Jump to content

Despre calculatoare

VIPER

Recommended Posts

cat 'cash' are ?

scrie modelul sau seria, sa vedem

HDD-ul este WD800bb-00FJA0. Este vorba de copierea sub XP. Nu mai tin minte daca are 2 sau 8 mb cache, am 2 calculatoare si nu mai stiu care si unde l-am pus.

Edited by andreib

andreib@

Si eu am trecut printr-o situatie similara, un sistem Amd, cu placa de baza cu nforce 2 si hdd WD 160gb/7200 cu 8mb, mergea foarte prost, copia foarte greu de pe o partitie pe alta, etc

Singura rezolvare a fost schimbatul hardului cu unu similar, tot de 160gb/7200/8mb, numa ca maxtor.Alta viata!.E un pic mai galagios decit WD-ul dar incomparabil mai rapid.

ps. ai putea verifica totusi in device manager daca e activat udma-ul..

oricum incearca sa schimbi hardul , eventual cu oarece diferenta.

Problema ciudata/tampita/stupida, dar ma arde... Am de facut un upgrade la un sistem. Se schimba si carcasa. Pe vechea carcasa este lipita C.O.A. adicateea are licenta de Windows... Cum naiba o dau jos sa o lipesc pe cealalta carcasa??? Am incerat cu cutter etc, dar e lipita bine, plus ca are zone de rupere special facute sa ramai cu ea in mana...

@andrei, nu stiu cum ai biosul, cauta vreo setare de genul "disable udma"..etc

dar nu cred sa fie asta..

ar mai fi o varianta sa dai setarile din bios pe default..

daca tot nu si nu.. fa o manevra de upgrade cu firma de unde l-ai luat ..

Viper@

Am patit si eu la mine la firma.Teoretic nu mai poti dezlipi licenta.Daca se poate, sa pastreze omul capacul de la carcasa veche, sau toata carcasa :) .Alta solutie nu prea e.

Edited by zapacitu

Asa e @Shenck are dreptate...trebuie sa vezi pe factura de care componenta e legata licenta...si trebuie sa o ai neaparat in noul sistem... La mine licenta era legata de hardisk; nici macar nu am mai lipit-o pe carcasa din aceleasi considerente...daca mut HDD in alta unitate...

Pe de alta parte s-ar putea sa ai un pic probleme la activarea licentei fiind alt sistem...este parca un telverde la care trebuie sa suni ca sa rezolvi...

Edited by MCojo

am probleme cu computerul de la servici...se rerstarteaza cand mi-e lumea mai draga...am fost la doctor cu el, nu e nimic de hard..mi s-a spus ca e virusat cu svchost...cu ce antivirus imi recomandati sa il tratez?...cu kaspersky nu a mers

• 4 weeks later...

mi-am cumparat un tuner tv philips mycinema p7131dual..digital, receptie digitala si analog

ma rog. ..

am instalat softul... si nu prea multumit de facilitatile pe care are.. mare, instaleaza tot felul de facilitati de care nu am nevoie dar nu unele de care am..

partea de receptie digitala (dvb-t) am rezolvat-o rapid cu progDVB.. merge

partea de receptie a transmisiunilor prin cablu .. mai greu.. am instalat chrisTV.. cam alambicat, pana am reusit sa-i fac sunetul sa mearga...

e.. ajung si unde trebuie..

ce softuri de tunere tv mai stiti care sa mearga cu 713x si sa fie cat de cat bunicele si sa ofere facilitati ..?

Si eu am folosit dscaler cu bremote cu foarte bun succes pe un kworld. Sper sa fie compatibile, daca sunt asta e lozul castigator la receptia analogica.

Edited by remix

instalat.. functioneaza... multumesc

ps. al;ta problema.. am un dvd-rw nou.. citeste numai dvd-uri,, nu si cd-uri.. ce o fi cu el... daca-i bag un cd normal.. se apuca si il mesteca... si il mesteca.. si se blocheaza explorerul pana nu il scot afara..

• 2 weeks later...

Trebuie sa aleg un monitor LCD ce va fi folosit pentru aplicatii 3d, mai un AutoCAD, mai un (nu stiu ce se mai foloseste :D .Sper ca v-ati prins). Nu imi spuneti ca e mai bun pentru asa ceva unul CRT, ca stiu asta, dar nevoia de spatiu de pe birou te impinge catre asa ceva.

Ce imi recomandati? Ce merita sa cumpar? Adica sa fie cat de cat bun dar nici sa nu rupa buzunarele? Eu ma gandeam la ceva pe la 15 inchi. La ce trebuie sa fiu atent? Care e tehnologia?