Jump to content

Despre calculatoare

VIPER

Recommended Posts

In cel mai bun poti sa atenuezi vocea. Cauta "voice remover plugin".

Poti sa o atenuezi parte vocala scotand/reducand anumite frecvente de medii unde apare in genere vocea umana, asta face de fapt plugin-ul :) .

PS: Cred ca e mai greu daca vocea e a lui Barry White :P .

Am si eu o intrebare...

Se dau doua computere:

- Un workstation Athlon 2000, cu windows 2000 si XP (deh, unele softuri specializate merg fie pe unul, fie pe celalalt), placa ethernet si 2 porturi USB 1.1

- Un laptop PII cu windows ME, si porturi pcmcia si USB 1 (cred).

Si o conexiune internet ADSL, modemul extern putand fi conectat la alegere pe USB sau ethernet.

Cum se poate realiza o retea locala radio si conexiunea laptopului la internet cu preturi minime? De ce material ar fi nevoie, hard si soft?

La laptop am si un card pcmcia cu ethernet si faxmodem 28800 Global Village PowerPort Platinum insa nu am drivere, iar la producator exista doar pentru o versiune mai noua care nu merg... daca are cineva pe acasa asa ceva si vre-un CD prafuit... [-O<

pai una bucata placa wireless pe desktop, una pe laptop, dai share la conexiunea de net si gata. Dar placa wireless pe pcmcia sau usb (pt laptop) e scumputa...

Da. da' ce fel de placa wireless? Ca sunt 100 modele,variante si standarde... de la dongle Bluetooth pe USB de 10 euro la unele mai pretentioase.

Daca merge doar cu placile, la ce mai foloseste switch-ul sau router-ul?

Cum fac reteaua radio doar intre cele doua calculatoare ale mele?

Cum se partajeaza conexiunea internet?

Edited by mr_

Pe calc. cu conexiunea la net, dai share la acea conexiune, si va seta la cealalta conn. un IP de genul 192.168.0.1

Pe celalalt calc dai un IP "mai sus", de ex. 192.168.0.2, iar la gateway si DNS pui 192.168.0.1

edit:

pentru retea wireless parca era un wizard, dar nu l-am dus niciodata la capat ca nu am fost curios si nu am avut la ce sa conectez laptopul > :)

Dupa instalarea device-urilor ar trebui sa iti apara un icon in cpanel referitor la wireless lan

Edited by akaionut

1. bluetooth e diferit de wireless. nu stiu daca merge retea pe bluetooth pt ca nu am incercat. se poate lua cea mai ieftina placa wireless dar sa fie b/g adica 54mbps.

2. switch foloseste la conectarea a mai mult de 2 calculatoare. e un fel de triplu, daca vrei.

3. reteaua wireless se face destul de simplu (sunt tone de tutoriale pe net)

4. ce fel de partajare vrei? pe rata de transfer sau doar sa sharuiesti conexiunea? Pt sharuit este extrem de simplu din XP, e aproape intuitiv...

ASta

http://cgi.befr.ebay.be/Carte-PCMCIA-WIFI-...1QQcmdZViewItem

sau asta

http://cgi.befr.ebay.be/Wireless-PC-Card-S...1QQcmdZViewItem

pentru LAPTOP si

asta

http://cgi.befr.ebay.be/PCI-Wifi-G-adapter...1QQcmdZViewItem

pentru desktop?

Adaptatoarele WIFI pentru USB sunt bune? Astea sunt si mai ieftine si aparent si mai usor de instalat. Care e diferenta intre wireless, wifi si bluetooth?

Edited by mr_

Intrebare

Cum se poate seta la un Outlook Express sa raspunda automat la mesajele primite? Ma intereseaza daca exista si alta metoda inafara de "message rules".

Mersi frumos.

Edited by zapacitu

nu stiu cum e pe home.. daca e accesibil pe pop/smtp...

daca e doar pe html.. probabil ca exista o interfata pt stabilirea regulilor care se transcriu in scripturi unix (cum e la gmail de ex.)

are un amic mail pe home.. si cica nu functiona de ceva vreme, din cate am auzit.. 'home' ar fi avut un baiat bun.. dar i-a lasat, si-s cam in aer (barfa)

ma rog, a fost o paranteza :)