Gicu Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Prietena mea vrea sa faca scoala de soferi. Problema e ca ea are domiciliul in BV, iar noi stam in CJ si va face scoala aici. Stiti cumva daca poate da examen in CJ chiar daca nu are domiciliu aici? Link to comment
Satori Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Nu poate, dupa cate stiu eu. Am fost in aceiasi situatie. Link to comment
Shenck Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 NU poate insa scoala poate sa o faca in CJ, da doar examenul in BV Link to comment
Viktor Posted March 8 Share Posted March 8 Luminati-ma si pe mine ce-i cu timpenia asta permis in functie de cutie de viteze, manuala vs automata. In zona spre ex. se ia in calcul acest aspect. In Ro ii doar zvon ori ii pe bune ? Din punctul meu de vedere toata suflarea ar trebui sa exerseze pe cutie manuala in scoala ca de la trei la doua pedala ii mai usor. Lu' fii-mea din start i-am recomandat optiunea cutiei manuala (recomandare valorificata) doar ca eu unu tot nu pricep timpenia asta, care-i garantia ca cel/cea ce a optat la un momentdat pentru scoala pe caleasca cu cutie automata nu-si schimba "naravu". Altfel, daca problema se pune in functie de pinioane, ii imoral a nu se lua in calcul de e cu 4, 5 ori 6 trepte de viteza, acuma, sintem golani ori nu mai sintem. Link to comment
Salex Posted March 8 Share Posted March 8 La americani e veche, in Ro nu stiu ce sa iti spun. Logica ta de pedagog a fost buna, iete ca unii au extins-o la nivel legislativ. Ti-e lene sau nu iti place sa mesteci in mamaliga, foarte bine, te las cu automata. Te-am prins ca ai permis de automata si vrei mai tarziu 3 pedale ? Bun, mai intai dai o diferenta, ca sa demonstrezi ca esti suficient de distributiv. Nu ai dat diferenta si te-am prins pe manuala ... Iti asumi ! Mie mi se pare OK Link to comment
Viktor Posted March 9 Share Posted March 9 Cert e ca in zona ii lege in acest sens. In Ro unii spun ca da alti ca ba, insa nimeni din cei ce sustin ca da nu a facut dovada, nu a indicat un articol de lege ceia ce vrea sa insemne ca-i la nivel de zvon. Prea multe automate nu domina piata cel putin in vecinatati la ce necesara porcaria asta nu pricem neam si total lipsita de logica. Mai urmeaza pentru cazane electrice a fi suficient un curs de electrician si costum protector pentru inalta tensiune. Link to comment
Salex Posted March 9 Share Posted March 9 Iti dau un exemplu pragmatic. Ai permis de automata, mergi undeva si inchiriezi o masina, iar aia e manuala, ca nu e altceva disponibil. Daca permisul ar trebui sa reflecte peste tot niste abilitati, mi se pare OK sa fie asa. Sa nu exageram cu cerintele pt sofer ! Discutam exclusiv de abilitati de utilizare, nu si de interventie. Link to comment
Viktor Posted March 9 Share Posted March 9 Pai bine da' de unde abilitati daca el/ea in veci nu a mestecat intr-o cutie manuala ? Nu in ultimul rind unde-i ambreiajul, sincronul dintre ambreaj si schimbatorul de viteze ? Eu ii recomand sa ia un taxi nu sa inchirieze o masina ce nu-i cade pe cele invatate. Link to comment
Salex Posted March 9 Share Posted March 9 @Viktor sa ne intelegem, eu aici sunt avocatul diavolului! Probabil voi fi ultimul om de pe planeta cu masina cu CV manuala ... Al doilea va fi nevasta-mea 😂. Dar accept ideea de optiune. Esti comod, ai probleme cu piciorul stang, nu iti place etc., nu ma deranjeaza daca te limitezi la a obtine drept de conducere doar pe automata. Nu simt nevoia sa te fortez ! Daca vrei, fortez exemplul si iti propun sa se interzica dreptul de a sofa daca iti trebuie ochelari 😁 Link to comment
Viktor Posted March 9 Share Posted March 9 Salex Úr ! Aibe drepturi, desigur. Da' tot o timpenie o consider. 😆 De se triseaza ma deranjeaza, De nu ma insel is tarife mai mici la cursuri pentru automata, caz in care se face scoala pentru automata dupa care se trece la manuala ... am o problema. Altfel, drepturile omului le sprijin si sustin din plin ! Poftim, nici asta nu ma deranjeaza, bravo ei ! ii dreptul ei, de o poate face foarte bine, felicitari ! Link to comment
Recommended Posts