Obi_wan_Kenobi Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 (edited) Iubitilor, cunoscatori si nu numai, aseara a avut loc la Arenele Romane, incepind cu ora 20:30, un super-concert avindu-i protagonisiti pe Avatar, Implant pentru Refuz, Dungeon si, evident, MEGADETH! Am inceput cu stingul, organizarea, lasind ceva de dorit, in sensul ca in loc sa dea drumul la omuleti la 19:30, asa cum spusesera la ora 18:00 (!!!!), s-a intrat incepind cu ora 20:10!!! Inauntru, colac peste pupaza, trupele din deschidere abia se apucau sa-si regleze instrumentele!!! Noroc ca n-a durat decit vreo 20 de minute, daca-mi aduc bine aminte, dupa care au intrat romanasii deatheri de la Avatar, care mi-au produs o impresie adevarata! Baietii au abordat un death curat, super, cu pasaje melodioase, multa miscare scenica, ce mai, m-au convins sa le caut albumele pe viitor! Un punct in minus a constat in faptul ca aveau bass-ul cam tare, neauzind foarte bine chitara, deosebit de meseriasa Dupa repriza de metal greu au venit baietii de la Implant pentru Refuz, care n-au reusit decit sa-i agite pe rockeri, lasindu-se cu fluieraturi, huiduieli, "Ma predau!" s.am.d. Nici eu nu ma dau in vint dupa ei, dar na! De gustibus... Sunet misto! Si asa, pe semnul nervozitatii, au explodat australienii de la Dungeon, trupa ce n-am avut placerea s-o ascult, dar care mi-a lasat o puternica impresie! Super! Nerv, forta, solouri incandescente, metal tisnind din chitari si miscare adevarata pe scena, superb! Stilul power metal la superlativ (cam ca Hammerfall), ce mai, mie mi-au placut si m-am ales si cu doua cd-uri cu autograf, plus o pana de chitara de la basist, cu semnatura, he-he! Apoi ne-am pus pe asteptat! De ce? Pentru ca, din cauza nu stiu caror defectiuni la sonorizare, Megadeth a inceput cu o jumatate de ora mai tirziu! Am uitat sa precizez ca am stat in fata, la gardurile de protectie, ceea ce a fost cum a fost pina in momentul cind, in sfirsit a inceput sa intre trupa, iar cind a aparut Mustaine, a fost declansare vulcanului, mii de oameni s-au impins catre in fata, intr-un veritabil tsunami uman! In circa 10 secunde, am fost smuls de la locul meu la vreo 10 m distanta, fiind inconjurat de rockeri care sareau in cap si se izbeau violent! Personal, nu-mi plac chestiile de genul asta, care imi fac imposibila vizionarea si trairea unui concert metalic, deoarece tot timpul valul de oameni este in miscare, cei din spate impingind in fata, iar bodiguarzii si jandarmii impingindu-ne in spate! Ceea ce, cu chiu cu vai mi-am facut loc catre un coltisor unde am putut sa vizionez si sa simt muzica asa cum doream! Ce sa va mai zic: sonorizare misto, parca ascultam cd-uri, lumini, piese adevarate, pe inima mea, de pe toaaate albumele, culminind cu "So far, so good", "Youthanasia", preferatele mele si de pe primele albume... A fost super! Cuvintele nu pot sa redea intreaga euforie pe care am trait-o! Profesionisti, Megadeth-ii, a cintat doua ore incheiate si s-au simtit bine si ei, asta dupa spusele lui Mustaine si din faptul ca au venit la vreo doua bis-uri, la ultimul cintind Paranoid-ul lui Black Sabbath, unde lead guitar-ul a trecut la tobe si tobarul la chitara! Ce mai, a fost super-super-super! Arenele Romane au fost pline ochi-ochi, nu cred ca am fost la vreun concert acolo si sa fie asa popor! Am cautat intr-o frenezie tricouri cu turneul, am gasit intr-un final, dar foaaarte scumpe, (720.000 lei vechi!!!), de calitate indoielnica si n-aveau nici masura mea! Asa am investit banii in cele doua cd-uri originale, cu autograf la fel de original de la Dungeon! Si, la final, o intimplare din transee: vine un imbecil de bodiguard cu bastonul plimbindu-se peste degetele noastre "Ia mina de pe gard!" zic, "Meserie, daca nu tin mina pe gard, or sa ma impinga astia din spate si-mi rup dracu' vreo coasta", zice bou' baltii "Lasa-te pe spate ca sa nu vii peste", zic "Cum sa ma las pe spate, ca daca iti arunci ochii o sa vezi citeva sute de oameni care imping pe directia mea", zice "Intoarce-te si injura-i", zic "Tatutule, esti tare, se vede ca ai fost la concerte" la care un rocker mic, din Timisoara, baga una in dulcele grai banatean "Lasa-l ma, ca nu stie, ca la concertele la care se duce el, cu Adi Minune, aia n-au garduri" he-he! Punct in minus, in opinia mea, evident: organizatorii baga bere, astia beau de se fac zdrente si pe urma se apuca si sar ca apucatii si se umplu de singe, basca faptul ca din cauza miscarii necontrolate a valului de oameni, nu poti sa vezi un concert ca lumea! Iubesc cu adevarat metalul, da' nu pot sa-l asociez cu bautura si cu astfel de manifestari ultra-violente! A fost ultima oara cind ma duc in fata! Pe scurt, cam asta a fost, o gagica de la Radio Total zicea ca va baga poze pe site-ul lor. Sper sa nu fi suparat pe careva, da' am vrut sa va impartasesc o mica parte din ceea ce am trait eu acolo!!! >- Edited June 16, 2005 by voicu001 Link to comment
