Shibby Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 (edited) Matizul l-am luat in noiembrie 2004, nou si ca prima mea masina,dupa scoala de soferi pe o Dacie, de curand am descoperit forumul si am cateva intrebari: 1. Am obiceiul de a merge cu treapta a II-a la relanti, fara a tine piciorul pe nici o pedala, la relanti(cine are strazi neasfaltate stie de ce). Tot felul de conducatori auto, cu vechime (adica 20 de ani pe Dacia) ma bat la cap ca in felul asta omor ambreiajul. Este adevarat? Este mai bine in treapta I, cu acceleratia usor apasata? 2. Am citit subiectul Subturat vs Supraturat, dar tot nu am inteles( ). eu schimb vitezele in felul urmator: II- schimb pe la max 10-15 km/h III - aprox 25 , nu mai mult de 30 IV - aprox 40 nu mai mult de 45 V cand trec de 60 In felul asta consumul este mic (masina are 7800 km numai in oras, in general consum de 6.5 %, ff rar a trecut de 7% cand am mers si cu AC).Doar in situatii depasiri/limita trec peste vitezele de mai sus. 3. La service baiatu' a zis ca uleiul castrol 5w40 pe care l-am pus merge 9000 km lejer, totusi pentru masina e ok? 4. Revizia a fost facuta la aprox 7300 km, cand schimbat si ulei din cutie. Merita sa shimb filtrul de aer la 10000km? Se poate sti ca am facut-o eu acasa(nu de altceva dar pana la pur si simplu nu am chef sa pierd cateva ore si niste bani ptr o banalitate -am vazut ca e usor de facut asta-) Va multumesc anticipat, pentru evenualele raspunsuri. BTW: De ce nu incercati un promo pentru site la dealeri, sau service-uri? Edited June 12, 2005 by Shibby Link to comment
NFS Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 (edited) In principiu, pt toate intrebarile tale (mai putin prima), cam gasesti o groaza de lamuriri prin forum, normal, cu conditia sa cauti si sa citesti. 1. NU stiu ca n-am 20 de ani experienta pe dacia. Eu merg si asa si asa, in fct de situatie, nu mi-am pus problema. 2. Mergi super-subturat! Baga II pe la 15km/h, III pe la 40, IV, pe la 60 iar a V-a pe la 85-90 km/h !!! O fi consumul mai mic (desi ma indoiesc), dar strici motorul! 3. E ok si pt masina! 4. Merita! Si se vede si daca il schimbi singur, isi dau seama cind pun scanerul pe ea... da' nu-i problema, nu pierzi garantia pt asta! Bafta! Edited June 12, 2005 by Shenck Link to comment
Recommended Posts