adyadrian Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Tot vad pe net treburi de genul MP3 player cu FM transmitter sau numai FM Transmiter pentru auto. Si la noi inca nu am vazut asa ceva pe piata dar tare mi-ar mai trebui! E o treaba care se baga la bricheta si fie bagi un USB Flash in el si el cina MP3 pe un canal radio la radioul deja aflat in dotare, fie are o intrare audio. Stie cineva o sursa pentru asa ceva? Adi Link to comment
aztec Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 eu nu stiam de faza cu flash, dar auzisem de emitatoare fm pe distanta mica, gen cativa merti pt conectarea unui cdplayer la radioul masini.. care receptiona ca un post de radio, folositor in locul case4tei alea adaptoare Link to comment
Razor Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Uite aici o schema: Si lista de componente: Componenta Nr. Total Descriere Alternative C1 1 0.001uf Disc Capacitor C2 1 5.6pf Disc Capacitor C3,C4 2 10uf Condensat. Electrolitic C5 1 3-18pf Condensator Variabil R1 1 270 Ohm 1/8W Resistor 270 Ohm 1/4W Resistor R2,R5,R6 3 4.7k 1/8W Resistor 4.7K 1/4W Resistor R3 1 10k 1/8W Resistor 10K 1/4W Resistor R4 1 100k 1/8W Resistor 100K 1/4W Resistor Q1, Q2 2 2N2222A NPN Transistor 2N3904 L1, L2 2 Bobina fara miez cu 5 Spire MIC 1 Microfon MISC 1 9V Mufa Baterie , Placa de montaj , Cablu pt antena Link to comment
claz Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Sunt doua tipuri de echipamente care pot rezolva cu succes problema data: - primul are calitatea sunetului cea mai buna; se intercaleaza cu ajutorul unui adaptor special intre radio si antena; transmisia nu se face eteric, ci moduleaza semnalul - al doilea realizeaza o transmisie eterica efectiva; consta intr-un device monobloc care se introduce in locul brichetei si are conector usb pentru memorie tip flash; mai pe scurt, este un player MP3 fara memorie proprie, care realizeaza o transmisie eterica de putere redusa. Cred ca au la vitacom. Link to comment
Berti Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Sunt si eu interesat de un asemenea "devais"... claz: poate ne poti da un nume, cod de produs sau chiar pret! Link to comment
axel71 Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Avea cineva de vinzare chestii din astea pe bursa.rol.ro dar costau cam 100 E. La banii astia iti poti cumpara din cora sau carrefour un radio cd mp3 de masina si scapi si de grija firelor, adaptorului etc. in plus poti sa ai 2-3 cd uri cu mp3 in masina ceea ce inseamna 20-30 de ore de muzica... Link to comment
aztec Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 un amic tocmai a primit un astfel de emitator fm, facut profesional-20$ cu baterii sau alimentat de la bricheta , cu un selector pt lungimea de unda... Link to comment
cchrism Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Si eu am vazut tot la un prieten asa ceva, tot profesional, din pacate nefolosibil in bucuresti, pentru ca toate cele 3 sau 4 variante de frecventa sunt ocupate de posturi de radio. Link to comment
claz Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Sunt multe pe piata... cateva exemple: Modulator FM stereo pentru conectare la antena - 75 RON http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=1945&idcat=729 Modulator FM stereo cu emitator (wireless) - 85 RON http://www.digitalworld.ro/produs.php?idprod=2635&idcat=729 Link to comment
Berti Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Foarte misto, chiar nu stiam ca au asa ceva la DW... si nu-i exagerat la pret. L-ati cumpart careva? Merge bine? Se aude clar? Pe RDS afiseaza vreun mesaj? Am vazut intr-o revista din Germania un termometru care se conecta tot asa pe antena, si afisa temperatura int./ext. pe afisajul radioului! Link to comment
hawkeye Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 am si eu ceva asemanator. mai exact Griffin iTrip pentru Ipod 20gb. se ataseaza in capul ipod-ului si se alimenteaza din bateria ipod-ului. stie sa emita pe orice frecventa de la 88.0 pana la 108.0 parca. in bucuresti e mai complicat pentru ca FM-ul este foarte aglomerat si trebuie sa gasesti o frecventa libera si care sa nu aiba nici vecini cu +-1 mhz. il am decat de 2 zile deci nu prea am studiat foarte mult problema, ca frecventa am gasit ceva destul de prost pe la 89mhz si ceva destul de bun la 92.4 sau 94.8 (sau 92.8) parca unde se auzea bine si fara interferente. oare o exista vreo lista cu posturile de radio fm oficiale ca sa ne dam seama pe unde am putea emite? puterea de emisie zic ei la carte ca ar fi 10m, dar nu cred sa sara de 4-5 metri in bucuresti, poate in afara oraselor sau in orase mici (cu < 10 posturi fm). Link to comment
