Jump to content

Recommended Posts

am vazut in niste filtre de boxe pe 3 cai ca bass se filtreaza prin bobina si medii si inalte prin condensatori. buuun, in filtrul acela am vazut ca pt medii era un condensator de 16 microfarazi (parca) dar scoate prea putin bass pe boxe, care totusi sunt destul de mari. ma intrebam cam care e plaja de condensatori pe care ar trebui sa o incerc pana sa gasesc o valoare bunicica?

Am nevoie de mai multe detalii. In primul rand k sa ai un bass bun trebuie k difuzoarele sa intre in banda de frecventa a bassului. Care sunt detaliile de care am nevoi? Trebuie sa stiu in primul rand ce putere are staia sau casetofunul pe care il ai, impedanta boxelor, ce difuzoare folosesti.

pai cass-ul e sony 4x50w ( 23.2 parca reali) boxele sunt ts-g 1748 de la pioneer au 35w rms cica... si se aud binisor, dar vreau sa scot putin din bass din ele sa nu mai coboare asa de jos pentru ca la maxim distorsioneaza cand da bass in ele. am incercat cu 47 microfarazi si parca e prea multa medie si fara bass deloc ma gandeam ceva la 220 micro, am facut rost de unii la 220uF la 35 v dar nu am apucat sa-i montez...

• 7 months later...

Am pus la Matiz boxe ovale 6x9 DLS cu crossover extern, iar inaltele sunt reglabile - high level si low level, si le-am incercat si cu inaltele anulate total, iar impresia de bas este mai puternica. Intrebarea ar fi, daca anularea inaltelor din crossover dauneaza cu ceva difuzoarelor, duce la defectarea lor ?

Si eu am boxe ca ale lui Tico_RS adica Pioneer TS-G 1748 (35W) si intradeva daca de la cd-playeru sa de volumu peste 75% din maxim (la mine undeva pe la 30 din 40 de pozitii) distorsioneaza bassu...

Nu e mai simplu sa reglezi bassu de la cd-plater?

Inalte am destule din fata, iar in spate am nevoie de bas, si mi-a placut cum se aude cu inaltele anulate total in spate, dar nu stiu daca decuplarea firului pentru tweeter dauneaza cu ceva difuzoarelor :-?

• 2 months later...

Dif-urile nu le strici dar e posibil sa arzi etajul final la cass.Difuzoarele tale sunt pe 4 ohmi, adica tot ansamblul bass+medii(daca e cazul)+inalte,daca scoti inaltele se modifica impedanta .

in general stressul pe etajul final il pun tweeter-ele deci nu ar trebui sa ai probleme, din contra...

cat despre problema topic-ului, am rezolvat-o, am schimbat boxele, acum am o pereche de blaupunkt care fac fata cu brio unui bass la +1 fara nici o pb la volum 75% ( arhisuficient... ) nu am mai insistat cu condensatori, cel putin aia pe care ioi aveam eu erau destul de mici ca voltaj si se incalzeau f tare...

Nu prea e asa. Daca sunt proaste tweterele pot arde intr-adevar finalul dar de stresat...

Eu am avut niste piezo care mi-au troznit statia odata, fara semnal pur si simplu conectate au incins finalii pana au trosnit, rezolvarea a fost o rezistenta in paralel cu piezo.

Tweterele bobinate sunt super ok.