Jump to content

Se Va Tine Cont De Lege Sau...

Conform noilor reglementari condusul sub influenta bauturilor alcoolice se pedepseste cu inchisoare de la 1-5 ani,va fii oare aplicata ???  

65 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ia sa va vad,destul de simplu nu ???

Parerea mea e ca se va merge pe aceeasi linie ca si acum adica cu cei mari care au masini de miliarde isi vor umple buzunarele iar cu muritorii de rand isi vor face norma,2-3 bagati la parnaie asa ca de ochii presei sa vada lumea ca politia romana lucreaza.

Asta pentru ca nu cred ca poporul roman nu va mai :drinkers: si :lavolan: imediat dupa aceea peste noapte.

Edited by Alezz

Eu am zis ca va incuraja spaga , si credeti-ma ca sunt patit cu politia romana ( proces pt luarea permisului " ca asa au vrut muschii unui garcea" ) .

Dupa peripetii l-am castigat pt ca politia nu s-a prezentat!

Si nu odata mi s-a intamplat sa mi se spuna ca " dai si tu ceva acolo" .

Sunt convins ca asa va fi si in continuare!

Voi ati vazut ce scrie in titlul topicului?

Sub influenta bauturilor alcoolice suntem si dupa o jumatate de pahar de bere.

Textul noului cod rutier, asa cum a fost aprobat de senat continea o exprimare de genul: "... imbibatie alcoolica de ... sau care se afla in stare de ebrietate ..." (art 79). Exprimarea cu starea de ebrietate este destul de ambugua.

In schimb, in urma medierii dintre cele doua camere, textul legii contine acum numai partea cu imbibatia alcoolica. Modificarea fata de vechiul cod rutier este aceea ca acum, de baza, sunt numai analizele sangelui. Asa ca, din punctul asta de vedere nu se modifica prea mult ca sa incurajeze spaga mai mult decat pana acum.

Da, de aplicat va fi aplicata, mai mult sau mai putin. Unii nu o vor respecta, ca altfel nu am avea nevoie de prevederea asta. Cat despre spaga, hmmm, unii se vor simti incurajati la spaga, din ambele tabere, ca altfel nu se poate.

Sper ca sondajul ne dea si o proportie, poate s-or strange o suta, sa ne fie usor la impartit.

Hai sa dam un ex: Daca Ion Tiriac va fii prins beat mort la volan va face sau nu puscarie???

Sau daca eu sau alt membru DaewooClub va fi prins beat la volan va face sau nu parnaie ???

Dupa ce nu exista toleranta pt alcool (in Germania poti sa bei o bere mica linistit, nu iei nici macar amenda) acum sa te bage la bulau pentru o bere? E penibil, la fel cum a fost ineptia ca motocicletele n-au voie pe autostrada ca ar merge prea incet :D

Nu aici am vrut sa ajung ci la faptul ca suntem niste muritori de rand pe langa cei cu sute de milioane de euro averi.

Edited by Alezz

Sa speram ca in sensul bun adica ai calcat pe bec platesti nu pui mana pe telefon si il suni pe tatutu care e nu stiu ce chiestor prin armata, politie,guvern si alte institutii bengoase de stat...

Oricum era mai buna varianta cu suspendare de un an al permisului si o amenda sanatoasa in functie de salariu...asta pentru ca NU CRED ca voi vedea vreodata pe cineva sa faca puscarie in RO din cauza alcoolului la volan asta daca mai tineti minte prima sau una din primele emisiuni POLTITA IN ACTIUNE cand un mare director de la Daewoo a fost oprit la un control dupa ce lovise 2 masini si practic NU PUTEA sa stea in picioare de beat mort ce erea si ??? s-a mai auzit ceva de el de atunci??? ei bine nimic omu sta bine mersi la "casuta" lui cu 40 de camere 5 bai 3 garaje etc...

Asa sa fie Viper , precum ai spus, da mai conteaza si CAND o sa ajungem si noi la momentul acela mult asteptat de toata lumea????

Greu de raspuns la chestia asta. Am zis "da" pentru ca sigur vei fi confruntat cu legea in caz ca intri sub incidenta ei. Cum scapi e o chestie relativa. Presupun ca spaga va avea efect pe alocuri. Nu pot sa ma pronunt in aceasta privinta.

Va motiva considerabil oamenii sa dea spaga si cu siguranta vor incerca mai rau. Si cine incearca mai mult reuseste mai mult.

La urma urmei, cred ca esenta scapa. Nu cred ca Ion Tiriac o sa faca inchisoare. Dar sincer nu din cauza lui Ion Tiriac mor oamenii. 1.000 de smecheri, 100 merg beti, 10 fac accident, 1 om este raniti. Nasol, dar putin.

Acum, 24.000.000 non-smecheri ...

Sa fim seriosi. Legile mai aspre incearca sa micsoreze fenomenul si fenomenul nu constituie cativa cu bani. Spaga se intampla si se va intampla. Si daca din vreun motiv pe care inca nu-l vad (dar cine stie) m-ar prinde politia beat as da masina sa nu vad gratii. Ceea ce constituie o spaga grasuta. Daca ati fi politisti si vi s-ar oferi sume de ordinul mii de euro (fara TVA) noaptea pe o stada pustie, i-ati lua? Fiti sinceri. Eu i-as lua.