RIon Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 te invidiez... am fost la dream la arene, dar e mult de atunci... Link to comment
tolin Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Voicule, poti spune ca a fost megamortal, nu ? Link to comment
NFS Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 ...asta dupa spusele lui Mustaine si din faptul ca au venit la vreo doua bis-uri... Nu vreau sa te dezamagesc, cel putin nu mai tare decat am fost eu (la concert la NIGHTWISH), dar bisurile sunt la sanchi! Adica ei au in program si bisurile! Sa-ti povestesc: inainte de concertul lui Nightwish (anul trecut prin noiembrie), pierdeam vremea pe net pe situl lor. Vad un link catre concertul de la Bucuresti, click, apoi vad un link catre... (nu mai stiu exact ce scria) dar era programul pieselor ce URMAU SA FIE CANTATE la Sala Palatului!!! Erau vreo 13-14 piese, insiruite una dupa alta. OK, zic, normal, oamenii au un program, asta vor canta - treaba buna, poti sa inveti piesele ca sa cinti cu ei si sa iasa spectacol (pina la urma, exagerand nitel, se pare ca eram cam singurul care mi-am facut temele de-acasa!). Prostul de mine, ma gandeam ca o sa cante piesele alea din program, dupa care se cara si in urma aplauzelor si scandarilor publicului se intorc si mai presteaza. Logic, nu? Surpriza emisiunii a fost cind tipii s-au tirat pe la piesa nr 9 ... s-au lasat chemati nitel inapoi dupa care au continuat cu programul! La sfirsit au disparut si dusi au fost! Nimic pe linga oferta de pe net, bis-ul included! Poate altii stiau aspectul asta... eu nu, si mi-a lasat un gust cam amar! Link to comment
Obi_wan_Kenobi Posted June 16, 2005 Author Share Posted June 16, 2005 (edited) Toline, tata, adevarat-adevarat! Si ca mi-am adus aminte, ce te-as fi invitat la Europe, la tine acasa, ca-i simbata concert la Arena Liceului Sportiv, da', ramin home-alone cu fii-mea! ("> NFS, o fi, nu zic, da' astia au cintat DOUA ORE, fara pauze, Mustaine a vorbit cu noi, a facut gesturi d-alea care arunca audienta in frenezie (ne-a "imbratisat", ne-a aratat inima), chestii care, poate sint eu prea sentimental, dar inseamna mult pentru fani, zau! In plus, o fi fost, sau n-o fost in program, da' chestia cu Paranoid-ul, a fost misto, mai ales ca inainte era cit p-aci sa arunce in popor niste treburi pe care le tinea pe antebrat (imi scapa numele, d-alea de tin tenismenii, da' misto!)! O fi si regia, da' va zic eu copilasi, trupele mari, se respecta si pe ele si pe noi, astia de ne calcam pe capete ca sa-i vedem! Poate-s subiectiv, poate nu, nu ca n-ar cinta misto si Nightwish, da' parca n-au stofa unei trupe mari ca MEGADETH! Si nici n-o vor avea vreodata, dupa ce mi-ai zis! Edited June 16, 2005 by voicu001 Link to comment
VIPER Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Bravos!!! Ma bucur ca baietii inca pot!!! Undeva cred ca te invidiez, imi aduc aminte de tinereti... @NFS: orice trupa are in program 2-3 bis-uri. Dar Metallica, de exemplu, a cantat 2h45' !!! Si nici un contract, cat de meseriash, nu acopera atat de mult! Zic asta pentru ca am lucrat cat de cat in domeniu. Trupele mari isi permit sa cante mult daca se simt bine, si nu-i doare de bani. Link to comment
NFS Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Hai sa nu deviem discutia. Era vorba strict numai de faptul ca bis-urile sunt incluse in program! Fapt pe care eu nu-l stiam, nu ma asteptam si nici nu mi se pare normal... Nu credeam ca regia merge chiar pina acolo. Hai sa nu vorbim daca sunt sau nu trupa mare sau mica... Metallica si Megadeth au peste zece ani de activitate si vin din tari cu "traditie" sa zicem. Nightwish vin din Finlanda si sunt in paine numai de vreo 5 ani! Eu zic ca au facut chiar treaba buna. PS. Stie careva daca vine si MANOWAR? Link to comment
RIon Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Normal ca exista un playlist si la concerte, ca la radio... trebuie promovate anumite piese. La Metallica, ca totul sa fi fost perfect, mi-as mai fi dorit Whiskey in the Jar... Link to comment
