Jump to content

Fm Transmitter

Recommended Posts

Mi-am cumparat un mp3 player acum vreo 3 ani, de curand a inceput sa imi faca figuri in sensul ca nu citeste mereu cd-urile si diplay-ul se lumineaza cand vrea el asa ca mi-am cumparat si eu un modulator fm. Am dat 90 RON pe el si l-am luat din Iulius Mall din Iasi, are display, telecomanda si sunt foarte multumit de el.

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cred ca o sa-mi cumpar si eu un modulator fm, pentru ca nu merge intrarea aux la mine :( Sunt curios ce calitate are, si cum se descurca in orase, unde sunt multe frecvente ocupate. Sper ca nu trebuie schimbat frecventa la fiecare 5 minute.

De Craciun m-am pricopsit si eu cu un modulator FM, Wel, cu stick USB 2 GB inclus.

Ca si facilitati, aux si USB pentru stick si telecomanda.

Ca si calitate e destul de ok, singurul dezavantaj pe care il vad fiind faptul ca ordinea citirii melodiilor de pe stick este ordinea inversa a datei de modificare a fisierelor.

Pret aproximativ 130 RON.

Ca si recomandare, e mult mai bun orice mp3 player la minim 200 RON.

Am si eu asa ceva (http://www.spot.ro/produs.php?idprod=5165&idcat=1578) si sunt foarte multumit de el. La inceput era setat pe frecventa 97.7 Mhz si se auzea cam prost ca erau multe radio-uri in preajma. Dupa ceva cautari am schimbat frecventa pe 101.00 Mhz unde e o pauza cat de cat intre posturi si se aude foarte limpede. Mai conteaza si calitatea MP3-urilor ascultate. Cele facute de mine dupa CD-uri audio mai mult sau mai putin originale se aud foarte bine dar am avut unele de pe net care se auzeau nasol. De asemene volumul trebuie tinut pe la 75% la transmitter si apoi lucrat din radio-ul masinii. Mai sus incepe si distorsioneaza.

Subscriu la ce a spus dan_m.

Schimbarea frecventei a dus si la mine la o imbunatatire a transmisiei sunetului. In acelasi timp, recalibrarea volumelor de pe modulator FM si de pe Radio-auto duce la o auditie nedestorsionata.

Astept sa apara si un targul meu modulatorul FM care transmite si ID3 Tag spre radio, am vazut deja ca in alte parti a aparut. Si pretul nu e colosal...

• 3 months later...

Am si eu nevoie de un transmitter FM (ideal ar fi sa fie compatibil direct cu ipod-ul pe mufa de 30 de pini, dar nu obligatoriu) care sa emita puternic si pe o raza mare si nu este obligatoriu sa se incadreze in specificatiile legale.

Am deja unul de la Griffin (cei drept vechi de vreo 2-3 ani) dar nu sunt multumit cum se aude. Banuiesc ca am nevoie de o chinezarie (modificabila?) pentru ca astea de firma mare respecta legea si emit slab. Bugetul ar fi undeva la 150 euro.

1. Am si eu nevoie de un transmitter FM (ideal ar fi sa fie compatibil direct cu ipod-ul pe mufa de 30 de pini,

2. Banuiesc ca am nevoie de o chinezarie (modificabila?) pentru ca astea de firma mare respecta legea si emit slab.

Iata un post mai vechi post 440 si intr-adevar cade sub incidenta para 2 adica emite slab. Trebuia sa-l pozitionez pe bord sau pe suportul de telefon mobil pentru a sta la cca 1 m de antena.

Hawkeye, de ce nu foloseşti un cablu specializat ca să cuplezi i-pod-ul la intrarea AUX a CD-player-ului?

Sunt deja informaţii pe forum. Dacă nu le găseşti şi eşti intresat, dă un semn.

Eu deja am aşa ceva şi merge ireproşabil. Vezi aici şi de acolo în sus.

La Epica merge intr-adevar impecabil, am chiar intrare jack pentru aux.

Am nevoie pentru Audi. Am incercat cu FM Transmitterul care-l am deja si se aude ca din butoi (nu stiu unde are antena ca nu o are exterioara) si mai are si parbriz+caroserie nu stiu din ce facute deoarece GPS-ul portabil nu prea functioneaza deloc, decat daca deschid trapa si il pun sa vada cerul direct. In Epica merge acelasi gps si bagat in torpedou.

