Jump to content

Despre calculatoare

VIPER

Recommended Posts

In BIOS figureaza facilitatea de USB, iar in Windows imi apare de asemenea dispozitivul de USB in control panel/system. Asa ca ar trebui sa gasesc sigur pe placa de baza mufa. Am sa ma uit diseara.

@Shenk Si ai mai rezolvat la mpv3? Ca intr-un viitor apropiat s-ar putea sa am si eu nevoie. Placa in cauza este un Intel care suporta DIMM, si are incontestabil mai mari sanse sa se "pupe" cu USB, fiind Intel

Edited by Senna

Am inlocuit placa de baza cu una care avea usb.

Eu am testat adaptorul pe 3 placi de baza.

1) Via MVP3 => nu boota, si era placa pe care aveam nevoie sa am usb

2) un Intel f vechi (idem nu boota)

3) nForce , cu USB si tot tachimul pe care mergea :(

Via cu pricina, avea si ea in bios suport de USB , mufe pe placa, dar NECONECTATE. Asta e cu placile facute pe vapor. Asta nu avea nici macar un nume de producator, scria doar Made CE :wallbanger:

eu am via mvp3 acasa, la fel are pe placa pinii pt usb, dar imi apareau la control panel cu lamaie in dreptul lor. pana am umblat bine prin bios si am gasit ca trebuia activat din 2 locuri suportul de usb, intai se activa suportul apoi se dadea assign irq for usb. tampita combinatie, rezolvata dupa update-ul de bios (facut de pasti) care asigna irq by default. apoi am luat un rack cu conectori usb si l-am cuplat la pini. merge perfect sub win me, sub win 2000 n-a mers, dar nu ma intereseaza.

ca idee, daca ai pinii pe placa de baza pentru usb eu zic sa nu te complici cu vreo placa de extensie, singurul avantaj ar fi ca ai usb 2.0, iar la pinii de pe placa ai 1.1, dar combinatia asta nu se merita. cauta manualul placii de baza, acolo ar trebui sa scrie unde sunt pinii usb. cuplezi acolo conectorii si apoi fixezi la spate cu surub. daca din device manager vezi fara probleme usb-ul atunci incearca-i. daca detecteaza instant atunci e bine.

Inspectat placa de baza si descoperit urmatoarele: 6 pini in linie in vecinatatea carora scrie Infrared, 8 pini pe 2 randuri langa care scrie USB si acelasi format cu 2 pini din mijloc lipsa scriind PS/2. Sa trec la proba cu cablul? Cu ocazia asta mi-am adus aminte ca am nevoie si de un cablu PS/2 sa pot atasa un mouse cu scroll

Alta chestie pe care nu reusesc sa o inteleg este nefunctionarea multor cabluri de COM pe post de port de mouse care au mers perfect pe comp-uri mai vechi gen 486. Am un singur cablu COM cu care merge mouse-ul la aceasta placa si arata la fel ca celelalte #-o

Edited by Senna
Alta chestie pe care nu reusesc sa o inteleg este nefunctionarea multor cabluri de COM pe post de port de mouse care au mers perfect pe comp-uri mai vechi gen 486. Am un singur cablu COM cu care merge mouse-ul la aceasta placa si arata la fel ca celelalte  #-o

Treaba asta am patit-o si eu la inceputuri, cind am vrut sa pun pe o placa mai noua la vremea aia (nu mai stiu de care, dar avea cpu K5 !!!), niste conectori COM mai vechi... n-au vrut de nici o culoare. Banuiesc ca schimbasera baietii diverse standarde. Mi-a zis cineva ca nu se potrivesc si... minune, cu cei noi a mers, desi erau identici ca infatisare.

Motivul la COM-uri e simplu: modul de lipire al pinilor la mufa COM este in serie sau in paralel. De ce sunt 2 standarde, nu stiu... Treaba e valabila la PC-urile vechi si se refera pur si simplu la lipirea firelor in mufa tata COM cu 9 pini.

8 pini pe 2 randuri langa care scrie USB si acelasi format cu 2 pini din mijloc lipsa scriind PS/2. Sa trec la proba cu cablul? Cu ocazia asta mi-am adus aminte ca am nevoie si de un cablu PS/2 sa pot atasa un mouse cu scroll

e clar, poti sa-ti cumperi linistit rack-ul USB care costa 50-60k lei cu 2 porturi. problema care mai ramane este ca la unul din capete cei 2 pini alaturati sunt de masa, dar trebuie sa afli tu care, altfel te trezesti ca pui invers mufa. o infigi acolo, montezi rack-ul in spate si gata. nu se merita sa te complici cu usb 2.0, daca-ti merge asa atunci n-ai ce sa ceri mai mult de la compul pe care il ai.

cand mi-am cumparat acum 3 ani un conector usb pentru placa mea mvp3 nu aveam neaparata nevoie de el dar am zis sa fie acolo. conectorul se gaseste intre slotul 1 si slotul 2 de pe placa, ei bine, el mi l-a montat in conectorul infrarosu dintre 2 si 3, zicandu-mi ca placa mea n-are decat un singur usb :mda: bine ca n-am avut nevoie, ca cine stie ce ardeam pe acolo.

Conector pentru infrarosu se gaseste pe undeva? ca eu am pe ambele calculatoare suport pentru ele.

