Zmeul cel rau Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Pozitiile nici nu se vad ziua. Trebuie sa se circule cu faza scurta (de intalnire) ca asa e normal. Unii exagereaza si merg cu faza lunga. Aia supara la ochi. Link to comment
cristi.a Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 (edited) Pai, s-a "abrogat" chestia cu farul "de stanga" (adica, ca daca se intampla sa ai probleme cu luminile trebuie sa asiguri ca farul din stanga sa functioneze, evident, pana la cea mai apropiata posibilitate de remediere)? Nu prea cred. Numai sa nu te fi dat tu de gol ca de fapt e din... ignoranta!? Sincer nu aprind farurile..ma dau jos din masina si verific...poate ca ar fi bine, dar da "ignorant". Intre timp am castigat procesul cu politia Mehedinti. Judecatoria a decis ca politaiul nu a vut dreptate aplicand amenda pentru lipsa unui bec al fazei scurte...si au transformat amenda in avertisment. Ieri am primit raspunsul la contestatie. Edited March 5, 2006 by cristi.a Link to comment
tkd29 Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 In oras ma enerveaza sa ii vad cu lumina aprinsa. In afara localitatilor consider ca este bine sa se mearga cu faza scurta aprinsa. Link to comment
bobo77 Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 Da sint de acord, chiar daca nu as fi,unde-i lege nu-i tocmeala. Link to comment
JMu Posted March 9, 2006 Share Posted March 9, 2006 In oras ma enerveaza sa ii vad cu lumina aprinsa. Poti elabora putin de ce anume te enervez eu cand merg in oras cu faza scurta aprinsa, ca sa ma poti vedea tu mai bine, mai ales cand, de exemplu, tu ai soarele drept in fata iar eu vin din sens opus? Link to comment
roberth Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Eu am votat "nu". Intrebarea cred ca este pusa putin cam general. Votez "nu" pentru oras. In afara localitatii e ok, chiar indicat. In oras in conditii de ceata, ploaie, etc. Cat despre chestia cu soarele si farurile... ... ma rog, eu prefer sa fac masina sa straluceasca. La soare te poti uita dar la Bubulina ba ! Link to comment
tkd29 Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Pt JMu, pt ca nu ii vad rostul luminii aprinse ziua in oras , daca nu este ceata sau ploua. Daca te uiti( cam 90 % ) din astia care umbla cu faza scurta in oras sunt figuranti si cred ca vor sa atraga atentia asupra lor ce masina bengoasa au.Parerea mea.Am mai vazut handicapati si faza lunga aprinsa in oars la astia le-as sparge farurile. Link to comment
dreamlike Posted March 10, 2006 Share Posted March 10, 2006 Consider ca e bine sa circuli cu faza scurta aprinsa in afara localitatii (lucru pe care eu il fac tot timpul cand plec la drum) iar daca cineva vrea sa circule si in oras tot asa, nu are decat - doar e o tara libera. O poveste amuzanta - mergeam cu cineva in masina, mai in varsta si fan convins dacia, la un moment dat, observand ca din fata veneau multe masini cu farurile aprinse ma intreaba: -Ce naiba circula astia cu luminile aprinse? Eu: - Pai pentru a-si semnaliza mai bine masina, pentru a fi mai bine vazuti de catre ceilalti participanti la trafic etc, etc... El: Dupa ce se gandeste putin, reflecteaza si zice: - Nu cred ca ai dreptate, eu cred ca le incarca prea mult alternatorul si pentru a nu-si forta bateria merg cu farurile aprinse! N-am mai incercat sa-l conving ca si eu sunt cu farurile aprinse si habar n-am cat si cum imi incarca alternatorul ... Link to comment
Dj_Dark Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 (edited) pai asa e la dacie (si nu numai) cand se defecteaza releul de incarcare de votat, am votat nu, in principiu nu ma intereseaza prea mult masina, se vede f bine atat timp cat nu bate soarele din fata si evident nu e ceata, deci treaba fiecaruia dar mor cand vad oameni care vin din fata cu tot ce inseamna lumini pe masina aprinse, sa vedeti o pereche de xenoane pe faza lunga + proiectoare aprinse ziua cum am patit eu o data, era putin mai inorat afara si efectiv nu am mai vazut nimic, asta mi se pare nesimtire, inconstienta sau prostie, omul nici macar nu-si da seama daca e pe faza lunga (sunt si de-astia, cam aceeasi care parcheaza masina si uita luminile aprinse noaptea nu mai spun ziua )) Edited March 11, 2006 by Dj_Dark Link to comment
ticodriver Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 (edited) Potrivit Noului Cod Rutier, ce urmeaza sa intre in vigoare in septembrie, a devenit obligatoriu sa circuli cu luminile de intalnire (faza scurta) si ziua in afara localitatilor. Detalii: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=9596 Edited March 11, 2006 by ticodriver Link to comment
svr Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Legea ne va obliga sa mergem cu faza scurta inafara localitatilor. Dar cum legea la noi se respecta dupa cum vrea fiecare unii o sa aprinda farurile altii nu, iar cei smecheri merg si cu faza lunga ca deh ei sunt smecheri. Link to comment
