Jump to content

Despre calculatoare

VIPER

Recommended Posts

Pe unde l-am mai vazut zice ca are contrast 3000:1 iar cele 2 ms timp de raspuns sunt GTG adica Gray-To-Gray. Oricum monitorul e "misto" mi-ar placea sa am unul. Cam mare pentru diverse lucrari dar numai bun pentru filme, poze etc...sa-l stapanesti sanatos. :)

Multumesc :)

Ai dreptate, asa am vazut si eu pe un site.

Cand l-am desfacut, a avut un abtibild lipit pe o latura pe care scrie 5000:1 DFC. Eu tind sa cred ce scrie pe el :P

Apropo, in jocuri pot sa setez formatul 4:3 si sa mi se vada "normal"? Nu de alta, dar mi se pare al naibii de greu sa ma obisnuiesc asa.

Vroiam sa stiu daca puteam sa iau ceva mai bun de banii astia.

Probabil ca da. Eu am luat un Horizon tot de 22" cu vreo 10 milioane. Partea buna e ca are TV inclus si telecomanda. Practic nu iti trebuie nici un soft ca la tuner, doar schimbi sursa pe TV si gata. Fata de vechiul LCD Samsung 740N 17" pe care il folosesc in paralel (cel nou e legat prin DVI la aceeasi placa grafica) imaginea e mult mai buna. De asemenea are o gramada de posibilitati de conectare, daca e cineva interesat mai pun detalii si niste poze.

Salut! Am si eu o problema. Uneori mi se blocheaza(ingheata) calculatorul. Banuiesc ca ar fi din cauza unui dispozitiv wireless prin care ma conectez la internet. Wireless-ul se alimenteaza prin USB. In zilele cand dezactivez conexiunea wireless nu se blocheaza niciodata calculatorul.

Se pare ca am reusit sa rezolv problema prin adaugarea pe placa de baza a unui port USB-PCI Card si alimentand receptorul wireless prin acesta.

Am o mica problema cu μTorrent. Am instalata versiunea 1.7.2. Stiti ca programelul ruleaza in background. Ei bine, uneori din cauza lui mi se incetineste foarte tare calculatorul. Daca inchid μTorrent, isi revine.

Stie cineva daca exista vreo setare mai tricky sau vreo alta versiune (tot de μTorrent, de preferinta) care sa ruleze ceva mai "stealth"?

Se incetineste mai mult din cauza accesarii hardului. Cam toate programelele de file sharing fac asa. Odc, strongdc, torrent clients etc...e zapacit hardul scriere-citire...mai ales daca ai viteza buna ca parca ziceai ca ti-au bagat fibra. :) Incearca si metoda scrisa de hawkeye.

Cel mai bine e sa-l limitezi (miu-torrentul) la 1MB/s sau mai putin, depinde de viteza la care iti merge tie calculatorul ok. Sa nu uiti sa limitezi si uploadul, nu numai downloadul.

In martie vreau sa-mi iau un monitor. Asta e bun- isi merita banii? L-am vazut la lucru- imi plac ulorile si luminozitatea.

Va fi folosit la aplicatii office, ceva editare foto si video (nivel amator, fara pretentii de profesionist), filme (rar) si jocuri (si mai rar). Mai era un model de 20", la 7,3 mil, tot la altex, tot BenQ, insa nu mai retin seria. Nu ma luati cu LG, samsung (nu imi plac) sau philips (scumpel). oiam un Acer de 19, insa trebe comandat- nu-l pot verifica de pixeli morti etc. La astia ma pot duce rapid sa li-l pun in brate daca pateste ceva (sin plus- primesc si tichete cadou- care vor veni in martie :D ).

Deci- daca nu radeti de alegerea mea- dati un sfat.

Nu aspectul ma intereseaza, ci modul in care sunt redate culorile. In magazin samsung nu m-a incantat cu nimic, nici macar cu aspectul. Deci samsung si lg ies din schema.

LE: toate erau date pe AUTO, de catre subsemnatul- am vrut sa vad fiecare ce poate. Iar cele mai faine culori le afisa benq. Dreq stie ce setari automate aveau- mie mi-au placut. Mai era benq de 20", ala mi-a placut cel mai mult la culori (la design era cam butucanos, dar nu asta conteaza).

Edited by Lucian M

Lucian, bre intre un Samsung si un Benq as alege oricand un Samsung.

Despre Benq nu pot sa-ti zic decat ca in viata mea nu voi mai cumpara ceva de la ei.

Am un scaner cumparat acum vreun an jumate. Acum cateva luni imi cumpar o licenta de vista. Ia ghici am drivere la scaner pt vista?

Suport fix... p... la Benq.

Noroc ca mai am un tomp cu Xp pe el.

Am dat mail la ei acum vreo 6 luni sa le cer drivere, scanerul fiind inca in garantie. Crezi ca am primit vreun raspuns?

P.S. La job am monitoare Samsung si sunt mai mult decat decente. Nu am ce sa le reprosez si merg non-stop de multisor.