Edited by laurentziu83

daca vrea careva un adaptor ir am 2 de dat

unu pe usb si unu care se infige in mobo

pret 300 si repectiv 500k

ma gasiti pe aci :

0744267676

ym! : PesteImputit

Sper sa nu fiu offtopic prea rau dar incerc sa ajut...

mentionez ca nu amdecat cate unu din fiecare pe care le-am folosit inainte de era laptop...

Aveti grija cu placile controller USB pe PCI. Fiti foarte atenti la specificatiile de PCI version. Paradoxul mi se pare a fi in faptul ca majoritatea cotrollerelor USB pe PCI cer versiuni mai noi de PCI care se gasesc pe placi care au deja USB onboard. Eu ma intreb cine cumpara astfel de placi daca au deja USB onboard. Poate doar persoane care isi iau teapa ca nu le merge pe placa lor mai vechiuta. Deci cititi cu atentie manualul placii de baza si apoi comparati cu specificatiile tehnice ale controllerului pe care doriti sa-l achizitionati. Sa nu cumva sa va blocati banii in ceva relativ inutil.

In ceea ce priveste placile cu USB onboard dar conectori separati verificati cu atentie functia fiecarui pin pe placa. Nu stiu daca s-a impus vre-un standard dar la primele generatii de placi fiecare constructor isi pozitiona pinii cum dorea. Avand in vedere ca pe USB circula si curenti este foarte posibil sa ardeti ceva pe acolo (echipamentul periferic sau placa de baza) in caz de legaturi incorecte.

Multa bafta !

La placa mea am gasit pinul 1 si am pus mufa cu firele rosii in pinul 1. A mers O.ca., a vazut si webcam-ul dar a dat erori in windows 98, am sa caut un wcam cu drivere de 98 ca asta nu are :spumelagura:

Edited by Senna

E ciudata rau, "vaporeana" mai bine zis. Mi-a dat-o unul la negru contra 500k

Pe cutie scrie: Digital Product PC Camera

Pe ea nu scrie nimic

Stie VGA 640X480, abea am reusit sa o instalez pe un computer decent in XP dupa ce am cautat drivere prin tot CD-ul atasat, merge cu penultima aplicatie din cele zece directoare din radacina :D

Se pune urmatoarea problema : :mda:

Una bucata placa video Ati Radeon 9200 SE

Una bucata driver Ati Catalyst 5.6 luat de pe situl oficial ati...

Asa...Am instalat noul driver cu tot cu control center si mi-a cerut un restart ...

Dupa ce s-a restartat si a intrat in xp ...mi-a dat o eroare ...

" The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click OK to terminate the application "...

Dupa ce mi-a dat eroarea asta am dezinstalat tot ce inseamna ati din c panel si am reinstalat ...tot asa face ..care ar putea fi problema ?

Thx

Pai care aplicatie a dat mesajul? Poate nu e din driver... Intra in safe mode si vezi daca au mai ramas chestii de dezinstalat de la placa video (daca pe ea o banuiesti). Eu am Radeon 9100 (cea de dinainte de 9200) si am 5.6 si merge perfect...

Solutii: downloadeaza 5.6 FARA control center (sau vezi sa nu fi downloadat versiunea de control center care cere .NET Framework 1.1!!! Daca nu-l ai pe ultimul instalat, face buba...) de aici: http://www2.ati.com/drivers/5-6_xp-2k_dd_23864.exe (doar driver). De aici: http://www2.ati.com/drivers/5-6_xp-2k_dd_cp_wdm_23864.exe iei tot pachetul fara sa ai nevoie de .NET Framework 1.1.

Si pentru incalzire: exista ventilator care se pune ca orice placa in PC langa placa video si scoate aerul cald in spate. Foarte util. Sau kit pasiv de radiatoare cu conducte de racire (vreo 5-600k) pentru orice placa video.

SAU FACI ROST DE UN COOLER DE 486 SI IL MONTEZI PE RADIATORUL PLACII VIDEO.

PS SCUZE CA SCRIU CU MAJUSCULE DAR NU STIU CE PROBLEMA ARE WINDOWS-UL DE NU MAI SCOATE CAPS-UL. :">

Pentru ideea cu cooler-ul, ATENTIE: sunt firme la care pierdeti garantia daca montati asa ceva pe o placa ce nu a fost prevazuta cu cooler din fabrica!!! Mai bine un cooler de slot ISA/PCI, e mult mai silentios si face treaba mult mai buna.

Ceva de genul asta:

fd08025b.gif

Va multumesc ptr reply-uri ...Acuma am pus la downloadat driverul dat de Viper ...si o sa vad ...cat despre un ventilator cred ca ar fi mai bine unu ISA pentru ca placa nu a avut din fabrica .

p.s. Inca o problema cu calculatorul ...o pun tot aici ca sa nu mai deschid alt topic ...Cum intru intr-un joc sau o aplicatie mai mare chiar si Winamp incepe sa faca bip - bip - bip ...

Am verificat de virusi ...spy...am golit fisiere temporare ...nu stiu ce are ...singura solutie e sa formatez da nu prea ma lasa inima...

In timp ce facea bip - bip asa ...am intrat in Task Manager si surpriza...procesorul era folosit la 100%....asta m-a cam pus pe ganduri deaia am verificat sa vad daca am virusi ...

Mentionez ca nu intotdeauna face asa :mrgreen: