dinoc Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Salut, Am un CD/CAS/MP3/Radio facut DOAR pt USA - deci are standardul radio pe USA - stie careva daca partea radio poate fi convertitia in vre-un fel la standardul european ? Model: Pioneer FH-P4200MP - doar pe site-ul american www.pioneerelectronics.com . Dinu Link to comment
adrianm Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Numai daca are vreun switch ascuns sau daca poti compara cu alt pioneer similar (ca generatie) care are. Alocarea canalelor in AM si FM e diferita in standardul american si o sa prinzi posturile exact numai din intamplare.de ex pe AM nu sare 90KHZ ci 100KHZ si ajunge intre posturi. Link to comment
dinoc Posted July 4, 2005 Author Share Posted July 4, 2005 Asta-i unul facut doar pt USA (n-are nici un switch), tunerul digital - asa ca probabil ar trebui inlocuit vre-un circuit integrat (ma gandesc) care se ocupa ori de posturilor ori ... habar n-am ce ... Link to comment
Ndi Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Adrian are dreptate. Tunerul e on-chip si daca gasesti unu pentru Europa cu acelasi indice, *poate* merge schimbat. Altfel n-ai sanse, decat sa-l desfaci, vezi daca e 3rd party (gen Motorolola sau ST sau ce o fi el) si sa cauti unul cu aceleasi specificatii dar pentru Eu. Desi ma cam indoiesc ... Lumea cam pune chipuri nemarcate pe ele tocmai ca sa te duci la ei cu reparatia. Plus ca o sa te cam coste, ma indoiesc de faptul ca cineva tine asa ceva pe stoc. Link to comment
dinoc Posted July 4, 2005 Author Share Posted July 4, 2005 Am sunat azi la cateva service-uri Pioneer de la noi - toti in afara de un singur service mi-au spus ca nu se baga la asa ceva. UN singur service mi-a spus ca se poate schimba partea de tuner (doar FM ?) a echipamentului - adica se schimba cu una compatibila cu standardul European - 68 Euro fara TVA m-ar costa - discutie in principiu - aparatul inca nu mi-a sosit din SUA. Apopos de ceea ce nu stiam : desi banda FM este aceeasi, standardul American cauta posturile din 2 in 2 iar cel European din 1 in 1 - de aceea riscul este sa nu prinzi posturile FM cum trebuie sau sa nu le prinzi defel ... AM -ul daca am inteles bine este la fel. Link to comment
Ndi Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Ai dreptate cu banda. Ma blocasem pe Japonia. Astia au 78-100. Americanii au pe AM pas 10 KHz, Europa pe 9 KHz, nu e la fel. -- Some manufacturers produced a high performance tuner for Europe and an inferior version for North America. European FM band plans employ a 100 kHz transmitter channel spacing, much tighter than the 200 kHz spacing for North America. [...] North America readers -- if you come across a receiver or tuner designed for Europe, it may be worth considering for the improved performance. Just remember that Europe has different standards for AC power (230-240V AC at 50Hz instead of 110V-120V 60Hz), AM channel spacing (9kHz instead of 10kHz) and FM de-emphasis (50 microseconds for Europe instead of 75ms for North America). If these items cannot be switched to the U.S. standards, the unit might not be such a good choice. Link to comment
madkat Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 dinoc - orice radio (pioneer included) are posibilitatea de a comuta de pe 9 pe 10khz - la unele e cu switch ceea ce inteleg ca nu ai - la altele (cum parca e si tankul sau in orice caz un model daewoo - vezi ca se vb aici pe forum) comutarea se face cu o combinatie de taste numerice (un fel de meniu service) - vezi poate gasesti pe net pe la .ru, sau .ua indicatii - sau un manual de service in care sigur spune treaba asta. Am manualu de service de la vreo 3 modele de cas daewoo si in toate spune cum se programeaza in nici un caz nu schimba partea de tuner! a - si inca o chestie - pe fm standardul usa nu deranjeaza, pentru ca diferenta e doar ca face cu pas de .1Mhz nu .05Mhz ... correct me if i'm wrong Link to comment
dinoc Posted July 5, 2005 Author Share Posted July 5, 2005 Ar fi super sa fie asa dar sunt sceptic (din cauza raspunsurilor negative pt care l-am primit pana acum), iar aparatul asta l-au facut doar pt Nord America - ar fi super sa-i pot schimba si partea de tuner Uite si linku aparatului (nu stiu de ce nu l-am postat pna acu'): http://www.pioneerelectronics.com/pna/prod...etailComponent# Link to comment
Ndi Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 correct me if i'm wrong <{POST_SNAPBACK}> Vezi postul de deasupra ta. 0.1 alocare versus 0.2. la 0.5 x canal este acolo pentru a compensa eventualele erori ale tunerului care, la generatiile noi, sunt mai mult decat improbabille. la jumatate de canal nu mai exista in multe modele noi de tuner. Link to comment
adrianm Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Intr-una din ultimele oferte Metro am vazut Kenwood mp3 la 6 mil Sony 4.7 mil Daewoo 3.5 ;garantie, scapi de batai de cap etc de ce sa te complici ? Parerea mea! Link to comment
boty Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Nu o sa prinzi posturi din intimplare ci chiar o sa prinzi posturi: bucuresti 96.1, 92.7, 96.9, 98.3, 101.7, 106.7, 101.9, etc nu prinzi 100.2, 106,2 si mai vezi tu cand vine scula Link to comment
dinoc Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 Merci baieti, dar n-am mai riscat - am reusit sa ajung la o inetelegere sa-l dau inapoi la magazin - si sa-mi primesc banii -15% Pioneer tot ce face in SUA e doar pt marketul lor - asta avis amatorilor. Clarion am impresia la fel. Blaupunkt in schimb sunt universale - au switch de SUA sau Europe ... Link to comment
vasilet Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Salut tuturor. Vreau sa-mi instalez un cd-mp3-player pe matiz - varianta E, adica cel care nu are casetofon preinstalat. Cer si eu sfaturi. :"> O varianta este pachetul VIETA - cu cd-mp3-player si 4 difuzoare care e OK pt Solenza si Matiz zic ei, se vinde la Cora cu 5 milioane. Alta varianta e Pioneer cd-mp3-player cu 4 difuzoare pioneer (2 ovale 4/6'' si 2 rotunde 6'') - se vinde in SUA cu 200 $. Avantaj Vieta - il iau direct din tara si nu ma mai complic sa-l car + se potriveste dimensiuni, banda FM, etc. Avantaj Pioneer - scula mult mai tzapana la acelasi pret. Pareri? P. S. S ipentru ca masina nu are antena pre-cablata, vreau sa iau o antena montabila pe luneta. Credeti ca e ok? Link to comment
dinoc Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 (edited) vasilet nu citesti posturile anterioare ? ... daca-ti iei Pioneer, ia-l din Europa, nu-ti lua din SUA - tunerul pt aparatele facute in SUA la Pioneer nu sunt compatibile cu standardul European ... Edited July 8, 2005 by dinoc Link to comment
vasilet Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 vasilet nu citesti posturile anterioare ? ... Salut Dino - ba am citit. Tocmai asta e, ca din ce am citit reiese ca incompatibilitatea e doar la "pasul" de -- fapt pentru care nu stiu daca se merita sa reniunat la o scula tzapana ce o am in mana. Am relansat subiectul in speranta ca poate stie cineva un raspuns mai clar pana la urma - eventual cineva care chiar a incercat. Am inteles ca tu ai renuntat la idee, deci nu ai verificat efectiv. Multumesc de raspuns oricum. Link to comment
dinoc Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 (edited) Pai in principiu ai sa prinzi doar unele posturi. RDS n-o sa ai. De adaptat / schimbat tunerul va trebui sa-ti iei gandul deoarece cei de la service-urile Pioneer mi-au spus toti ca nu-l schimba (asta intrebat si in SUA si Olanda si-n RO). Un singur service din RO mi-a spus ca in principiu se poate schimba toata partea de tuner (adica se comanda tunerul il astepti ti-l schimba ,...) si c-ar costa in jur de 70 EURO fara TVA ... dar omu nu mi-a placut cum mi-a vorbit (mi-a vorbit asa in doi peri) iar chestia cu "in principiu" iarasi nu mi-a placut ... By the way Vieta mi-a fost laudat de cineva in domeniu - l-a pus alaturi de Pioneer si Clarion - plus c-o sa ai service in tara asigurat in caz ca ... Edited July 8, 2005 by dinoc Link to comment