Obi_wan_Kenobi Posted June 16, 2005 Author Share Posted June 16, 2005 Nenea NFS, Metallica s-a format in '81, iar Megadeth prin '83! Deci peste 10 ani de activitate, he-he! Cit priveste Nightwish, primul album l-au scos in '97! Ca sa nu zic ca au avut si bilete ultra-scumpe! Concluzia deja desprinsa mai sus, o intaresc acuma: trupele mari, ramin MARI! Bilet Megadeth = 500 mii lei! De Manowar, daca vin, iti fac cadou un bilet! Yes! Pina una-alta, cica vine Helloween in ianuarie!!!??!? Sa vezi prin ce Sala Polivalenta ne-or baga! ("> Link to comment
NFS Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 De Manowar, daca vin, iti fac cadou un bilet! Yes! ) Esti tare. Io zic sa-mi tii loc la coada mai bine! Link to comment
keluboss Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 ("> ("> ("> ("> n-am fooooooooooooooosssst Link to comment
Obi_wan_Kenobi Posted June 16, 2005 Author Share Posted June 16, 2005 Ai ratat, pentru mine fiind prima si ultima intilnire cu Megadeth in viata asta, ca in Romania nu cred sa mai vina vreodata, afara nu prea pot sa-i vad si, nu in ultimul rind, Mustaine ramine nemuritor prin ceea ce a creat cu trupa, ca de imbatrinit, se duc toti astia marii ("> ! Dar, aveai ce vedea, la anii lui, la problemele care le-a avut cu mina stinga, merge meseriasu' ca pe vremea cind zburda prin Metallica! Un cuvint: PROFESIONIST! Link to comment
priest Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 ok megadeth si heavy metal clasic insa cand vine Anathema stie cineva? Link to comment
RIon Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 apocalyptica in august la tg mures. si megadeth s-a format din chitara metallica... Link to comment
dann Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 (edited) s-o fi format megadeth din metallica... sunt fan inrait metallica...dar tehnic sunt net superiori gagii de la mega. sa fim seriosi...a trecut friedman pe acolo ( iar asta e un zeu )....metallica mult suflet dar mai tari megadeth. cu durere in suflet...asta e. si ca sa vezi ca de fapt metallica a fost mustaine curat la inceput vezi "kill'em all" si dupa aia felul in care se schimba stilul cand o taie mustaine. dracu sa o ia de sesiune, ca eu mergeam la brasov si pe jos, sa vad dementa cu europe. Edited June 16, 2005 by danmoise Link to comment
Obi_wan_Kenobi Posted June 17, 2005 Author Share Posted June 17, 2005 apocalyptica in august la tg mures. O fi departe de Bucuresti, ca tare ma maninca... Link to comment
remix Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Am asistat si eu la concert, undeva in mijloc, nici prea in fata si nici prea in spate. Pot spune ca am fost multumit de spectacol. Eu fiind din generatia mai noua chiar asteptam cu interes IPR care au doua melodii ce-mi plac. Parerea mea e ca au cam fost dati afara de pe scena de organizatori inainte sa apuce sa prinda la public. Despre avatar nu am multe de spus pentru ca am intrat cam pe la sfarsitul recitalului. Dungeon suna bine, cu priza la public si spectacol real. Pacat ca nu auzisem nimic de ei pana atunci. Merita. Megadeth au fost magnifici in tehnica muzicala, in sound dar pe mine m-a dezamagit putin vocea. Spre rusinea mea, desi stiu cine sunt si parte din istoria lor, nu ascultasem nici o melodie cu atentie pana atunci. Mi-au placut si intr-adevar m-au lasat cu impresia de trupa mare, profesionista, cu experienta si baza solida. Si mai adevarat este ca dupa concert imi veneau in minte melodii de pe primele doua albume Metallica ceea ce e o dovada clara a trecerii lui Mustaine pe acolo. Respectul meu pentru Megadeth care si-au pastrat stilul pe cand Metallica a dat-o in balarii in ultimele albume. Eu am fost fan metallica la un moment dat si sunt dezamagit de some kind of monster si st.anger. All in all un pret infim dat pentru un spectacol sublim. Sunt anumite formatii care sunt parte din CULTURA. Nu mai tine neaparat de gusturi, pentru un om care doreste cultura trebuie sa ia contact cu formatii gen Sepultura, Metallica, Megadeth, Europe, Phoenix si muulti multi altii. Era o impresie a lumii ca in Romania vin toti expiratii si ca formatii in voga ne "uita". Eu cred ca lucrul asta ne si ajuta, formeaza gusturi si cunostinte, formeaza cultura pe baza careia sa stim sa apreciem (sau nu) noul val. Felicitari Megadeth & co. pentru spectacolul de pe scena! Felicitari fanilor pentru atmosfera creata! Eu am fost foarte multumit de tot ce s-a intamplat acolo. Astept cu interes Helloween, Manowar si urmatorii care vor binevoi a ne vizita tara si oferi cate ceva din magia lor. Link to comment
Recommended Posts