daca beacele consumau prea mult curent ma gandesc ca s-ar fi ars zonele prin care vine curent la becuri.de asemenea becurile le-am montat doar la indicatorul din centru iar ruptura a aparut la marginea stanga a integratului

Sincer sa fiu nu stiu cat de "gros" e "firul" din cablajul de care vorbiti, dar ma cam indoiesc ca s-a "ars" de la curentul consumat in conditii normale de ceva de prin bord, fie si becuri cu cuart. Functionarea unui traseu de cablaj in regim de "siguranta" se produce de regula (la orice tip de cablaj) in situatii de scurtcircuit. De aceea, inainte de remedierea traseului, trebuie identificat motivul acestuia, Altfel, daca nu pocneste vreo siguranta, va sari iarasi traseul in alt loc. Mai trist este daca scurtul s-a produs accidental. El nu va putea fi gasit la "investigatie", dar se poate (re)produce oricand si iarasi... zbang.

Pe de alta parte, daca e vorba de un "pin", adica locul unde face mufa contact, atunci ar putea fi vorba si de un contact imperfect si "incalzitor" cu zice ovi_jer. In cazul asta poti incerca sa refaci pinul cam asa:

- faci rost de undeva (de exemplu de pe un cablaj imprimat normal, sau de la ul alt cablaj flexibil) de o fasie de tabla foarte subtire de cupru

- cureti bine "pinul" vechi, astfel incat sa-ti ramana un capat al traseului dezgolit spre pin

- decupezi o bucata mica de tabla de cupru de marimea pinului

- o lipesti cu grija pe locul pinului (cu superglue)

- cu un letcon "finut" faci o lipitura la fel de gingasa intre noul pin si traseul ce vine la el.

Acu' vorba lui Soran, depinde si cum arata exact chestia aia care ti s-a intamplat, ca poate merge si altfel sau poate din modul cum arata (buba) iti poti da seama ce s-a intamplat.

dintr0o cauza anume(habar n-am care)mi s-a ars un pin(crek asa ii zice) si nu imi mai merge turometrul+cateva becuri de la bord.se poate lipi cu ceva sau cumva?

:o fftopic: Ce face omul cu mina lui nici dracu nu desface, poate doar banii.Altfel spus daca te maninca...Cablajul se poate lipi cu un letcon de putere mica si ceva pricepere. :thumbl: Pt cine nu stie traseele de circuit imprimat arata ca niste cablaje obisnuite numai ca suportul este de data asta din plastic (nu textolit sau sticlotextolit) subtire si flexibil.