mihai72ro Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Sa imi spun si eu parerea: pledez pentru faruri aprinse tot timpul, chiar de la plecarea de pe loc. In primul rand ca esti mai bine observat de catre ceilalti participanti la trafic; in al doilea rand folosindu-le tot timpul cand opresti in spatele unei masini la un semafor sa spunem, ziua si nu iti functioneaza un far cu putin spirit de observatie vei constata acest lucru si vei avea in vedere ca ai o problema la sistemul de iluminare; asta ca sa nu te trezesti intr-o alta situatie plecat fiind de acasa, te prinde noaptea pe drum si te trezesti ca nu iti merge ceva. Ca sa nu mai vorbim ca daca ai "norocul" sa dai de un politit de comuna iti mai "furi" si vreo amenda si te chinui sa ajungi acasa la lumina unui singur bec. Si ceva interesant ce am constatat: coincidenta sau realitate, la o masina neagra, intretinuta curat si fiind limosina (sa spunem Leganza), farurile aprinse te feresc de stupidele controale de rutina din partea politistilor. Nu am nimic personal cu dumnealor, dar cum fiecare padure are uscaturile ei, tot asa si in cazul acesta. Repet cincidenta sau realitate...nu stiu ce sa cred, cert este ca am trecut prin multe filtre si fara sa fiu oprit si aveam farurile aprinse. Link to comment
Juliaen Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Da! Asa mai casca ochii si cel de pe contrasens si observa ca nu e singur pe drum! Plus ca, cel putin in Moldova, am observat ca toata lumea incetineste cand intalneste o masina cu faza de intalnire aprinsa ziua (o fi bagat Politia asa frica in ei, incat cred ca e radar?!?!?!) Link to comment
octaviu Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Da! Oricum si in prezent merg in afara localitatilor cu pozitiile + proiectoare, iar ptr oras Nu... doar daca e ceata, etc. Parerea mea... Link to comment
Mircea Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Offf Pozitiile sunt pentru masina stationata, proiectoarele pentru ceata! Dar da bine deh... Nu conteaza ca altii mai sunt si orbiti de combinatia asta... Link to comment
ovi_jer Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Si cum aprinzi Mircea proiectoarele fara pozitii? ) Link to comment
Zetics Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 De ceva timp merg ziua si prin Bucuresti cu faza scurta, am observat ca sint mult mai putini berbeci care "nu ma vad" daca sint cu luminile aprinse. Me deranjeaza teribil oligofrenii care merg noaptea cu doar cu pozitii+proiectoare, ca sa nu mai vorbim de inconstientii doar cu pozitiile sau deloc. Link to comment
JMu Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Si cum aprinzi Mircea proiectoarele fara pozitii? ) Cred ca Mircea vroia sa sublinieze faptul ca normal ar fi sa mergi cu faza scurta, nu cu pozitii sau proiectoare. Nici eu nu-i prea agreez p'astia care merg cu proiectoare, nici noaptea, nici ziua. Link to comment
Leutzu Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Cel mai mult ma deranjeaza cei care merg noaptea cu proiectoarele...sunt absolut orbitoare. Sa nu mai zic de "talentatii" care merg si cu faruri si cu proiectoare. Nu stiu de ce nu le zice politia nimic...frate sunt proiectoare de ceata..de ce nu le folosesc ca atare... Link to comment
AAdorjan Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 (edited) Dar cei mai enervanti sunt cei care merg cu lumini si proiectoare aprinse + lampa de ceata din spate, mai ales daca mergi in spatele lor si nu-i poti depasi si nici flashurile nu isi fac efectul... Uni sunt chiar asa de cretini incat cred ca nici nu stiu ca merg cu lampa de ceata aprinsa sau cel putin nu stiu cum s-o opreasca... Edited June 2, 2006 by AAdorjan Link to comment
Tommy Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Afara+ziua -> faza scurta In oras + ziua + speedy -> faza scurta Noaptea -> faza scurta+ proiectoare, sa moara manelistii Link to comment
JMu Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Noaptea -> faza scurta+ proiectoare, sa moara manelistii Si daca nu sunt manelist si totusi ma streseaza comportamentul asta? Link to comment
Tommy Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Sunt reglate destept mai, nu orbesc pe nimeni Link to comment
iulia Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Cel mai mult ma deranjeaza cei care merg noaptea cu proiectoarele...sunt absolut orbitoare. Sa nu mai zic de "talentatii" care merg si cu faruri si cu proiectoare. Nu stiu de ce nu le zice politia nimic...frate sunt proiectoare de ceata..de ce nu le folosesc ca atare... Daca Tico ar avea proiectoare, ai vedea ce bine e sa le poti folosi noaptea pentru a vedea gropile in zonele mai putin luminate. Lampa de ceata e in spate, las-o p-aia. Dar proiectoarele sunt foarte utile unde iluminarea e insuficienta ca sa vezi peste ce dai (sau mai bine zis sa nu dai peste ceva). Dar parca topicul asta era pentru luminile aprinse ziua; ce treaba are noaptea?! Aia e cu totul altceva. Link to comment
Leutzu Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Daca tico ar avea proiectoare le-ar avea degeaba intrucat este prea joasa masina. On topic. Numai cand merg inafara localiatii folosesc faza scurta pe timp de zi. Si uneori ziua cand uit sa o sting dupa ce trec printr-un pasaj. Link to comment
Recommended Posts