laurentziu83 Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Hai sa reinvii si eu topic-ul asta. Pe Symboala am cd-player cu afisajul separat si cu joystick sub volan, extrem de facil la condus. Dezavantajele aici rezida din faptul ca nu prea poti sa faci upgrade la sistemul audio original decat cu anumite modele de mp3 playere compatibile Renault, la preturi destul de prohibitive cred, nici nu vreau sa ma uit. Renault nici macar pe versiunile de varf Laguna nu ofera mp3, asa ca... Avantajul ar fi ca nu-ti fura nimeni cd-player-ul, fara display n-are ce face cu el, mai trebuie sa si ghiceasca orbeste codul de siguranta. Daca as vrea sa-mi montez un mp3, ar trebui sa renunt la display si la joystick. La display n-ar fi o problema, lipim un aptibild cu TUNING sau vreo fufa goala si am rezolvat, mai ramane liber doar coltul cu ceasul si temperatura, care functioneaza oricum. Dar ce fac cu jostick-ul? La asta nu prea as vrea sa renunt. CD-player-ul meu nu are intrare AUX in spate, asa ca nu pot sa conectez nici un fel de player prin fire de conexiune. Singura solutie ce-mi ramane este sa-mi achizitionez un FM transmitter, precum cele de aici, cu alimentare la bricheta. Mai adaugam si un stick de memorie ce se ataseaza la el. Mai foloseste cineva asa ceva, pareri despre ele? Din poze, observ ca nu au decat butoane de rwd si ffwd, dar de navigat in folder sau de sarit din 10 in 10 melodii, pauza. Aveam asa ceva la mp3 la matiz si era foarte comod. La asta mi se pare cam aiurea sa apas de tspe ori sa ajung la melodia 275, de exemplu. La 10 melodii mai merge, dar asa... Exista dezavantajul asta? Link to comment
alexmohora Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 (edited) Am eu unul. L-am luat de la Universitate (magazinele de electronice de la coloane vis-a-vis de SpringTime). Am dat 130 lei pe el. Se bagă la brichetă pentru alimentare şi bagi în el un memory stick cu MP3-uri şi le play-ează. Poate primi semnal şi de la un laptop, MP3 player, CD player extern etc. Are 6 frecvenţe pe care poate să emită situate la capătul benzii FM. Eu am la maşină un Cass Sony Explode cu difuzoare tot Sony. Concluzia mea e următoarea - nu e o soluţie (cel puţin modelul ăsta) pentru că: 1. Nu emite sau nu play-ează stereo (doar după USB stick am încercat). 2. Se aude un ţiuit încontinuu şi se aude foarte prost la unele melodii dacă Cass-ul e pe recepţie stereo. 3. De câte ori opreşti motorul se taie alimentarea la brichetă şi se poziţionează din nou pe prima melodie de pe stick. 4. Navigarea de la o melodie la alta este doar din 1 în 1, înainte şi înapoi dar e relativ lentă comutarea. 6. Nu stă foarte bine înfipt în mufa de la brichetă iar când comuţi e posibil să se întrerupă alimentarea ceea ce face să se reseteze la prima melodie. Pe un stick de 512MB încap multe melodii dar degeaba că nu le poţi asculta. 7. Singura variantă în care se aude binişor este cu cass-ul setat pe mono - nu se mai aude nici un ţiuit dar se aude numai unul din canalele de la melodie dacă aceasta este înregistrată stereo. 8. Nici o firmă serioasă de electronice nu produce aşa ceva (sunt nişte chinezării produse ”pe vapor”) Eu zic să nu daţi banii aiurea. PS: există şi unele modele care ţin minte melodia la care au rămas şi probabil care ştiu să play-eze/emită stereo dar nu ştiu de unde ar putea fi luate. Edited December 22, 2006 by Mircea Link to comment
laurentziu83 Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Shit. Tocmai cand gasisem si eu o solutie cat de cat eleganta si (parea, macar) practica. O firma serioasa putea sa-l faca mai calumea si sa-i mai puna un buton pentru navigarea in foldere. Si sa-i faca emitatorul mai bun. Era asa greu? Link to comment
