bogdanc Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 Am un prieten care si-a pierdut permisul in Spania acum o luna si ceva. Omu' si-a luat de la politie de acolo hartia care dovedeste faptul ca a declarat pierderea , dar nu a facut inca demersurile pentru obtinerea unui alt permis. Luna viitoare se intoarce in tara si vrea sa faca totul de aici. Am cautat pe net si am vazut ca trebuie dat in Monitorul Oficial. Intrebarile mele pentru cei care si-au pierdut/le-a fost furat permisul, sunt: 1. pentru obtinerea noului permis este necesara doar hartia pe care o primesti de la MO sau e necesar ca respectivul anunt sa si apara in MO? (intreb asta pt ca respectivul sta numai vreo luna jumate in tara si ma intreb daca o sa aiba timp sa isi ridice noul permis) 2. sa declare ca l-a pierdut aici in tara sau acolo unde de fapt l-a pierdut? 3. in cazul in care declara ca evenimentul s-a intamplat in tara, cum e mai bine sa il declare, furat sau pierdut? Intreb asta pt ca am auzit ca in cazul in care il declara furat, tre sa mai astepte vreo 2 sapt, genu ala "poate apare". Multumesc anticipat. PS: pt cei care se intreaba cum circula acum fara permis, in patru ani de cand e acolo nu l-a oprit inca politia autohtona si permisele noastre oricum nu sunt valabile (inca) in Spania. Acum un an parca au incercat sa semneze un tratat, dar din cauze neelucidate lucrurile au fost lasate balta.. Link to comment
NFS Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 ... si permisele noastre oricum nu sunt valabile (inca) in Spania. Am inchiriat un Renault Twingo in Spania, exact pe baza permisului. Atunci cum nu-s valabile? E drept ca nici nu m-a oprit politia! Link to comment
ileana Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 1. pentru obtinerea noului permis este necesara doar hartia pe care o primesti de la MO sau e necesar ca respectivul anunt sa si apara in MO? pe factura pe care o va primi de la MO va fi mentionat continutul anuntului..deci nu trebuie sa astepte aparitia monitorului 2. sa declare ca l-a pierdut aici in tara sau acolo unde de fapt l-a pierdut?3. in cazul in care declara ca evenimentul s-a intamplat in tara, cum e mai bine sa il declare, furat sau pierdut? 2,3 "Pierdut Permis de Conducere,seria..., categoria.., emis la data de ..., pe numele..., domiciliat in... . Il declar nul" Nu tre' sa dea explicatii unde si cand l-a pierdut...daca are dovada, circula linistit pana isi ridica noul permis. Link to comment
bogdanc Posted June 14, 2005 Author Share Posted June 14, 2005 Am inchiriat un Renault Twingo in Spania, exact pe baza permisului. Atunci cum nu-s valabile? E drept ca nici nu m-a oprit politia! <{POST_SNAPBACK}> Uite aici ultima informatie pe care am gasit-o in legatura cu asta. Scrie pe acolo pe undeva ca permisele din Romania ale rezidentilor sunt valabile numai 6 luni. De asta tu nu ai avut nici o problema. Nu tre' sa dea explicatii unde si cand l-a pierdut...daca are dovada, circula linistit pana isi ridica noul permis. <{POST_SNAPBACK}> Eu ma gandeam ca la politie trebuie sa scrie in declaratia aia si ceva despre locul/timpul unde/cand s-a produs nefericitul eveniment. Cu dovada stiu si io ca poate sa circule, dar daca nu ii fac astia plasticul pana pleaca? Asta ma doare pe mine (adica pe el ) Multumesc frumos pt raspunsuri Link to comment
bogdanc Posted June 28, 2005 Author Share Posted June 28, 2005 Inca nu a venit respectivul in tara, dar intrebind in stanga si in dreapta, in momentul asta sunt sigur ca intr-o luna jumate cat sta in tara, are timp sa isi ia plasticul nou. Daca mai punem la socoteala si bunavointa autoritatilor locale, poate chiar mai repede putin... Link to comment
Recommended Posts