CD Player-ul nu cred sa aiba intrare aux deoarece vine cu magazie in portbagaj si din cate am cautat pare a fi proprietara. Singura mea scapare ar fi intrarea aux la TV (in setarile de la display am vazut ca ar mai fi o intrare pentru aux) dar nu prea as lasa orice meserias electrician de la gigel srl sa desfaca bordul sa caute mufe si oricum cred ca as iesi la un pret destul de mare.

Faza si mai enervanta este ca magazia de cd-uri e putin cam veche (2001) si incepe sa dea rateuri chiar si la cd-uri originale (cele scrise le citeste foarte greu si cateodata) si cand se blocheaza trebuie resetata din portbagaj. Gasisem la un moment dat un tutorial prin care sa modifici niste cablaje ca sa faci aux dar implica renuntarea la magazie cu totul ceea ce nu prea vreau.

Razi tu razi dar sotia se simte in masina ca pe vremuri, cu Radio-TV :->

Iar TV-ul fiind analogic se prind decat vreo 3 posturi romanesti si prost (atat semnalul cat si posturile).

Cea mai eleganta varianta e cu ipod-ul bagat in torpedou dar cum in 2001 ipod-urile nu prea aparusera ma indoiesc ca exista conectivitate bidirectionala compatibila si habar n-am unde sa caut. Am tot scormonit pe google dar nu am reusit sa gasesc nimic.

Si sincer parca de banii aia mi-as lua pentru Epica un DVD-2DIN ;)

Edited by hawkeye

Nu au birou in Bucuresti.

Eu l-am comandat si a doua zi de dim. erau cu el la poarta. :D

Astazi am fost si l-am montat. Am control full de pe volan si consola.

Ei sunt doar importatori nu le si monteaza...asa ca nu e o problame ca e Suceava.

Nu stiu daca merg la Daewoo.

Eventual le poti trimite un mail in care sa atasezi fotografia cu consola, eventual sa specifici si tipul de conexiune (mufa).

Posibil sa existe adaptoare (de ex. asta) de la o tip de mufa la alta, "problema" ar aparea la controlul usb-ului sau iPod-ului.

La un quick search am gasit ASTA. Posibil sa mai existe si altii...asa ca...

Edited by s0r|n3l
  • 6 months later...

Mi-am luat de curant o sculica, asta: http://www.spot.ro/prod_Modulator-FM-cu-di...an-gama-PREMIUM

Eu zic ca... merge.

Nivelul e putin cam scazut, probabil pentru a evita distorsiunile si pentru a respecta te miri ce norme.

Ar fi si un bug: afiseaza numele primei melodii dintr-o serie a aceleiasi formatii; nu stiu cate caractere ia in considerare pentru a decide ce se intampla, dar "ABBA" il face sa stea pe prima melodie.

Daca il pun in sufragerie, il receptionez in orice camera (pereti de beton 100%). Ca un efect secundar, se poate folosi la intalnirile nationale de vara pentru "sonorizarea muntilor" prin utilizarea a mai multor masini receptoare :D

• 3 years later...

Pai incep sa fie depasite. Acum tendinta este ca radiourile auto sa vina cu slot pentru card SD si/sau mufa USB. Chiar eu am montat recent un astfel de model pe buburuza si sunt multumit de el pana acum. Are doar radio, mufa USB si slot SD, nu foloseste caseta sau DVD. E de la EBODA si a costat 170 de lei. Mi s-a parut un pret rezonabil. Pana sa mi se strice casetofonul stock cu care a venut bubu din fabrica am folosit un modulator FM tot EBODA luat cu vreo 50 de lei din supermarket. Faptul ca s-a dovedit fiabil m-a facut sa iau si radioul tot din aceeasi marca.

Insa a trebuit sa caut si sa achizitionez separat cu 50 de lei carcasa adaptoare pentru montaj pe Matiz...

Edited by Julius

Player-ul de il am, sincer nu l-as schimba, dat fiind sint multumit de el. Ideia este ca nu doar pe cutia mea doresc sa il folosesc, ci si pe alea de serviciu ce le schimb destul de des. Deci, neaparat micut, finut si "mobil".