Jump to content

Cum Se Cumpara O Masina De "afara"

ediblue

Recommended Posts

In urma cautarilor de pe net am decis ca e mai rentabil daca aduc o masina de afara, cel mai probabil din America.

Stie cineva care sunt taxele care trebuiesc platite la intrarea in tara si care sunt conditiile?

Pentru orice masina care nu e produsa in UE se platesc taxe vamale de 30%.Repet produsa,nu comercializata.Deci daca iti iei BMW X5 chiar daca toti stim ca nenea asta e neamt si implicit in chestia aia la care tindem noi platesti dumneata in plus 30%.De ce?E produs in afara UE.De adus nu stiu cum.Inainte erau firme care se ocupau cu asa ceva.Acum nu mai stiu.

Daca tu reusesti sa aduci o masina din state in mod avantajos te rog sa impartasesti si cu noi experienta. Din cate stiu eu este descurajant de scump sa aduci o masina de acolo.

Mai la indemana ar fi un drum pana in germania in parcurile de SH unde gasesti masini foarte interesante. Dar trebuie sa te "descurci bine" la vama ca sa iesi avantajos. Inca mai studiez si eu posibilitatile.

Edited by remix

Numai traversarea cu vaporul te costa intre 800-1500 de dolari. Plus vama + drum la Berlin sa o iei... Plus cat consuma masinile americane...

ALX vezi ca Berlin nu e port :D

Rutele cele mai ieftine de adus masini din SUA sunt Amsterdam si Roterdam (din SUA de pe coasta de vest) containerul costind intre 1000$-2000$ in functie de firma si volum de marfa ,de acolo drumul pina in tara mai costa ceva + faptul ca masinile Americane nu au norma EURO ei avind alte norme de poluare ,trebuie mers la RAR si vazut in baza lor de date ce masini se pot aduce pt ca sunt "nebuni" care au adus asa ceva .

Dupa toata nebunia cu hirtiile se adauga o taxa vamala de 30% =)) deci costuri de aproape 5000$ USA pt o masina la care numai placutele de frina costa 100$ si se gasesc in RO doar la 2 firme .

Nu am spus aiurea Berlin... O cunostinta de-a mea si-a adus acum vreo 10 ani un Dodge Caravan din state si l-a trimis sotul din de acolo si ea l-a receptionat in Berlin. De ce acolo, nu stiu.

In orice colt din Germania gasesti masini americane dar daca vrei sa iei o masina si sa o inmatriculezi mai bine iei una noua din RO sau una gata inmatriculata ,gasesti Pontiac Firebird din 95 la 3500e problema e sa ai bani sa o intretii ,am gasit Jeep Grand Cheroke 95 5,7L 40% consum si 4000e full de full dar nu merita cu acest consum la cit merg eu mai cumpar una cu banii de benzina desi modelul din 95-97 a fost cel mai fiabil din seria Grand dar consumul este de pe alta planeta .

Nu mi se pare rentabil sa aduci o masina din "state". Chiar daca masina va costa mai putin decat in Europa, vei plati in plus taxele vamale de 30%, transportul cu vaporul si probabil ca nu vei putea recupera nici TVA-ul american, daca exista si la ei asa ceva. De asemenea americanii nu folosesc normele de poluare EURO, asa ca oricat de noua va fi masina, va trebui sa mergi cu ea la RAR pt. a decide aia daca poate fi inmatriculata. (ce te faci daca te-ar respinge ?) Asta te va costa timp si bani in plus. Adauga la astea problemele cu service-ul si piesele de schimb, mai ales daca vei opta pt. un model mai "exotic", plus cheltuielile cu deplasarea in state, care si acestea vor fi mult mai mari. Cea mai buna solutie pt. un sh mi se pare Germania . In caz ca te intereseaza, gasesti toate amanuntele aici