Jump to content

Despre calculatoare

VIPER

Recommended Posts

La Combo e tare nasol... Nu stiu care e bun si care nu, eu unul nu mi-as lua. Mai pui un pic (sub 100% din pretul unui combo) si iti iei DVD-RW. De ex, LG 4120B sau 4160B, ambele superilustre, si care stiu absolut TOATE formatele, cu +, cu -, RAM, DL! Cu mai putin de 3 milioane ti-ai luat scula care stie tot! Parerea mea. Vezi review-uri cate vrei la www.cdrinfo.com

Foarte putini fac DVD acum de fapt (fie in combo, fie RW) dar foarte multi vand. LiteOn-urile sunt cred cele mai multe care se vand sub alt nume.

Si eu tot catre LG inclin. 4120 in speta intr-ucat nu am HDD care sa ii poata da date sa scrie la 16x plus ca mediile care suporta 16x costa cat nu fac. Daca numele de LG nu-ti spune multe afla ca nu le mai fac singuri: s-au aliat cu Hitachi.

Teac s-au prostit la greu dar tot sunt mai buni ca Sony! :D

Dar ca LiteOn = Plextor tot n-as crede.

In concluzie: LG 4120 (cam 3.1 mil lei) si vreo 2 ani nu mai ai nevoie de upgrade. In plus: un DVD blank bun costa cam 30-35.000 lei si are 4.6 Gb...

LG-ul s-a prostit rau rau de tot, e foarte adevarat... desi au fost leaderi ! Pacat... Nu cumparati, eu am stricat pana sa-mi dau seama vreo 30 de discuri. :flaming:

Desi au avut mari probleme cu cd-writerele, pe partea de DVD Sony merg super-super-bine !

Mai am in teste un Benq, si nu e rau deloc !

Dar ca LiteOn = Plextor tot n-as crede.

Crede. Nu zic eu asta, ci alţi demenţi de pe forumurile din afară, care-şi permit să demonteze unităţile abia luate să vadă ce e în ele. Totul e identic cu Lite-On la Plextor-urile noi, la nivel de mecanică şi electronică (aceleaşi integrate, aceleaşi PCBuri).

LG-ul s-a prostit DOAR la CDRW si Combo, NU si la DVDRW! Sa nu generalizam! Vrei super-scula? Ia-ti Optorite! Plextor? O fi bun, dar dai prea mult pentru ce stie sa faca...

In fine, eu nu mai zic nimic, dar iar revenim la chestia clara: citim ce spun altii... OK, si? Poate sunt platiti sa spuna asta... Eu vad ce vand si ce vine inapoi, si mi-e foarte clara imaginea: LG (cu 12 sau 16, dupa preferinte, dar cum zicea si panzer, 16 nu merita ca media de 16 e prea scumpa)...

gata, m-am hotarat, imi iau dvd-writer :roll:

variante (toate cu dual layer), in ordinea pretului:

1. Sony DW-D22A (VIPER, am vazut bine, e asa ieftin si e si retail? :shock: )

2. LG 4120B (se pare cu nu are dual layer)

3. LG 4160B

4. Asus DRW-1604P

5. Teac W516G

ce-o sa fie, ce-o sa fie... :scarpin:

PS. era undeva o stire ca de la 1 ianuarie 2005 se scot accizele pt produsele digitale. asta se refera doar la camere foto sau la toate componentele de calculator?

@ticolino: doar la aparatele foto digitale, din cate am auzit, la camerele video nu... e o discutie destul de aprinsa pe computergames forum dar nu se zice nimic de componente dde calculator...doar de aparate foto dijitale

4120 ESTE DL. Sony e mai ieftin,poate, dar nu stie DVD-RAM, asta e sigur, si apoi... e Sony... Cat despre retail, nu stiu ce mare spanac ai in cutia aia...

Accizele se duc numai la camerele foto. Componentele de PC sunt scutite insa de vama, mari reduceri nu o sa fie nicaieri pe tema asta.

hm... am citit despre DVD-RAM si pare misto. DAR din ce-am citit, ele vin intr-un fel de carcasa, ca dischetele, ceea ce le face incompatibile cu unitatile de cd/dvd obisnuite. acu intrebarile:

1. se gasesc de cumparat in ro?

2. merg citite doar in unitati "speciale", de care nu are orice gigel, nu? tb sa scrie pe unitate dvd-ram.

DVD-RAM-ul nu vine neaparat in carcasa... Noi am avut la LG-urile mai vechi si era normal, mergea in orice unitate care stia sa citeasca DVD-RAM. Rostul? Un hard mai mic de 4.5GB, pe care poti scrie si sterge in timp real.

booktype setting - nu ca as stii cumva ce inseamna

Booktype setting permite schimbarea tipului DVD-ului blank din DVD-R sau DVD-RW sau DVD+R în DVD-ROM, ca să meargă DVD-urile video copiate pe unele playere stand-alone mai cu figuri.

Viper, şi pe DVD-RW merge mi se pare ce vrei tu, cu packet writing ;)

Da, merge, dar nu de atatea ori... Si arata cu totul altfel, si se scrie/sterge pe el cu totul altfel:

"DVD-RAM Wobble land & groove recording

- Molded grooves with wobble enable the drive to simply measure the frequency of the wobble to synchronize clock frequency for improved writing control.

- Physical address information is molded into the DVD-RAM disc and each address precisely defines a 2K sector on the disc where data can be written. To ensure accuracy and fast, reliable location of important data, redundancy and synchronization is included in the address sectors.

- Wobble land & groove doubles the track density, provides sophisticated tracking detection--even for narrow track pitch, provides seamless reading and writing between the land and groove tracks, and dramatically reduces cross- talk and cross-erasing by precisely controlling the track pitch"

nu mi-ati raspuns

se gasesc sau nu discuri DVD-RAM in romania? ca am tot cautat pe net si nimic :(

@VIPER: asa deci, da? pt panzer se gasesc, dar pt mine nu. bine... cine-ti mai face tie poze indecente cu nfs-ul, ha? :maso: :lol:

Nici DL nu se gasesc. Best are doar in oferta nu si in magazin! Oricum la 400.000 lei/ DVD sa mai astepte...

Un DVD-RAM m-ar interesa si pe mine ca am un hdd de doar 40Gb... Asa temporar! Nu intentionez sa frec unitatea in halul asta folosind-o ca un HDD...

PS: pe cd merge bine - scris citit chiar si corectia de erori e buna. Un pic dezamagit de timpul de acces pe RW unde este clar depasit de fostul TEAC. In curand il incerc si pe DVD doar ca n-am avut timp sa merg sa cumpar blank-uri

Apropo: la blank-uri DVD ce folostiti? +R, -R? Verbatim sau Traxdata? Ca astea vad ca ar fi cele mai frecvente in RSR...

PS: putem muta acest topic la discutii generale ... ca numai de Bursa nu mai e vorba... si poate il si extindem un pic mai ales ca sunt multe de spus in domeniu ...

Daca vrei sa folosesti DVD-urile si in unitati stand-alone, baga -R, daca nu, baga de care sunt mai rentabile ca pret, dar sa fie brand.

@ticolino: Panzer s-a hotarat instant, tzak-pak, si gata. La noi pot sa fie 1000 bucati acum si peste o ora sa nu mai fie nici una... De aia ti-am zis si pe privat, hotaraste-te, dar repede, si sa fii foarte sigur pe ceea ce vrei, nu e ca la magazin unde poti sa te razgandesti etc...