Jump to content

Vacanta In Bulgaria

ali

Recommended Posts

Eu as alege a 3-a varianta:

Bucuresti - Drajna (pe A2) - Calarasi - Silistra (cu bacul) - Albena.

Sunt cu 50 km mai putin, bacul circula nonstop (35 lei/autoturism)

Am fost acum 2 saptamani, drumul este excelent si eviti aglomeratia litoralului romanesc.

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

S-a hotarat pana la urma nu la Albena ci la Sf Constantin si Elena.

Asadar raman 2 variante, cea veche pe care o stiu prin Russe Varna si care are autostrada la sfarsitul drumului ( cea din Varna ) si la care nu am minusuri decat ca e zgomotos drumul in prima parte a lui si cea prin Calarasi - Silistra - Dobrich - Sf Constantin si Elena drum care aduce cateva intrebari si un neajuns :

Buba ar fi bacul care daca il pierzi stai dupa urmatorul.

Intrebarile ar fi asa : \

1. recomandati acest drum versus celui prin Russe ? ( ma gandesc ca avantajul autostradei de la noi nu exista intrucat pe el nu mai beneficiez de autostrada din apropierea Varnei )

2. intre Dobric si Sf. Ctin si Elena vad doua drumuri pe harta : 29 si 71, amandoua dau in dr 902 ( ce vad pe goagle earth ) dar parca 29 e mai liber de sate.

M-ar ajuta niste pareri daca ati folosit aceste variante cam in max 2 ore sa printez niste trasee caci la noapte am plecat.

Multumesc frumos !

O sa o iau prin Calarasi, din ce am citit pe ici pe colo o mare parte e asfaltat proaspat / 2011 asadar voi incerca norocul.

Daca e nasol voi revenii pe Russe. Am insa senzatia ca nu o sa fie nasol, griblura din pozele de anul trecut pare mai fina decat cea de la Razdag.

Am fost prin Calarasi m-am intors prin Russe.

Prin Calarasi am facut peste 5 ore si jumatate pt ca nah, jumatate de ora am stat la bac, 15 minute a mai facut si el in sine traversand si tinand cont ca pe Bucuresti-Calarasi am mers 160-170.

Apoi drumul dintre iesirea de la autostrada la Calarasi trece prin multe sate si nu e sanatos sa mergi repede, evident erau biciclete fara nici un fel de sticla de semnalizare, erau rupti de beti la 5 dimineata samd. Drumul foarte bun dpdv covor, n-am ce zice dar nu iesi la timp ok deloc

Adevarat ca dpdv covor asfaltic drumul Calarasi - Silistra - Albena e mai ok decat prin Russe dar ca timp si bani nu se merita.

Tocmai am facut de la momentul in care ne-am suit in masina pana in casa 4 ore si 5 minute cu tot cu Bucuresti mergand aproape regulamentar ( adica am mai fortat un 110 pe drum de 90 dar am si tinut maxim 110 pe autostrada unde aveam voie mai mult si deci puteam scade timpul ) pe varianta Varna - Russe- Bucuresti.

Fara aglomerari, aproape fara sate ( paremi-se ca din Varna pana in Russe treci prin trei sate sau patru ) , cea mai buna varianta. 575 km dus intors cu plimbare 30 km pe acolo deci practic fix aceeasi distanta ca din fata casei pana in imputitul ( candva dragul ) Costinesti.

• 6 months later...

Asa. Am avut benzina pana la Simeonovgrad (care mi-a mancat zilele ca e in lucrari tot drumul si nu sunt deloc indicatoare pentru ocolire, iar satenii vorbesc engleza cat mine chineza), si dupa aia mai era doar o benzinarie listata - Shell in Kapitan Andreev. Din pacate, Shell din Kapitan Andreev era o bomba de benzinarie si inchisa pe deasupra :) )

Ma resemnasem si am zis aia e, pun de la turci ... noroc c-au facut un Shell nou chiar inainte de vama, de unde-am pus si vad ca masina mere bine.