aztec Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Eu am un coleg care foloseste asa ceva si e multumit.. Il utilizeaza cu u cd-player portabil care stie si mp3. Dar e stereo. Link to comment
Abram Burel Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Laur, esti sigur ca nu are blocul de conectori "C" (vezi despre ce e vorba pe la Kalos pe undeva)? Daca are (si aproape sigur ca da) atunci se poate conecta o sursa externa pe intrarile audio de CD Changer (poti sa te prinzi si din meniul sculei de pe masina daca accepta asa ceva). Link to comment
DragosP Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Laur, esti sigur ca nu are blocul de conectori "C" (vezi despre ce e vorba pe la Kalos pe undeva)? Eu sunt convins că are (dacă e Philips). Da' meniul nu se activează decât când are charger-ul conectat! Link to comment
laurentziu83 Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Sunt modele care au, sunt care nu au. Nu mai tin minte, dar parca eu n-aveam. Cum cobor jos, iau 4 surubelnite si-l scot la lumina. Link to comment
Lucian M Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Vezi ca merge cu 4 cuie din alea mai subtiri (de dranita- mai popular)- nu e nevoie de 4 srubelnite identice. Spor la lucru! Link to comment
Moshu Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Laure vezi ca sunt si modulatoare cu telecomanda, astfel incat sa poti naviga mai facil prin lista de MP3 in timp ce conduci. Din cate stiu eu nici unul nu are prin foldere. Iar despre calitatea sunetului, e la baie. Asa zice toata lumea care are. Si eu vreau asa ceva... dar ce am gasit pana acum nu ma incanta. Ia baga un ochi aici. Link to comment
laurentziu83 Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Daca erau baieti destepti, faceau o telecomanda sa o poti prinde pe volan. Pana butonezi chestia aia mai degraba ajungi cu mana la modulator. Acum am desfacut cd-player-ul si am gasit un loc pentru o mufa suplimentara, ramane de vazut daca e cea buna pentru conectat. Daca nu, ma mai orientez la modulatoare. LE: mufa aia e pentru cd-changer, si circula informatie digitala prin ea. Asadar canci line in la mine in cd-player. Link to comment
Satori Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Dar un FM trans simplu, fara comenzi prostii de comanda si doar un IN, nu se poate? Dar ceva de calitate, sa se auda bine si stereo. Link to comment
Moshu Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Laure, ia mai vezi si modelul asta. Pare mai interesant la partea de frecvente, cat si la partea de modulare. Link to comment
guru Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Pe Symboala am cd-player cu afisajul separat si cu joystick sub volan, extrem de facil la condus. Dezavantajele aici rezida din faptul ca nu prea poti sa faci upgrade la sistemul audio original decat cu anumite modele de mp3 playere compatibile Renault, la preturi destul de prohibitive cred, nici nu vreau sa ma uit. Renault nici macar pe versiunile de varf Laguna nu ofera mp3, asa ca... Avantajul ar fi ca nu-ti fura nimeni cd-player-ul, fara display n-are ce face cu el, mai trebuie sa si ghiceasca orbeste codul de siguranta. Daca as vrea sa-mi montez un mp3, ar trebui sa renunt la display si la joystick. La display n-ar fi o problema, lipim un aptibild cu TUNING sau vreo fufa goala si am rezolvat, mai ramane liber doar coltul cu ceasul si temperatura, care functioneaza oricum. Dar ce fac cu jostick-ul? La asta nu prea as vrea sa renunt. Pioneer are anumite modele de HU, care sunt compatibile cu afisajul masinii si cu comenzile joystick. Din pacate, nu mai stiu exact modelele care au aceasta facilitate. Oricum, mai exista si alte marci, care au aceasta functie. Link to comment
alexmohora Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 (edited) Laure, ia mai vezi si modelul asta. Pare mai interesant la partea de frecvente, cat si la partea de modulare. La 200RON deja nu mai rentează... mai pui ceva şi iei MP3 player auto. Dar ce să-ţi fac dacă ţi-ai luat Renault şi nu ai cum să schimbi cass-ul Iar la partea cu Stereo ar trebui intrebat clar si cascat urechile (daca se poate spune aşa) pt. că e posibil să meargă dar nu de pe stick! Edited December 24, 2006 by alexmohora Link to comment
Recommended Posts