Edited by Night Elf

Nu ma intereseaza sa mearga non-stop, ci sa "se vada" bine. Are un vecin patron (caruia ii mai pun la punct reteaua) un benq de 17 luat acum 3 ani, cand era 18 mil. Aveti cuvantul meu ca n-are niciun pixel mort si inca are culori clare, vii. A trecut prin multitudine de socuri de curent (surse schimbate la pc- a lui a rezistat). La scoala avem videoproiector benq, a costat 22 mil acum 3 luni- mere excelent. Tot patronul ala are un scanner benq- de mai bine de 4 ani (in 2004 l-am imprumutat sa-mi scanez pozele de la nunta). Am avut de-a face cu benq (multi considera prastie firma asta) inca din 2001, cand am luat prima camera foto- benq dc1500. Nu-s super-pretentios, insa cam toate monitoarele samsung si lg luate de cei carora le-am instalat calculatoarele (si credeti-ma, am instalat destule) vad ca naiba. Am vrut sa scot pe pc-ul cuiva niste poze la imprimanta- facute cu un canon- pe monitor (samsung de 17", daduse proprietarul grama' de bani pe el - si se dadea mare ce monitor si-a tras) se vedeau acceptabil- pe hartie erau varza- nu-mi dadeam seama de rezultat decat dupa printare. Daca eram destept- foloseam picture bridge din prima, nu dupa ce am stricat o foaie a4 de hartie foto (macar de aveam mai multa). Am vazut ca in topuri samsung sta bine- era un top pt monitoarele de 22. Eu n-am bani de 22, maxim de 20 (adica maxim 7,5 mil, niciun leu mai mult). Si nu vreau o imensitate de monitor pe care sa vad imagini chioare, vreau un monitor potrivit ca pret si marime, insa pe care sa vad culori cat de cat reale. Daca as gasi sa-mi aduca baietii de la firma de la care imi iau in mod curent componente si consumabile IT un acer de 19- da, m-as orienta pe acer (are Carabusu un Acer de 19, format 4:3 care are culori excelente- o placere sa ma uit la pozele din noaptea de revelion). Deci acer de 19 sau benq de 19 sau 20 (ala de 7,3 mil), samsung sau lg nu iau nici batut sau cadou.

Experientele MELE cu samsung si LG nu ma indeamna cu nimic spre achizitionarea vreunui model de la firmele lor. POate e bun LG la lcd-uri mari- tata si-a luat un tv lcd lg de 50-55 cm diagonala si vede ca naiba- culori laptoase. Reglaje peste reglaje- degeaba. Sta langa un crt samsung, aceeasi diagonala. Contrastul e izbitor intre cele doua. Jegul meu de crt maxwell de 55 cm vede "lacrima" pe langa lg-ul ala.

Ce am mai gasit fain- niste dell-uri si HP-uri de 17 si 19 (sunt si mai mari, dar la alti bani) la computers Popa din oras. Dar parca tot mai fain ce vad benq si acer. Voi poate aveti niste modele de referinta de la samsung si lg, eu nu ma ridic mai mult de 7,7 mil- iar la banii astia primesc culori laptoase si constrast slab de la cele doua firme. Vazut si NU placut. Adica le-am luat la rand pe raft si nu mi-a placut niciunul.

aplicatii office, ceva editare foto si video (nivel amator, fara pretentii de profesionist), filme (rar) si jocuri (si mai rar).

Vreau ca si fotografiile sa iasa bine. 4:3 nu vreau, prefer un 16:9 deoarece e mai de viitor. Nu mai vreau sa-mi afiseze filmele cu ditamai benzile sus si jos iar pozele vreau sa le vad full-screen, fara sa le dau strech sau crop (folosesc in special aspectul 3:2 la camera foto).

ps: multam de link-uri.

si ce zice de benq:

And despite the price, only the Philips and the Eizo performed better in our technical tests. The FP92W scored

above average in every category, but its greatest strength is colour accuracy; we saw no colour tints on our greyscale tests and the backlight is even.

Colour accuracy was again excellent and photos looked crisp. Just bear in mind that glossy screens are better for entertainment.
Edited by Lucian M

Ai grija ca e vorba de alt model decat cel gasit de tine in link-ul postat de mine. In plus, nu se discuta acolo nimic despre fiabilitatea monitoarelor Benq, despre care personal nu pot sa iti zic nimic, deoarece nu am avut contact cu asa ceva.

Eu in schimb pot spune cate ceva despre fiabilitatea lor, dat fiind modelul utilizat de respectivul patron- la care sta deschis zilnic minim 12 ore (uneori si mai mult can se lucreaza peste program). Si mai joaca si fii-su jocuri. Daca nici acel biet monitor n-a tinut bine (fara niciun pixel mort) si culorile-s ca-n prima zi- cum as putea zice ca-s de slaba calitate?

Da- am vazut ca nu e acelasi model, dar are caracteristici asemanatoare. Oricum- luna viitoare cred ca imi iau unul dintre cele doua (sau cel tarziu de paste).

Intrebare: cum as putea sa bag pe el semnal video prin mufa vga? Exista vreun adaptor de la rca la vga? Ca de la vga la dvi si invers am vazut (sau ma rog- am vazut la vineva un adaptor cu un capat mare dreptunghiular alb si unul albastru, vga).

Edited by Lucian M

Mai, in apararea lui Lucian M, pot sa zic ca si eu am vazut monitoare BenQ de se vedeau foarte ok pentru banii lor. Excelente ca monitoare de birou, unde n-ai nevoie de superreglaje de culoarea albului sau timpi de refresh cu 1 cifra.