Deci esenta ramane. Va fi incurajata spaga. Deasemeni va ridica spaga mult peste posibilitatile multora, asa ca se va si aplica. La urma urmei, calea pe care o ia un fenomen e mai putin importanta. Mai important este efectul. Si efectul va fi (cred eu) scaderea drastica a celor care merg beti la volan.

Sincer, din partea mea sa le dea cat vor. Asta nu e ca nevazutul unui semafor sau alunecatul, vreo neatentie, bautul la volan e premeditare si toti cei care o fac o fac voluntar.

Am votat ca va incuraja spaga pentru ca asta este, se va incuraja spaga. Intrebarea este alta decat (cred eu ca) trebuia sa fie. Da, va incuraja spaga, dar va descuraja bautul la volan. Daca intrebarea era "Va avea efect noua lege" atunci raspunsul meu ar fi fost da, o sa le cam rupa randurile.

Sa fim seriosi. Legile mai aspre incearca sa micsoreze fenomenul si fenomenul nu constituie cativa cu bani. Spaga se intampla si se va intampla. Si daca din vreun motiv pe care inca nu-l vad (dar cine stie) m-ar prinde politia beat as da masina sa nu vad gratii. Ceea ce constituie o spaga grasuta. Daca ati fi politisti si vi s-ar oferi sume de ordinul mii de euro (fara TVA) noaptea pe o stada pustie, i-ati lua? Fiti sinceri. Eu i-as lua.

Este incurajata spaga pentru ca incurajezi o astfel de procedura. :mda: . Faptul ca esti de acord cu ea o face si mai grav. Este chiar atat de greu sa nu bei cand conduci? Eu as zice ca nu, dar exista unii figurannti (nu fac referire la nimeni) care vor sa impresioneze prin asta, din prostie, indiferenta si inconstienta crasa. Daca te omori pe tine nu e atat de grav, iti porti singur de grija si iti porti responsabilitatea (presupunem ca esti matur) dar in general sufera oameni nevinovati. Iti imaginezi ce s-ar intampla daca ar intra un alcolist in mine cu o masina mare cand conduc Matizul, sau m-ar lua pe sus cand traversez strada pe trecere. X( Aceste tipuri de comportamente iresponsabile trebuiesc abolite si este normal sa intre sub incidenta Codului Penal. :-W

PS: Postul meu este impersonal si nu face referire la nici o persoana de fata. Are un caracter strict general.

Edited by andreib
  • 1 year later...

Se va tine cont de lege.Alta data!Am votat ca se va incuraja spaga in continuare.Atata timp cat exprimarile xenofobe nu sunt tolerate pe acest forum...traim totusi in Romania si asta ne ocupa tot timpul. :spumelagura:

Edited by Mircea

Desi sunt total de acord cu prevederile acestei legi nu pot sa nu fiu si sceptic si sa banuiesc (desi cred cu tarie) ca aceasta se va aplica doar pentru "looseri" nu si pentru cei care cu onoare ne conduc. Spaga va fi ceva la ordinea zilei, ca doar si "melitienii e oameni" si trebuie "sa mananca si gura lu' aia mici" ceva bunatati.

PS. In plus as fi de acord ca celor depistati in trafic sub "anestezie" sa le fie ridicat PE VIATA dreptul de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice.

Culmea, in Italia poti bea o bere si sa conduci legal imediat dupa.

Si nu beau italienii cu mult mai putin ca romanii.

Nu consider ca ar trebui facut inchisoare doar pt. CONDUCERE sub influenta alcoolului ci doar pt. CONSECINTE direct proportional.

Daca va fi aplicata legea ? Aiurea, ei n-au loc in penitenciare pt. hoti si criminali si o sa bage un biet petrecaret caruia ia mai ramas ceva de cu seara.

Sa vezi spagi acuma si palatele finalizate.

Edited by Bolt

Un sofer de la firma unde lucrez eu, a fost cu masina la spalatorie intr-o sambata in jurul orei 16.00, in timp ce masina era bagata la sapuneala dl. sofer de plictiseala a baut doua beri la barul din incinta spalatoriei, cand a fost gata spalata masina omul s-a urcat la volan sa o parcheze la el in spatele blocului...cam 500 metri departare de spalatorie. Doar ce apucat sa iasa din spalatorie ca la mai putin de 10 metri l-a si oprit un garcea. S-a ales cu carnetul suspendat, de 11 luni neprimind nici un raspuns de la politie..dar prin diversi factori trebuie sa dea spaga 2000 euroi ca sa nu trimita dosarul la parchet astia de la politie...si uite asa sta omul fara carnet si tot astepata...ca 2000 euroi nu are de unde :(

Puscariasii sunt in greva ca sunt prea multi pe prea putine locuri si astia vor sa ne bage daca bem si noi o bere pentru 5 ani

SPAGA rullllllllllzzzzzzzzzz

Condamnari s-au dat si pina acum pentru alcoolemia ce a depasit limita legala, precum au fost si cazuri in care prin diferite metode s-a "driblat" legea. Rog sa fie inchis subiectul, ca fiind ridicol, inutil si speculativ. Speculatiile doar la bara, acolo sunt locul lor :)

Edited by Tommy
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...