vasilet Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 By the way Vieta mi-a fost laudat de cineva in domeniu - l-a pus alaturi de Pioneer si Clarion - plus c-o sa ai service in tara asigurat in caz ca ... <{POST_SNAPBACK}> Multumesc, de fapt asta vroiam sa aud, daca Vieta e de treaba sau nu. Pentru ca in acest caz nu ma mai complic. La Flanco din Carrefour Orhideea aveau acelasi pachet Vieta la 5 milioane cu instalare inclus ain pret, la un service undeva prin drumul Sarii. Cred ca s-a terminat oferta... Link to comment
boty Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 (edited) De departe Pioneer este cea mai buna alegere dar trebuie sa sti exact ce vrei. Cum am mai spus nu o sa prinzi anumite posturi de radio dar daca scula o iei ca sa asculti mai mult CD Pioneer este alegerea. Are alt sunet, alta calitate este o scula serioasa. Edited July 8, 2005 by boty Link to comment
vasilet Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 De departe Pioneer este cea mai buna alegere dar trebuie sa sti exact ce vrei. Cum am mai spus nu o sa prinzi anumite posturi de radio dar daca scula o iei ca sa asculti mai mult CD Pioneer este alegerea. Are alt sunet, alta calitate este o scula serioasa. <{POST_SNAPBACK}> ok, poate pun mana pe boxele pioneer, pt 85 de dolari 4 bucati, se merita calitatea iar cu cd-playerul mai vad. Despre subiectul antena, stie cineva ceva? Link to comment
dinoc Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 da da' ar fi pacat sa nu-l prinzi dimineatza pe Buzdugan cu farsele lui - cand defapt esti in drum spre serviciu Asa ca daca ar alege Pioneer sau Vieta bine-ar fi sa-l cumperi de pe aici - si nu doar din cauza compatibilitatii ci mai ales din cauza service-ului Link to comment
boty Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Antena trebuie aleasa in functie de aparat, daca este o scula cu pretentii are tuner foarte bun si prinde cu orice sarma daca partea de tuner este mai slaba antena ori va avea o suprafata mai mare (elementi mai multi cum este cea de cielo) ori va avea inclus un amplificator. Nu cunosc nimic despre Vieta dar Pioneer va avea semnal bun spre foarte bun cu aproape orice antena. Cu antena clasica de la Dacia atunci cand intram in pasaje nu se simtea decat o foarte mica diferenta de semnal in rest la suprafata nu existau probleme. Dar ca regula generala suprafata antenei este importanta (nu neaparat lungime poate fi mai groasa), cu cat mai mare cu atat mai bun semnalul. Puterea semnalului statiilor radio este oarecum limitata pentru a nu interfera cu traficul radio al politiei, aviatiei etc. motiv pentru care cu cat raza de captare este mai mare cu atat eficienta este mai mare (antena de exterior are 360 grade cea de interior este ecranata de caroserie). Link to comment
dinoc Posted July 10, 2005 Author Share Posted July 10, 2005 (edited) Ma gandesc la urmatoarea combinatie de scule (pt spatiul meu double-DIN): Blaupunkt CD/MP3 Acapulco MP54 (culori customizabile) + CD changer on board 5 CD-uri tot Blaupunkt - mai jos este un link de simulare (a se selcta modelul Acapulco MP54): http://www.blaupunkt.co.uk/dashboard.asp si specificatiile CD/MP3 playerului: http://www.blaupunkt.co.uk/7644252310_main.asp - (va fi cu fata neagra nu argintie) Ce parere aveti despre scule ? PS> momentan site-ul UK vad ca-i down ... link alternativ de simulare: http://www.blaupunkt.at/dashboard.asp Edited July 10, 2005 by dinoc Link to comment
boty Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 (edited) Super scula dinoc da trebuie si niste boxe pe masura. Pentru Vasilet antene serioase gasesti aici si informatii detaliate despre produse aici Edited July 10, 2005 by boty Link to comment
Leutzu Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Blaupunkt in schimb sunt universale - au switch de SUA sau Europe ... <{POST_SNAPBACK}> Eu am o asa scula si nu prind decat posturile impare, totusi unde pot gasi acel switch ??? Link to comment
dinoc Posted July 11, 2005 Author Share Posted July 11, 2005 Switch-ul e la mine o optiune din meniu, la tuner se numeste "AREA TUNER" sau asa ceva ... acum nu stiu daca toate aparatele sunt la fel, tu ce model ai ? Ai cautat in manualul lui chestia asta ? Link to comment
Recommended Posts